Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 13 Ağustos 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Gül tek başına karar veremez

AKP Genel Başkan Yardımcısı Dengir Mir Mehmet Fırat, Dışişleri Bakanı Abdullah Gül’ün tekrar “Ben adayım” demesi durumunda partilerinin cumhurbaşkanı adayı olabileceğini belirterek, “Ama ben Gül’ü biraz tanıyorsam böyle yapacağını sanmıyorum. Tekrar aday olmayı planlıyorsa bile gelip, AKP’nin yetkili organları ile bu düşüncesini tartışır, kararını ona göre verir” dedi.


KURAKLIK HARİTASI

Genel Müdürlüğün resmî internet sitesinde yer alan Temmuz ayı kuraklık haritasında Rize ıslak; Hopa, Ordu ve Ünye çevreleri nemli; Trabzon, Giresun ve

Kuraklık ormanları da kurutuyor

Konya Orman Bölge Müdürü İbrahim Çiftçi, Toroslar’daki ormanlarda bulunan köknar ağaçlarında, son iki yıldır yaşanan kuraklığa bağlı yoğun kuruma gözl


  Memur sıkıntılı

Memur-Sen tarafından yapılan ankete katılan memurların sadece yüzde 27.82’si işteki kazancından memnun olduğunu belirtti.


  Yuvasız çocuklar şefkat bekliyor

Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumunda (SHÇEK) kalan çocukların yüzde 71,6’sı ailelerinin “ekonomik ve sosyal yoksunluk’’ yaşaması, yüzde 25,6’sı ise “terk’’ edildikleri için koruma altına alınıyor.


  Eruh’ta mayın patladı 11’i asker 14 kişi yaralı

Siirt’in Eruh ilçesinde terör örgütü PKK mensuplarınca yola döşenen patlayıcının infilak ettirilmesi sonucu biri astsubay 11 asker ile 2 sivil yaralandı.


  Meclisin temizliği özel görevlilere emanet

TBMM’nin ana koridorları ile tuvaletlerin temizliğini bundan sonra özel bir firma yapacak. Edinilen bilgiye göre, Meclisin temizlik işlerini yaptırmak amacıyla çıkılan ihaleyi, Adalı Turizm ve Ticaret kazandı. Şirkete 5 aylık hizmetin karşılığında 228 bin 572 YTL ödenecek.


  TPAO, Kasım’da denize açılmayı planlıyor

Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı (TPAO), Petrol İşleri Genel Müdürlüğü’ne (PİGM) petrol ve doğal gaz arama ruhsatı için başvurduğu Antalya körfezi açıklarında çalışmalara Kasım ayında başlamayı planlıyor.


  Rumlar’dan Türkiye’ye tehdit

Kıbrıs Rum yönetimi Dışişleri Bakanı Erato Kozaku Markulli’nin, Doğu Akdeniz’de petrol arama konusunda, Türkiye’nin sergilediği tutumunun, “AB sürecini olumsuz etkileyebileceği uyarısında bulunduğu” bildirildi.


  Bahçeli kurultaya katılmadı

MHP Kayseri İl Başkanlığı tarafından Erciyes Dağı’nın Tekir Yaylasında düzenlenen 18. Erciyes Zafer Kurultayı sona erdi. Geleneksel kurultaya, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli katılmadı.


  Bor ihracatında hedef büyüyor

Dünya bor rezervlerinin büyük bölümünü elinde bulundurarak bu pazarın yüzde 50 oranındaki bölümüne hakim olmayı hedefleyen Eti Maden İşletmeleri Genel Müdürlüğü yatırım, üretim ve ihracatını da bu doğrultuda artırıyor.


  İzmir’in atıksuyu için 2 yeni hat

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Çiğli’deki Atıksu Artıma Tesisi’nin kapasitesini artırabilmek için iki yeni arıtma hattından oluşan 4. fazın yapımına başladı.


  Yeni üniversiteler önlisans ağırlıklı

Yeni kurulan 17 üniversite arasında en çok kontenjan iki yıllık eğitim veren önlisans programlarına ayrıldı.


  Mücadelemiz hukukun üstünlüğü

Kocaeli İnanç Özgürlüğü Platformu İzmit Sabri Yalım Parkı İnsan Hakları Anıtı önünde 121. haftasına giren “Başörtüsüne Özgürlük” eylemini gerçekleştirdi.


  Melen’de balıklar ölüyor

Düzce’nin Cumayeri ilçesi Dokuzdeğirmen köyü Elmalık mevkisinden geçen Melen Çayı’nda balık ölümleri görülmesi üzerine yetkililer harekete geçti. İstanbul’un su ihtiyacının bir bölümünü karşılayacak olan Melen Çayı’nda çok sayıda balık telef oldu.


  Duble yol hedefine 2011'de ulaşılacak

58. hükümetin 2003 yılında ortaya koyduğu Acil Eylem Planı’nda yer alan 15 bin kilometre duble yol hedefine, 2011 yılında ulaşılması öngörülüyor. Karayolları Genel Müdürlüğü’nün 2007-2011 Stratejik Planında, ‘’15 bin kilometre bölünmüş yol hedefine 5 yılın sonuna kadar ulaşılacağı’’ kaydedildi.


  Halkın iradesine saygı gösterilmeli

İstanbul Ticaret Odası Başkanı (İTO) Murat Yalçıntaş, Türkiye’nin sandığa cumhurbaşkanı seçimi sürecinde yaşanan sıkıntılar nedeniyle gittiğini hatırlatarak, ‘’Burada da halk bir irade ortaya koydu. Şimdi bize düşen bu iradeye saygı göstermektir’’ dedi.


  Eski mahkûmlara meslek kursu

Adalet Bakanlığı, suça karışıp cezasını çeken eski hükümlülerin tekrar cezaevine dönmelerini önlemek amacıyla harekete geçti.


  İkinci el araç yok satıyor

Vatandaşların tatile özel araçlarıyla gitmeyi tercih etmesi ve yeni otomobillerin satışındaki yavaşlama, galerilerde ikinci el otomobil bırakmadı.


  Deniz Kuvvetleri amfibi gemi alacak

Savunma Sanayii Müsteşarlığının (SSM) proje çalışmalarını tamamladığı yeni bir tedarik programı için daha düğmeye basıldı.


  CHP’den soruşturma önergesi hazırlığı

CHP Grup Başkanvekili ve İstanbul Milletvekili Kemal Kılıçdaroğlu, Ankara’da yaşanan su sorunuyla ilgili Başbakan Recep Tayyip Erdoğan hakkında soruşturma önergesi vereceğini bildirdi.


  Grev erteleme sorunu çözmez

Türk-İş Genel Başkanı Salih Kılıç, Hava-İş Sendikasının THY ve Teknik A.Ş’de aldığı grev kararının ‘’yasal ve demokratik hak’’ olduğunu belirterek, ‘’Grev uygulanırsa taraflar sonuçlarına katlanır’’ dedi.


  Aldatılma korkusu markete yöneltiyor

Son günlerde meyve sebze fiyatlarının kuraklık yüzünden arttığı yolunda açıklamalar yapılırken, pazar ile market arasındaki fiyat farkları düşündürüyor.


  Emlak, arsa ve taksi gözde yatırım aracı

Yıllardır yatırımcısına iyi kazandıran otomobil, altın ve döviz gibi araçlar, yerini emlak, arsa ve taksiye bıraktı.



 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri