Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 18 Ağustos 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

MÜSİAD’dan tam destek

Cumhurbaşkanı adayı ve Kayseri Milletvekili Abdullah Gül Cumhurbaşkanlığı seçim sürecindeki destek ziyaretlerine devam ediyor. Bu çerçevede Gül, MÜSİAD Genel Başkanı Ömer Bolat ve Yönetim Kurulu üyeleri ile görüştü.

Gül, MÜSİAD Ankara Şubesi’ndeki görüşmenin ardından yaptığı açıklamada, derneğin sadece ekonomik konularla ilgilenmediğini, Türkiye’deki demokrasinin derinleşmesi ve pekişmesiyle ilgili çalışmaları olduğunu söyledi. Siyasi partiler ve sendikaların dışında bazı sivil toplum örgütlerini de ziyaret ettiğini anımsatan Gül, ‘’Şüphesiz ki, çok sayıda önemli sivil toplum örgütümüz var. Takdir edersiniz ki, böyle kısa bir sürede hepsini ziyaret etmem mümkün olmadı’’ dedi.

Bolat ve yönetim kurulu üyelerine TBMM’nin kendisini cumhurbaşkanı seçmesi durumunda nasıl hareket edeceğini anlattığını belirten Gül, sözlerine şöyle devam etti: ‘’Anayasamızın temel ilkelerine nasıl bağlı olacağımı, Anayasamızdaki Türkiye’nin demokratik, laik ve sosyal bir hukuk devleti ilkelerinden hareket edeceğimi... Yine Atatürk’ün işaret ettiği gibi, muasır medeniyetlerin üzerine ülkemizi taşıyabilmemiz için Türkiye’nin modernleşmesi, ekonomide güçlenmesi, demokrasinin çağdaş, gelişmiş ülkelerin demokrasilerinin standartlarına ulaşması, insan haklarının pekişmesi, temel hak ve hürriyetlerin en gelişmiş ülkelerdeki gibi olması ve Türkiye’de hukukun herkese eşit uygulanabilir bir hale gelmesi için çalışacağımı bütün milleti kucaklayacağımı, Anayasa’nın emri gereği şayet seçilirsem yapacağım yeminin gereği olarak bütün Türk Milletini temsil edeceğimden, bütün milleti kucaklaşacağımı, tarafsız olacağımı, herkese eşit mesafede olacağımı, bunları anlattım.’’

“İnsanlar daima şeffaftır”

MÜSİAD üyelerini de dinlediğini belirten Gül, ‘’Ümit ediyorum ki, tüm bunlar faydalı olmuştur. Söylediklerime inanarak konuşuyorum. Bunu bir kez daha ifade etmek isterim. Ben şuna da inanan bir insanım; insanlar daima şeffaftır. Bir kez rol yaparsınız, iki kez rol yaparsınız. Sizin ne olduğunuz, nasıl hareket edeceğiniz bunlar gayet açık seçik bir şekilde görülür. Bütün söylediklerim ilk yaptığım basın toplantısında sizlerle paylaştığım hususlar. Bunlar inandığım konulardır. Şayet TBMM beni cumhurbaşkanı seçerse bu doğrultuda hareket etmek için bütün gücümü kullanacağım, bütün gayretimi sarf edeceğim’’ diye konuştu.

Abdullah Gül’e MÜSİAD ziyaretinde Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Necati Çetinkaya, AK Parti Grup Başkanvekili Sadullah Ergin, Ankara Milletvekili Salih Kapusuz ve AK Parti Kadın Kolları Başkanı Fatma Şahin eşlik etti.

MÜSİAD’tan tam destek

Bunun yanısıra MÜSİAD Başkanı Ömer Bolat da MÜSİAD olarak Cumhurbaşkanı adayı AKP Kayseri Milletvekili Abdullah Gül’e, Cumhurbaşkanlığı seçiminde desteklerinin tam olduğunu bildirdi. Bolat, konuşmasının sonunda TBMM’nin cumhurbaşkanlığı seçimini başarıyla tamamlayacağını da sözlerine ekledi.

/ ANKARA

18.08.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  İngiltere’de başörtülü polis

  AİLELERE YARDIM EDİLSİN

  TÜSİAD: Gül’ün sözlerinin takipçisi olacağız

  MÜSİAD’dan tam destek

  Jest mi, rest mi?

  İlk tur Pazartesi’ye

  Depremde ölenlere duâ ve mevlid

  17 Ağustos unutulmasın

  Depreme hazır mıyız?

  Elmadağ hafif sallandı

  Gece 03.02'de anma töreni yapılıdı

  Cep telefonu vergilerine tepki

  Komşu da erken seçime gidiyor

  Ulusal afet politikası lâzım

  Eğitimcilerin sabrı taştı

  Diplomalı işsizler artıyor

  Meclis partilere dar geldi

  DTP odasına yerleşti

  DSP’nin de yeri var

  MHP, ANAVATAN’ın yerini kullanacak

  MHP’nin köşk adayı Çakmakoğlu

  Partilerde kongre dönemi

  İşsizlerin gözü büyük şehirlerde

  Mardin, turizmin gözdesi

  Kendi okullarını kendileri yaptırıyor

  İstanbul’da işgücü artsa da işsiz sayısı azalmıyor

  Hayme Ana’yı anma hazırlıkları sürüyor

  Kapalıçarşı esnafı sigarayı bırakacak

  Hasta ve yakınlarına ücretsiz otel hizmeti

  Otobüs şoförlerine alkol kontrolü

  Öğretmen, düğün parasını kaptırdı

  Ankara’nın suyu Gerede’den

  Sularını beraberinde götürüyorlar

  Yeşil alanlar yakıt tankeriyle sulanıyor

  “Şehirde ne varsa, köyde de o olacak”

  Pamuk tarlasından Tıp Fakültesine

  Dişlerinizi ihmal etmeyin

  Katkı maddeleri sağlığı tehdit ediyor


 Son Dakika Haberleri