Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 14 Ağustos 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Memur, hükümetle masaya oturuyor

Memur sendikaları, milyonlarca memurun merakla beklediği toplu görüşmeler için 15 Ağustos Çarşamba günü hükümetle masaya oturacak. Başbakanlık Merkez Bina’daki toplantı, saat 14.30’da başlayacak.

4688 Sayılı Kamu Görevlileri Sendikaları Yasası uyarınca, her hizmet kolunda en fazla üyesi bulunan sendikanın katıldığı toplu görüşmelerde, Türkiye Kamu-Sen’e bağlı Türk Büro-Sen, Türk Enerji-Sen, Türk Sağlık-Sen, Türk Tarım Orman-Sen, Türk Ulaşım-Sen, Türk Haber-Sen, Türk İmar-Sen, Türk Eğitim-Sen; Memur-Sen’e bağlı Diyanet-Sen ve Bem-Bir-Sen ile KESK’e bağlı Kültür Sanat-Sen memurları temsil edecek.

En fazla üyeye sahip konfederasyon olması dolayısıyla Türkiye Kamu-Sen başkanlığında yürütülecek toplu görüşmelerde, KESK ve Memur-Sen temsilcileri de hazır bulunacak. Toplu görüşmeleri, hükümet adına Kamu İşveren Kurulu yürütecek. Kamu İşveren Kurulu; Devlet Bakanı, Başbakanlık Müsteşarı, Maliye Bakanlığı Müsteşarı, Hazine Müsteşarı, Devlet Planlama Teşkilatı Müsteşarı, Türkiye İstatistik Kurumu Başkanı, Devlet Personel Başkanı, Maliye Bakanlığı Bütçe ve Mali Kontrol Genel Müdürü ile kamu işveren sendikası temsilcilerinden oluşacak.

Toplu görüşmeler, kamu görevlileri için uygulanacak katsayı ve göstergeler, aylık ve ücretler, her türlü zam ve tazminatlar, fazla çalışma ücretleri, harcırah, ikramiye, lojman tazminatı, doğum, ölüm ve aile yardımı ödenekleri, tedavi yardımı ve cenaze giderleri, yiyecek ve giyecek yardımlarıyla bu mahiyetteki diğer etkinlik ve verimlilik artırıcı yardımları kapsayacak. Yasaya göre, 15 gün içinde sonuçlanması gereken toplu görüşmelerde anlaşmaya varılması durumunda mutabakat metni imzalanarak Bakanlar Kuruluna sunulacak.

Anlaşmazlık durumunda ise uyuşmazlık tutanağı tutulacak ve Yüksek Hakem Kurulu Başkanı ve 4 öğretim görevlisinden oluşan Uzlaştırma Kurulu devreye girecek. Kurulun 5 gün içinde vereceği karara tarafların katılması durumunda, sonuç mutabakat metni olarak Bakanlar Kuruluna sunulacak.

/ ANKARA

14.08.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Susuz Ankara’ya Cumhuriyet kulesi

  BÜYÜK TEPKİ VAR

  Baykal: Gül olmaz

  Deniz otobüsü faciası

  Meclis su uyarısı yapmış

  Barajlar boşalıyor

  Kilise’de yağmur duâsı

  Rakıcıların gözü hükümette

  Betonlaşma sıcaklığı arttırdı

  İslâm dünyası Taşkent’te buluşuyor

  Büyükşehirlerde sulama hatası var

  Şahin: Devlet-millet kaynaşırsa işler düzelir

  Yeni hükümeti neler bekliyor?

  Toplu görüşme sistemi iflâs etti

  Memur, hükümetle masaya oturuyor

  CHP’li Hacaloğlu servetini açıkladı

  Belediyeye haciz geldi


 Son Dakika Haberleri