Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 13 Ağustos 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Kültür-Sanat

Kuzularla aslanların savaşı

Irak ve Afganistan işgallerini anlatan filmlerin sayısında son yıllarda önemli bir artış görülüyor. Bu filmlerden sonuncusu ise ‘Lions for Lambs’ yani ‘Kuzular İçin Aslanlar’. Yıllarca Vietnam savaşını işleyen filmlere imza atan yapımcılar, 11 Eylül’le başlayan Afganistan ve Irak’ın işgaliyle devam eden süreçte konu sıkıntısı çekmiyor.



Risâle-i Nur’u Anlama Seminerlerinin beşincisi başladı

Risâle-i Nur Enstitüsü Ankara Şubesi tarafından düzenlenen “Risâle-i Nur’u Anlama Seminerleri”nin beşincisi başladı. İki gün sürecek olan programa bir çok ilden katılım oldu. Enstitü Seminer Salonunda düzenlenen programda yer alan konular ve seminerciler şöyle:



Anadolu’yu 150 yıldır kazıyoruz

Anadolu’da yaklaşık 150 yıl önce başlayan arkeolojik kazılar, bütün hızıyla sürüyor. 1800’lü yıllarda casus arkeologlar aracılığıyla birçok tarihî kalıntısı yurt dışına kaçırılan ve kimi kaynaklara göre ilk arkeolojik kazıları Troia’da 1854’te Frank Calvert tarafından, kimilerine göre de 1871’de Henrich Schliemann tarafından gerçekleştirilen Anadolu’da, bugün 200’ü aşkın noktada kazı çalışması yapılıyor.



“Yarım kalan devrim rüyası” film oluyor

Prof. Dr. Muhittin Şimşek’in geçen yıl “Yarım Kalan Devrim Rüyası” adlı kitabı film oluyor. Filmin senaryo çalışmaları kısa süre içinde tamamlanarak çekimlere başlanacak.



Koyulhisar'da festival zamanı

Sivas’ın Koyulhisar ilçesinde bu yıl 4’üncüsü düzenlenen Geleneksel Koyulhisar Kültür ve Sanat Festivali başladı. Eğriçimen Yaylası Yıldırımyazısı mevkisinde düzenlenen festivalde konuşan Sivas Valisi Veysel Dalmaz, bu tür festivallerin unutulmaya yüz tutan gelenekleri gün yüzüne çıkardığını söyledi.



Spil’de tasavvuf şöleni

Manisa’nın Spil Dağı 1517 metre yüksekliğindeki Atalanı mevkisinde 15. Geleneksel Hafızlar, Mevlidhanlar Kültür ve Sanat Şöleni düzenlendi.



 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri