Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 14 Ağustos 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Dünya

Karl Rove da Bush’a veda ediyor

ABD Başkanı George Bush’un bir danışmanının daha istifa edeceği bildirildi. Bush’un 2000 ve 2004’teki başkanlık seçimleri sırasındaki kampanyalarında stratejist olarak görev alan ve siyasi danışmanlık yapan Karl Rove, Wall Street Journal’a verdiği röportajda, ay sonunda istifa edeceğini açıkladı.

Rove, istifa etme kararıyla ilgili olarak, “Sadece zamanın geldiğini düşünüyorum. Her zaman sizi burada tutacak bir şeyler vardır, kalmak isterdim ama ailem için bunu (istifayı) yapmak zorundayım” açıklamasında bulundu. Wall Street Journal’a göre, Rove’un istifası 31 ağustostan itibaren geçerli olacak. Son olarak Bush’un en yakın danışmanlarından Dan Barlett’in kişisel nedenlerle istifa edeceği açıklanmıştı.

Beyaz Saray: “Rove’un

ayrılışı büyük bir kayıp”

Bu arada, Amerikan yönetimi, ABD Başkanı George Bush’un danışmalarından Karl Rove’un istifa kararını “büyük bir kayıp” olarak değerlendirdi. Beyaz Saray’dan yapılan açıklamada Rove’un istifa kararı için “Çok açık bir şekilde bizim için büyük bir kayıp” denildi.

Açıklamayı yapan Beyaz Saray sözcüsü Robert Saliterman, Rove için “Büyük bir meslektaş, iyi bir dost ve dahi bir zekâ idi.” ifadesini kullandı. Rove’un çok özleyeceklerini kaydeden Saliterman, “Ama biz biliyoruz ki; eşi Darby ve oğluna daha fazla zaman ayırmak için doğru zaman olduğuna inanmasaydı, şimdi gidiyor olmazdı.” diye ekledi.

Beyaz Saray’ın üst düzey politik danışmanı ve ABD Başkanı Bush’un 2000 ve 2004 yılları arasındaki kampanyasının arkasındaki beyin olan Karl Rove, iş dünyasının saygın gazetesi The Wall Street Journal’de dün yayınlanan röportajında görevinde olmaktan hoşlanmasına rağmen ailesine daha fazla zaman ayırmak için Ağustos sonu itibari ile istifa edeceğini açıklamıştı.

/ WASHINGTON

14.08.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  İstanbul randevusu iptal

  Kosova bölünüyor mu?

  İsrail basını: Suriye askeri varlığını güçlendiriyor

  Karl Rove da Bush’a veda ediyor

  Olağanüstü hal Müşerref’in kılıcı

  Blair’in, Hamas boykotu zarar veriyor

  İngiliz istihbaratında yaprak dökümü


 Son Dakika Haberleri