Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 13 Ağustos 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Kültür-Sanat

Kuzularla aslanların savaşı

Irak ve Afganistan işgallerini anlatan filmlerin sayısında son yıllarda önemli bir artış görülüyor. Bu filmlerden sonuncusu ise ‘Lions for Lambs’ yani ‘Kuzular İçin Aslanlar’. Yıllarca Vietnam savaşını işleyen filmlere imza atan yapımcılar, 11 Eylül’le başlayan Afganistan ve Irak’ın işgaliyle devam eden süreçte konu sıkıntısı çekmiyor.

Savaş karşıtı filmlerde son dönemde patlama yaşanıyor. Bu filmlerden sonuncusu önemli oyuncu kadrosuyla dikkat çeken ‘Lions for Lambs’.

Afganistan işgalini anlatan filmin başrollerinde Robert Redford, Meryl Streep ve Tom Cruise var. Yönetmen koltuğunda da Robert Redford oturuyor.

Filmde Cruise bir senatörü, Streep gazeteciyi, Redford ise bir profesörü canlandırıyor. Bush yönetimini geçmişte ağır şekilde eleştiren Redford, bu filminde de çıplak gerçekleri seyirciye anlatmayı hedefliyor.

Filmin adında da siyasilere bir gönderme var. Zira aslanlarla (lions) savaşa giden ABD askerleri, kuzularla (lambs) da hayatlarında hiç savaş meydanında bulunmamalarına rağmen ülkenin siyasetini belirleyen politikacılar simgeleniyor.

13.08.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Kuzularla aslanların savaşı

  Risâle-i Nur’u Anlama Seminerlerinin beşincisi başladı

  Anadolu’yu 150 yıldır kazıyoruz

  “Yarım kalan devrim rüyası” film oluyor

  Koyulhisar'da festival zamanı

  Spil’de tasavvuf şöleni


 Son Dakika Haberleri