Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 17 Ağustos 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Atatürk’ün hedefi tesettürü kaldırmaktı

CHP Genel Başkan Yardımcısı Onur Öymen, Atatürk’ün annesi ve eşini örnek veren Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ı eleştirirken, “Atatürk’ün eşinin türbansız, başı açık resimlerini hiç görmemiş gözüküyorlar” dedi.


YAKINLARINI ARIYORLAR

Marmara depremine Kocaeli’nin Körfez ilçesinde ziyarete geldikleri akrabalarının evinde yakalanan ve enkaz altından 38 saat sonra yaralı olarak çıkarı

Sezer’den onay yok

AKP Genel Başkanı ve İstanbul Milletvekili Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Meclis Başkanı’nın seçilmesi ve cumhurbaşkanı adayının açıklanmasından sonra


  Mecliste frak tartışması

TBMM Başkanlığı, CHP’li Güldal Mumcu ve MHP’li Meral Akşener’in Meclis Başkanvekilliğine seçilmesinin ardından yaşanan frak tartışmalarıyla ilgili araştırma yaptı. Alınan bilgiye göre, Meclis yetkilileri, araştırma sonunda TBMM Başkanı Köksal Toptan’a konuyla ilgili sunumda bulundu.


  Ağar: DP bizim yuvamız

Demokrat Parti (DP) Genel Başkanlığından istifa ettiğini açıklayan Mehmet Ağar, 22 Temmuz milletvekili genel seçimlerinden sonra bugün ilk defa parti genel merkezine geldi. Ağar, ‘’Burası bizim yuvamız, her zaman buradayız biz’’ dedi.


  ÖSS birincileri açıkta

ÖSS ve YDS yerleştirme sonuçları dün açıklandı. ÖSYM’nin, 2007-ÖSS ve YDS yerleştirme sonuçlarına ilişkin verdiği bilgiye göre, tercih yapan 920 bin 301 adaydan 193 bin 524’i lisans programlarına yerleşti. Adaylar içerisinde bulunan 7 bin 644 okul birincisinden 2 bin 520’si ise açıkta kaldı.


  TİSK: Eğitim sistemi rekabeti desteklemiyor

Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu (TİSK), eğitim ve ekonomi ilişkisi üzerine yaptığı araştırmada, eğitim sisteminin rekabetçi ekonominin ihtiyaçlarını karşılamadığına dikkat çekti.


  Susuz Ankara’da su festivali

Ankara merkezde yaşayanlar su sıkıntısı çekerken Kızılcahamam ilçesi “Su Festivali”ne hazırlanıyor. Etkinliğin hafta sonu düzenleneceğini bildiren Kızılcahamam Belediye Başkanı Adem Özbekler, festival sayesinde ‘’su cenneti’’ olan ilçenin öneminin bir kez daha ortaya çıktığını bildirdi.


  Erciyes’in karı da eridi

Erciyes Dağı’nın erimez denilen buzullarının hızla eridiği bildirildi.


  Su tasarrufuna ‘engel’ yok

Özel bir eğitim ve rehabilitasyon merkezinin geliştirdiği ‘’Artı Su’’ projesi kapsamında engelli çocuklar suyu yüzde 30’a kadar tasarruflu kullanmayı öğrendi.


  Kuraklık, sonbaharı erken getirdi

Türkiye genelinde mevsim normallerinin üzerinde seyreden sıcak hava ve kuraklık sebebiyle, ağaçların sonbahar döneminden önce yapraklarını dökmeye başladıkları bildirildi.


  TÜSİAD: Reform bekliyoruz

Türk Sanayicileri ve İşadamları Derneği (TÜSİAD) Başkanı Arzuhan Doğan Yalçındağ, yeni hükümetten en önemli beklentilerinin, hiç vakit kaybedilmeden, üzerinde anlaştıkları mikro reformların yerine getirilmesi olduğunu ifade etti.


  Müsteşar Apakan'ın ziyareti ertelendi

Dışişleri Bakanlığı Müsteşarı Ertuğrul Apakan’ın, ABD Dışişleri Bakan Yardımcısı Nicholas Burns’ün resmi daveti üzerine gelecek hafta başında Washington’a yapması öngörülen ziyaretin ertelendiği öğrenildi.


  DSP'de Ecevit'siz ilk kurultay

DSP Genel Başkanı Zeki Sezer, ‘’DSP 7. Olağan Büyük Kurultayı’’nın, eski Genel Başkan Bülent Ecevit’siz ilk kurultay olması nedeniyle buruk olduklarını belirterek, kurultayda genel başkanlığa yeniden aday olduğunu söyledi


  BBP kurultaya gidiyor

BBP Sivas Milletvekili Muhsin Yazıcıoğlu, 19 Ağustos Pazar günü yapılacak BBP 3. Olağanüstü Büyük Kurultayı’nda genel başkanlığa aday olacağını bildirdi.


  MGK, 21 Ağustos’ta toplanacak

Milli Güvenlik Kurulu (MGK), 21 Ağustos Salı günü Çankaya Köşkü’nde toplanacak.


  E-muhtıraya konu olan dâvâda beraat

Şanlıurfa’da 22 Nisan’da düzenledikleri ‘Kutlu Doğum Konferansı’nın başında İstiklal Marşı okumadıkları için haklarında TCK’nın 300. maddesi gereği ‘İstiklal Marşı’nı alenen aşağılamak’ suçundan dava açılan Mustazaflar ile Dayanışma Derneği (Mustazaf-Der) Başkanı Mehmet Kışlar ve 4 yöneticisi beraat etti.


  CHP’den ‘evrim’li cevap

11. Cumhurbaşkanı adayı Abdullah Gül’ün eşinin başörtüsü konusunda yapılan eleştirilere karşılık Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın söylediği, “Atatürk’ün annesi ve eşi Latife Hanım’ın kıyafetlerine bakın” şeklindeki sözlerine CHP’den ilginç bir tepki geldi.


  Seçilmeden yargılanma tartışması başlatıldı

AKP milletvekilleri Burhan Kuzu ve Zafer Üskül, CHP Grup Başkanvekili Kemal Kılıçdaroğlu’nun, ‘’Dışişleri Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdullah Gül’ün, cumhurbaşkanı seçilmesi halinde ‘Kayıp Trilyon’ dâvâsı sebebiyle yargılanabileceği’’ iddiasına katılmadı.


  TÜSİAD Ankara Temsilciliği’ni ziyaret edecek

Cumhurbaşkanı adayı ve Kayseri Milletvekili Abdullah Gül’ün, yarın Türk Sanayicileri ve İşadamları Derneğinin (TÜSİAD) Ankara Temsilciliği’ni ziyaret edeceği bildirildi.


  Çiftçi, Gül’ü bekliyor

Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, Türk çiftçisinin ve anayasal meslek örgütü ziraat odalarının, sorunlarının çözümü noktasında cumhurbaşkanlığı makamından beklentileri olduğunu belirterek, ‘’Sayın Gül’ün sorunlarımız hakkında geniş bilgi sahibi olduğu inancındayız’’ dedi.


  AKP’den vekillere “Ankara’da olun” yazısı gönderildi

AKP, 11. Cumhurbaşkanı seçimi turları tarihlerinde partili milletvekillerinin Ankara’da olmalarını istedi.


  Memur-Sen: Meclis’in kabulü bizim de kabulümüzdür

Cumhurbaşkanı adayı Gül, Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Aksu’yu ziyaret etti. Gül, konfederasyon genel merkezine gelişinde Genel Başkan Aksu tarafından bir buket gülle karşılandı.


  ‘Yangınlar çıkmadı, çıkarıldı’

Pazar gününden bu yana Manisa-İzmir karayolu Süreyya Piknik Parkı’nın üst bölgesinde beşinci yangının çıkması üzerine bölgeye gelen Çevre ve Orman Bakanı Osman Pepe, hiçbir yangının kendiliğinden çıkamayacağını söyleyerek, yangınlara sebep olanların ifşa edilmesi gerektiğini ifade etti.


  ‘Prexige’ toplatılıyor

“Prexige 100 mg 30 Tablet” adlı ilaç, karaciğer yetmezliği vakalarına sebep olduğu gerekçesiyle toplatılıyor. İlacı üreten firma Novartis Türkiye, sözkonusu ilaçla ilgili yazılı bir açıklama yaparak ilgilileri bilgilendirdi.


  Gurbetçiler kuyruktan bezdi

Edirne’de, sınır kapılarından son üç günde 92 bin 960’ı yabancı uyruklu olmak üzere toplam 133 bin 131 yolcu geçiş yaptı.


  Kıpır kıpır olmak, hiperaktivite belirtisi

Ufuk Üniversitesi Tıp Fakültesi Dr. Rıdvan Ege Hastanesi Çocuk Psikiyatri Uzmanı Dr. Yasemen Işık Taner, “dikkat eksikliği ve hiperaktivite bozukluğunun sık görülen yıkıcı davranış bozukluğu olduğunu” söyledi.


  Oyuncak, çocukta merak uyandırmalı

Ege üniversitesi (EÜ) Tıp Fakültesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ayten Egemen,”Çocuk için en iyi oyuncak tekrar tekrar oynamak istediği ve her defasında daha fazla haz aldığı oyuncaktır” dedi.


  Kalp ve şeker hastalarına yeni umut

Şişmanlık, şeker ve kalp hastalıkları üzerine araştırma yapan Harvard Üniversitesi Genetik ve Kompleks Hastalıklar Bölümü Başkanı Prof. Dr. Gökhan Hotamışlıgil ve ekibi, bugüne kadar ‘’kistik fibroz’’ ve ‘’karaciğer sirozu’’ tedavisinde kullanılan iki ilâcı, bir yıl içinde şeker ile kalp hastalıkları için 30 gönüllü hastada deneyecek.


  Hapis yerine hizmet

Muş’ta birliğine 3 ay geç katılan bir kişiye sağlık ocağının temizliği ve bahçe bakımını yapma cezası verildi. Muş Sulh Ceza Mahkemesi, askerî birliğine 3 ay geç katılan M.Ç’ye 3 ay kamu yararına ücretsiz çalışma cezası verdi.


  Çocuklar sigara tehdidinde

Türk Kanser Araştırma ve Savaş Kurumu Adana Şubesi Yönetim Kurulu Üyesi ve Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) Tıp Fakültesi Patoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. İlhan Tuncer, yaptığı açıklamada, Dünya Sağlık Teşkilâtının, çevresel sigara dumanını en önemli halk sağlığı sorunlarından biri olarak belirlediğini söyledi.



 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri