Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 17 Ağustos 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Ekonomi

PİYASALARDA PANİK

Küresel piyasalarda yaşanan likiditide krizi derinleşirken, dolar 1,39’a fırladı, destek noktalarını hızla kıran Borsa ilk seansı yüzde 5,09 ‘luk kayıpla tamamladı. Dünya piyasalarının yakından izlediği New York borsasında Dow Jones endeksi önceki gece 167.45 puanlık (yüzde 1.29) sert düşüşle 12,861.47 puana inerken, Asya ve Latin Amerika borsaları da dün günü sert düşüşlerle tamamladı.


Nüfusun yarısı çalışmıyor

Türkiye, gelişmiş ülkeler seviyesine yükselmeye çalışırken, değişik sebeplerle çalışma çağındaki nüfusun yarıdan fazlası işgücüne katılmıyor. İş gücün

Sanayici huzursuz, ama iyimser

İstanbul Sanayi Odası’nın (İSO) ekonomik durum tesbit anketi sonuçlarına göre, sanayici huzursuz ama iyimser.


  Kuveyt Türk kârını yüzde 94 arttırdı

Kuveyt Türk Katılım Bankası A.Ş, yılın ilk altı ayında net kârını geçen yılın aynı dönemine göre, yüzde 94 arttırarak 40.09 Milyon YTL’ye yükseltti.


  İçim’den fesleğenli-naneli ayran!

Süt ve süt ürünlerindeki çeşitliliğini ayranla devam ettiren Ülker, bir ilke daha imza atarak yeni fesleğenli-naneli ayranı ile sektöre yenilik getirdi. Türk damak tadına uygun, fesleğen ve nane tadını ayranda buluşturan tek marka olan İçim, pazardaki çeşitliliği artırmayı amaçlıyor.


  Bank Asya’dan 83 milyon YTL kâr

Bank Asya, 2006 yılı ilk yarı 49 milyon YTL olan vergi sonrası net kârını, 2007 yılı ilk altı ayında 83 milyon YTL’ye yükseltti. Bank Asya’nın vergi öncesi kârı da 102 milyon YTL olarak gerçekleşti.


  “THY grevi ihracatı durdurur”

Ankara Giyim Sanayicileri Derneği (AGSD) Başkanı Canip Karakuş, THY’deki grevin uygulanması halinde tekstil giyim ve sanayi ihracatının duracağını ve sektördeki toplu sözleşme görüşmelerinde sendika yönetimlerinin “insaflı olmaları” gerektiğini söyledi.


  TÜBİTAK’ta da grev kararı

Türk-İş’e bağlı Tez-Koop-İş Sendikası, yaklaşık 3 bin çalışanı kapsayan toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde anlaşmaya varılamaması sebebiyle Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) ve bağlı iş yerlerinde grev kararı aldı.


  Ilısu’ya 1.3 milyon avro finansman

Ilısu Barajı ve Hidroelektrik Santrali Projesi’nin finansmanı için 1 milyar 277 milyon avro tutarında finansman sağlandı.


  Bozuk bataryaları değiştirin

Tüketiciler Derneği (TÜDER), Nokia cep telefonlarında kullanılan BL-5C tipi bataryaların aşırı ısınma ve şarj edilirken kısa devre yapma tehlikesi nedeniyle toplatıldığını, tüketicilerin ürünü aldıkları mağazaya giderek paralarını geri alabileceklerini bildirdi.



 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri