Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 17 Ağustos 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Spor

 

CARLOS: SABIRLI OLALIM

Avrupa Şampiyonlar Ligi 3. ön eleme tur ilk maçında Belçika'nın Anderlecht takımın 1-0 yenen Fenerbahçe'nin Uruguaylı defans oyuncusu Lugano, avantajlı bir skor yakaladıklarını söyledi. Bu sezon Fenerbahçe formasıyla ilk kez bir resmi maçta forma giyen Lugano, önemli bir galibiyet aldıklarını belirterek, ''İlk yarıda daha üstün oynadık. Avrupa kupası maçları kolay geçmiyor ama avantajlı bir skor yakaladığımızı düşünüyorum'' dedi.

20 GÜN DİNLENDİM

Fizik olarak henüz yüzde 100 hazır olmadığını anlatan tecrübeli oyuncu, ''Şu anda tam olarak hazırım diyemem. Çünkü Copa Amerika'dan sonra 20 gün hiçbir şey yapmadan dinlendim. Şimdi biraz zamana ihtiyacım var. Bu maçta tecrübemle ve takım arkadaşlarımla uyumumla takımıma katkı sağladım'' diye konuştu. Lugano, Roberto Carlos ile ilgili bir soru üzerine de ''Roberto Carlos kendi bölgesinde dünyanın en iyi oyuncularından biri. Tekniği ve tecrübesiyle takıma çok şey katacaktır'' ifadesini kullandı.

CARLOS: DEFANSİF OLARAK İYİYDİK

Fenerbahçe'nin Brezilyalı yıldızı Roberto Carlos, Anderlecht karşısında iyi bir oyun sergilediklerini kaydetti. Maçta gol yemediklerini kaydeden Roberto Carlos, ''Defansif olarak çok iyiydik. İyi pozisyonlar da elde ettik. Avrupa maçlarında sabırlı davranmak lazım. Rakibin üstümüze gelmesi doğal. Kontrollü oynamamız gerekiyor. Buradaki duygu çok farklı. Taraftar muhteşem. Şimdilik maçın ilki bitti. İkinci maçta onlar daha çok üstümüze gelecekler'' şeklinde konuştu.

KEZMAN: RÖVANŞTA AVANTAJ BİZDE

Fenerbahçe'nin gol ayağı Mateja Kezman ise Anderlecht maçında biraz şanssız olduğunu dile getirerek, ''Bu maçta biraz şanssızdım. 1-0 iyi bir sonuç. Umarım ikinci maçta bunu korur ve tur atlayan taraf oluruz. Orada da işimiz zor olacak ama skor avantajı bizde'' dedi. Teknik Direktörü Zico ise, skor avantajının kendilerinde olduğunu belirterek, "Rövanş maçında biz 2-1 yenilsek bile turu atlayacağız. Beraberlik de bize yetecek" diye konuştu.

17.08.2007


 

Beşiktaş tura inanıyor

Avrupa Şampiyonlar Ligi 3. ön eleme turu ilk maçında önceki gün deplasmanda İsviçre'nin FC Zürih takımıyla 1-1 berabere kalan Beşiktaş, İstanbul'a döndü.

Beşiktaş Kulübü Genel Sekreteri Kenan Öner, Atatürk Havalimanı'nda yaptığı açıklamada, uzun süre önde götürdükleri karşılaşmanın son saniyelerinde gol yemelerinin kendilerini üzdüğünü ifade ederek, ''Ancak 1-1'de kötü bir sonuç değil. Zürih iyi takım, ama rövanşta turu geçip, Devler Ligi'ne kalacağız'' dedi.

2. MAÇ KOLAY DEĞİL

Kaptan İbrahim Üzülmez de son dakika içinde yedikleri gol nedeniyle üzgün olduklarını ifade ederek, ''İyi mücadele ettiğimizi düşünüyorum. Avantajlı bir skor aldık. Bence 2. maç da kolay geçmeyecek. Rövanşta, saha ve seyirci avantajını en iyi şekilde kullanıp turu geçeceğimize inanıyorum'' diye konuştu.

AĞZIMIZIN TADI BOZULDU

Zürih maçında Beşiktaş'ın golünü atan Matias Emilio Delgado ise erken gol bulduklarını, ancak son saniyelerde maçın 1-1 olmasının ağızlarının tadını bozduğunu kaydederek, ''Rövanş maçı sahamızda olacak. Burada en iyi sonucu alıp turu geçeceğiz'' dedi. Kaleci Hakan Arıkan da şanssız bir gol yiyerek berabere kaldıklarını belirtirken, kendisine atılan yabancı maddeler için, ''Futbolda böyle şeyler oluyor. İsviçre'de daha önce de bu tür şeyler yapıldı. UEFA, bunun için gerekeni yapacaktır'' ifadelerini kullandı.

17.08.2007


 

F.Bahçe'ye 2 gol atmak kolay değil

Belçika basını, Avrupa Şampiyonlar Ligi 3. ön eleme turu ilk maçında Fenerbahçe'ye 1-0 yenilen Anderlecht takımının tur atlama şansını koruduğu görüşünü savunuyor.

İstanbul'a bir ''cehennem azabı'' yaşamak endişesiyle giden Anderlecht futbolcularının ''korktuklarının başlarına gelmediğini'' yazan gazeteler, bu takımın, 29 Ağustosta Brüksel'de yapılacak rövanş maçını kazanma şansının yüksek olduğunu, ''Fenerbahçe'nin fazla korkulacak ve güçlü bir ekip olmadığını gösterdiğini'' anlatıyor. Gazeteler, Anderlechtli futbolcuların ''yeterince formda olmadığını'', bu durumu düzeltmek için 13 günleri bulunduğunu, ancak Brüksel'de iki gol atmanın ''çok da kolay olmayacağını'' da ifade ediyorlar.

17.08.2007


 

Yıldıray'ın pasları harika

Almanya Birinci Ligi'nde geçen sezon şampiyon olan VfB Stuttgart'ın teknik direktörü Armin Veh, takımının amatör takımlardan SpVgg Ludwigsburg'a karşı yaptığı ve 8-0 kazandığı antrenman maçından sonra milli futbolcu Yıldıray Baştürk'ü coşkulu bir şekilde övdü.

Art arda geçirdiği sakatlıkları nedeniyle geçen sezon fazla maç oynayamayan ve bu sezon Hertha Berlin'den Stuttgart'a transfer olan Yıldıray'ı 45 dakika boyunca sahada oynatan Veh, 4 gole asistlik yapan Yıldıray'la ilgili olarak ''Yıldıray'ın attığı paslar bir harika'' dedi. Yıldıray'ın başarılı oyunundan dolayı Veh'in kendisini, hafta sonunda Hertha Berlin'e karşı yapacakları maçta oynatması bekleniyor.

17.08.2007


 

Moralsiz Trabzon OFTAŞ karşısında

Süper Lig'in ilk haftasında kendi sahasında oynadığı ve 1-0 öndeyken tatil edilen Sivasspor maçı nedeniyle sıkıntılı günler geçiren Trabzonspor, bugün 2. haftanın açılış maçında Gençlerbirliği Oftaşspor ile karşılaşacak.

Bordo mavili ekip Ankara'da karşılaşacağı rakibini mağlup ederek moral bulmak istiyor. Bu akşam saat 21.45'te Ankara Cebeci İnönü Stadında oynanacak olan karşılaşmayı Fırat Aydınus yönetecek.

17.08.2007


 

3 Sivaslı oyuncu 1'er maç ceza caldı

Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu (PFDK), dün yaptığı toplantının ardından futbolcu ve yöneticilere çeşitli cezalar verdi.

Kurul, 12 Ağustos tarihinde oynanan ve maçın son anlarında yaşanan saha olayları nedeniyle tatil edilen TrabzonsporSivasspor maçında olaylara karışan 3 Sivassporlu futbolcuya 1'er resmi müsabakadan men cezası verirken, Sivasspor'un masörünü ise 2 maç ile cezalandırdı. Olaylı maçla ve Trabzonspor ile ilgili kararını açıklamayan PFDK, Sivasspor'dan Murat Sözgelmez, Muhamed Ali Kurtuluş ve Akın Vardar'ı 1 resmi müsabakadan men etti. Sivasspor'un masörü İ.Halil Eldek'i ise Trabzonspor müsabakasında spor ahlakına aykırı davranışta bulunmaktan 2 resmi müsabakadan men cezasına çarptırdı.

17.08.2007


 

Bursa'da ilk golü Sinan mı atacak?

Bursasporlu taraftarlar, sezonunun ilk golünü Galatasaray maçında Sinan'ın atacağını düşünüyor. Kulübün resmi internet sitesinde, ''Galatasaray maçında sezonun ilk golünü kim atar?'' anketine 3 bin 743 kişi katıldı.

Katılımcıların yüzde 34'ü ilk golün Sinan Kaloğlu'ndan geleceği yönünde görüş bildirirken, ikinci en fazla oyu yüzde 28 ile yeni transfer Herve Tum aldı. İlk golü Pancu'nun atacağını tahmin edenlerin oranı yüzde 21 olurken, Sumulikoski yüzde 5, diğer oyuncular ise yüzde 12 oranında oy aldı.

17.08.2007


 

3. Dama Şenliği bugün başlıyor

Bursa'nın Mustafakemalpaşa ilçe Belediyesi tarafından düzenlenen ''8. Ulusal 3. Uluslararası Dama Turnuvası''nın bugün başlayacağı bildirildi.

Mustafakemalpaşa Belediyesi'nden yapılan yazılı açıklamaya göre, dünya ve Türkiye'deki dama oyuncularını bir araya getirmek amacıyla katlı merkez pazar yerinde düzenlenecek turnuvaya, toplam 96 sporcu katılacak. Turnuvada yarışmalar, 9 tur üzerinden yapılacak. Turlar sonunda en yüksek puanı alanlar arasında, ilk 4 belirlenecek. Birinciye (damacıbaşı) bin, ikinciye 750, üçüncüye 500, dördüncüye de 250 YTL para ödülü verilecek.

17.08.2007


 

Çaykur Rize'li Ferdi'ye tehdit

Çaykur Rizesporlu futbolcu Ferdi'nin, tehdit içeren mesaj ve telefonlar aldığı gerekçesiyle savcılığa suç duyurusunda bulunduğu bildirildi.

Kulüb İdari Menajeri İsmail Coşkun, Ferdi'ye son günlerde bazı mesaj ve telefonlar geldiğini belirterek, ''Bu mesaj ve telefonların tehdit içerikli olduğu belirlendi. Futbolcumuz savcılığa giderek suç duyurusunda bulundu'' dedi.

17.08.2007


 

Satışa çıkarılan Göztepe'yi kim alacak?

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu'nun (TMSF) satışa çıkardığı Göztepe'yi İzmirlilerin almasını dilediğini bildirdi.

Kocaoğlu yaptığı yazılı açıklamada, Göztepe'nin, ancak İzmir'de yaşayan ve camiaya gönül vermiş insanların yer aldığı oluşumla ayağa kalkabileceğini belirtti.

17.08.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri