Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 14 Ağustos 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Dünya

İstanbul randevusu iptal

Kıbrıs Rum kesiminde yayımlanan gazeteler, Kıbrıs Rum Ortodoks Kilisesi Başpiskoposu 2. Hrisostomos’un Fener Rum Patriği Bartholomeos’la, İstanbul dışında bir yerde görüşebileceğini yazdı. Gazetelere göre, 2. Hrisostomos yaptığı açıklamada, “Türk hükümeti ve Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından istenmeyen bir kişi olduğunu” iddia ederek, 17 ağustosta İstanbul’da Fener Rum Patrikhanesine yapacağı ziyaretin bu nedenle iptal edildiğini ileri sürdü.

Hrisostomos, bir soru üzerine de Fener Rum Patriği Bartholomeos’la Türkiye dışında görüşme yapabileceğini kaydetti. Rum gazetelerinin haberlerine göre, Başpiskopos’un Bartholomeos’la Patrikhane’nin Yunanistan’daki topraklarında, Kuzey Yunanistan, Girit ya da On İki Adalarda görüşebileceğini söylediği belirtildi.

Haberlerde ayrıca, Başpiskopos Hrisostomos, mayıs ayındaki ilk ziyaret girişiminde de şimdi de “Ankara’nın kendisine Türkiye’ye giriş izni vermediğini” iddia etti.

Kıbrıs Rum Ortodoks Kilisesi Başpiskoposu 2. Hrisostomos , “Türk hükümetinin İstanbul ziyaretine izin vermediğini” iddia ederek, “bu tutumundan dolayı Türk hükümetini kınadığını” bildirmişti. Rum Başpiskoposun İstanbul ziyaretinin iptal olduğu geçen cumartesi günü duyurulmuştu.

Öte yandan, Kıbrıs Rum yönetimi Meclis Başkanı ve AKEL partisi Genel Sekreteri Dimitris Hristofyas, Kıbrıslı Türk ve Rumların çıkarına olacak Kıbrıs sorununun çözümünün sağlanması için mücadele edeceğini, bu çerçevede talepkar ve esnek bir siyasete ihtiyaç olduğunu söyledi.

Rum kesiminde Şubat 2008’de yapılacak “başkanlık” seçimlerinde aday olan Hristofyas bir Rum gazetesine verdiği demeçte, “Kıbrıs sorununda, 77 ve 79 Doruk Anlaşmalarında bulunan çözüm çerçevesine ve ilkelerine, BM kararlarına, uluslararası ve Avrupa hukukuna dayalı olması gereken bir siyasete ihtiyaç olduğunu” kaydetti. Hristofyas, “Türkiye’nin uzlaşmazlığının kırılması ve Türk tarafının imaj oluşturma oyunlarının örtüsünün kaldırılması için, talepkâr ve esnek bir siyasete ihtiyaç olduğunu” iddia etti.

/ LEFKOŞA

14.08.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  İstanbul randevusu iptal

  Kosova bölünüyor mu?

  İsrail basını: Suriye askeri varlığını güçlendiriyor

  Karl Rove da Bush’a veda ediyor

  Olağanüstü hal Müşerref’in kılıcı

  Blair’in, Hamas boykotu zarar veriyor

  İngiliz istihbaratında yaprak dökümü


 Son Dakika Haberleri