Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 16 Ağustos 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

YENİ HÜKÜMETTEN TALEPLER

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, 60. hükümetten beklentilerini, “Türk iş dünyasının önünü açması, huzur, barış içinde demokrasiyi geliştirerek daha kazançlı ve başarılı günlere hep birlikte koşmak” olarak ifade etti. Hisarcıklıoğlu, ‘’bu konudaki taleplerimizi 60. hükümetin kurulmasını müteakiben Sayın Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan’a sunacağız’’ dedi.

Hisarcıklıoğlu, ‘’Türkiye bir fırsat yakalamıştır ve son 5 yıldır yakaladığı bu gelişmeye devam etmek zorundadır’’ dedi. TOBB Genişletilmiş Değerlendirme ve İstişare Toplantısı, Odalar Birliği Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu’nun ev sahipliğinde TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesinde (TOBB ETÜ) başladı.

Toplantıya, odalar birliği yönetim kurulu üyeleri, konsey başkanları, yüksek koordinasyon kurulu üyeleri ile Ankara, İstanbul ve İzmir oda ve borsa yönetim kurulu başkanları katıldı. Toplantının açılışında bir konuşma yapan TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu, Türkiye’nin demokratik temayüllere yakışır bir seçim sürecinden başarıyla çıktığını belirterek, Türk halkının, 22 Temmuz seçimlerine yüzde 84’lük bir katılım sağlayarak demokrasiye olan bağlılığını gösterdiğini söyledi.

Bu seçimlerin en sevindirici tarafının da milli iradenin temsilcisi olan TBMM’de siyasi partilerin ve görüşlerin yüzde 85’inin temsil edilmesi olduğuna dikkat çeken Hisarcıklıoğlu, Türkiye’nin seçimler sonrası yakaladığı bu fırsatı değerlendirerek gerçek gündeminden yani ekonomiye odaklanmaktan vazgeçmemesi gerektiğini kaydetti.

TOBB olarak ekonomik odaklanmayı gündemden düşürmemek için toplandıklarını ifade eden Hisarcıklıoğlu, amaçlarının, Türk iş dünyasının Türkiye Cumhuriyetinin 60. hükümetinden beklentileri hakkında istişarede bulunmak ve buradan çıkan sonuçları yeni kurulacak hükümete sunmak olduğunu bildirdi.

“TALEPLERİMİZİ BAŞBAKAN’A SUNACAĞIZ’’

Türk iş dünyasının 60. hükümetten beklentilerine yönelik olarak gerek TEPAV gerekse TOBB bünyesindeki uzmanların hazırlıklarını sürdürdüklerini ifade eden Hisarcıklıoğlu, ‘’bu konudaki taleplerimizi 60. hükümetin kurulmasına müteakiben Sayın Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan’a sunacağız’’ dedi.

Türkiye’nin bir fırsat yakaladığına ve son 5 yıldır yakaladığı bu gelişmeye devam etmek zorunda olduğuna dikkat çeken Hisarcıklıoğlu, ‘’Biz iş dünyası olarak, bu anlamda kendimizi ülkemizle insanlarımız için çalışmaya ve başarmaya azimli görüyoruz’’ diye konuştu.

60. hükümetten de beklentilerini Türk iş dünyasının önünü açması, huzur, barış içinde demokrasiyi geliştirerek daha kazançlı ve başarılı günlere hep birlikte koşmak olduğunu bildirdi.

/ ANKARA

16.08.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  İş dünyasından Gül’e destek

  YENİ HÜKÜMETTEN TALEPLER

  Seçim derken ekonomi, dış politika ve AB’yi unuttuk

  Türk-İş’ten milli iradenin tecellisine saygı çağrısı

  Gül’e destek artıyor

  “Eşim değim ben adayım”

  Gül: Anayasa yol göstericim

  Yetkileri kısıtlanacak mı?

  TSK bu tabloda ‘halka rağmen’ hareket edemez

  Bin 465 ölü, 64 bin yaralı

  Hava ve denizde devir-teslim hazırlığı sürüyor

  Gökçek: Başbakanla aramızda sorun yok

  Tek suçlu küresel ısınma değil

  Meteorolojiden sonbahar tahmini

  Hisarcıklıoğlu: Sayın Gül, gerekli meziyetlere sahiptir

  Bugün DTP’yi ziyaret edecek

  KESK toplu görüşmelere katılmayacak

  Habur’da “glock” tabanca ele geçirildi

  TİSK: Gül, bizim için tatmin edici

  Ağar, kongreye kadar geri dönüyor

  Depremden ders alınmadı

  Küresel ısınma, insan sağlığına da zararlı

  Diş fırçalamak diş etlerini güçlendiriyor

  Hipertansiyon sinsidir, teşhis çok önemli

  Saka’nın nesli tehlikede

  Kapadokya’yı balonla keşfediyorlar

  Okul telâşı başladı

  Genç Siviller: “Cesur bir hükümet bekliyoruz”

  Fazla suya, fazla ücrette İzmir önde

  Ankara’nın yeşil alanlarını sulama maliyeti 20 milyon YTL

  Muhtaçların yüzü güldü

  Ağaçlandırma için umut sonbahar yağmurlarında

  Kızılay Antep’te lojistik merkez kuruyor


 Son Dakika Haberleri