Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 19 Ağustos 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Spor

YAĞLI GÜREŞ FUTBOLA RAKİP

Türk milletinin geleneksel değerleri arasında yer alan yağlı pehlivan güreşleri, gerek organizasyon sayısı, gerek mali bilançosu, gerekse izlenme oranı açısından adeta futbolla yarışıyor.

Güreş Federasyonu'ndan alınan bilgiye göre, Türkiye genelinde, 2003 yılında 147 yağlı güreş organizasyonu düzenlenirken, bu rakam 2004'te 160, 2005'te 191, 2006 yılında ise 161 olarak gerçekleşti. 2007 yılındaki yağlı güreş organizasyonlarının sayısında, 22 Temmuzda yapılan milletvekili genel seçimlerinin de etkisiyle azalma gözlenirken, 15 Ağustos tarihine kadar gerçekleştirilen organizasyon sayısı 125 oldu.

EN BÜYÜK KIRKPINAR

Genellikle belediyeler tarafından düzenlenen yağlı pehlivan güreşlerinde, en küçük çaplı organizasyon dahi 4-5 bin seyirci çekerken, yılda yaklaşık 1 milyon güreşsever bu müsabakaları izliyor. Yağlı güreş organizasyonlarının en büyüğü olarak kabul edilen Edirne'deki Kırkpınar güreşlerini bu yıl 3 günde yaklaşık 60 bin kişi izlerken, sadece son gün biletli olarak güreşleri izleyen seyirci sayısı 30 bini buldu.

EN DÜŞÜK MALİYET 25 BİN YTL

Türkiye'nin diğer büyük yağlı güreş organizasyonları arasında yer alan Antalya Elmalı, Antalya Kumluca, Antalya Festigan Yaylası, Balıkesir Kurtdere, Ankara Karapürçek, Burdur Dirmil, Çorum Sungurlu, Çanakkale Çardak güreşlerini de her yıl binlerce seyirci izliyor. Güreş Federasyonu yetkililerinden alınan bilgiye göre, yağlı güreş organizasyonlarının maliyeti de 25 bin YTL'den başlayıp 500 bin YTL'ye kadar çıkabiliyor. Buna göre yılda ortalama 150 yağlı güreş organizasyonu yapılan Türkiye'de, bu organizasyonların maliyeti de yaklaşık 6 milyon YTL'yi buluyor.

19.08.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  NECATİ AVRUPA'YA GİDİYOR

  Beşiktaş'ta transfer dönemi kapandı mı?

  Nihat Kahveci A Millî Takımda

  F.Bahçe'de Fatih Tekke zirvesi

  Beşiktaş 43 yıl sonra Kasımpaşa önünde

  G.Saray, Bursa'da galibiyet arıyor

  SÜPER LİGDE DİĞER MAÇLAR

  12 Dev Adam İspanya'ya pürneşe hazırlanıyor

  Halı sahada oynarken kalp krizi geçirdi

  Konya'da taraftara 3 bin forma dağıtıldı

  YAĞLI GÜREŞ FUTBOLA RAKİP

  Voleybolcularımız şampiyon oldu

  Efes'li Cenk Akyol sanal alemde

  Türk golfcü Hamza Sayın devleri solladı

  OFTAŞ galibiyeti Trabzon'a moral verdi


 Son Dakika Haberleri