Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 16 Ağustos 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Ekonomi

Doğu’ya pozitif ayrımcılık yapılsın

Siirt İş Adamları Derneği (SİAD) Başkanı Ramazan Kızılkan, bölgenin kalkınması için pozitif ayrımcılık yapılmasını istedi.

Dernek Başkanı Kızılkan, zengin yeraltı ve iş gücü potansiyeline sahip bölgenin kalkınması için ‘’kalkınmada öncelikli yöreler uygulamasının’’ kapsamının değiştirilmesini ve Siirt’in de arasında bulunduğu bölgedeki en yoksul il için daha fazla teşvik verilmesi gerektiğini söyledi.

Bölge genelinde yaşanan kalifiye eleman sıkıntısının giderilmesi için çalışan kamu personeli ile özel sektör çalışanlarına vergi indirimi uygulaması isteyen Kızılkan, şöyle konuştu: ‘’Bölgedeki tarımsal potansiyel göz önünde bulundurularak tarımsal sanayin temelleri atılmalıdır. Siirt’teki madenlerin değerlendirilebilmesi için özel bir program uygulanmalı ve hatta gerekirse burada arama çalışmaları yapacak özel ekipler kurulmalıdır. İlin turizm pastasından hak ettiği payı alamadığı bir gerçektir. Zengin bir tarihi, kültürel ve doğal yapıya sahip olan ilimiz bölgemizde Şanlıurfa’dan başlayıp Mardin’e uzanan ve oradan da Van’a uzanan turizm hareketinin içine alınabilmesi içinde çalışmalar yapılmalıdır. Bu nedenlerle bölgenin kalkınması için pozitif ayrımcılık yapılmalıdır.’’

/ SİİRT

16.08.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Yüksek faiz kalkınmaya engel

  Açlık sınırı 1.302 YTL’ye yükseldi

  Gıda sektöründen zam sinyali

  Hem istihdam, hem işsizlik arttı

  Sabancı Holding Gıdasa hisselerini satacak

  Türkiye Finans’a 100 milyon dolar sendikasyon

  Kurşunsuz benzinde 2 YKr indirim

  TMO’nun fındık alımı başlıyor

  Doğu’ya pozitif ayrımcılık yapılsın


 Son Dakika Haberleri