Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 20 Ağustos 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Spor

 

YEDEKLERE TAM NOT

F.Bahçe Teknik Direktörü Zico, G.Antepspor karşısında forma verdiği yedek oyunculardan memnun olduğunu söyledi. Brezilyalı çalıştırıcı, "Futbolcularımız savaştı, mücadele etti, azimliydi. Bunu da taraftarımız en iyi şekilde anlayarak onları sonuna kadar alkışladı" dedi.

Fenerbahçe Teknik Direktörü Zico, Gaziantepspor'u 2-1 yenerek, güzel bir galibiyet aldıklarını söyledi. Sezon başında kulüp başkanı Aziz Yıldırım ile yaptığı toplantıda geniş bir kadro olması gerektiğini söylediğini belirten Brezilyalı teknik adam, şöyle devam etti: ''3 kulvarda mücadele ediyoruz. Geçen sezon sakatlıklar, cezalılar olduğu zaman sıkıntı yaşıyorduk. O yüzden bu sezon kadromuzu buna göre belirledik. Geniş bir kadro kurmamız gerektiği ve bu oyuncuları istediğimiz anlarda kullanabilmemiz gerektiği düşüncesini hakim kıldık ve ona göre bir takım kurduk. Bugün Fenerbahçe'nin sadece bir takımı değil, çok iyi bir ekibi olduğunu gösterdik.''

YEDEKLER GÜVEN VERDİ

Zico, bir gazetecinin, ''Anderlecht ile yapılacak rövanşta bu 11'den oynatmayı düşündüğünüz oyuncu var mı?'' sorusu üzerine, ''Seçeceğimiz oyunculara o anki duruma göre karar vereceğiz. Bugün sahada oynayan oyuncular gösterdiler ki, bir tane şans bulduklarında bunu değerlendirmek için ellerinden geleni yapıyor. Bu da bana güven veriyor. Bundan sonraki zamanlarda da bütün futbolculara güvenim devam edecek ve onlara şans vereceğim. Fenerbahçe'de oynayan bütün oyuncular belirli kaliteye sahip oyunculardır. Kendilerine şans verildiğinde en iyi şekilde değerlendirecek oyunculardır. Kazım dışında diğerleri Türkiye ligini tanıyor. Bu kadro sürpriz değildi. Büyük hedefleri olan kulüpler sadece 11 futbolcuyla bütün sezonu götüremezler. Belli sayıda oyuncuları olacak ki istedikleri hedefe ulaşsınlar'' şeklinde konuştu.

BİR TEK APPİAH YOK

Geçen seneden takımın bir temeli olduğunu anlatan Brezilyalı çalıştırıcı, ''Kadromuzda birkaç tane oyuncumuz ayrıldı. Geçen seneden yararlanamadığımız bir tek Appiah var. Ayrıca takıma Roberto Carlos giriyor. Geçen seneden olan temelimize göre futbolcuları yerleştirmeye çalışıyoruz. Bugün oynayan takım biraz daha fazla maç yapma şansı bulsaydı, bugünkü birkaç pozisyonu daha iyi değerlendirebilirdi. Biz Samandıra Tesisleri'nde bu oyuncularımızı birbirlerine adapte etmek için özel maçlar yapıyoruz'' diye konuştu.Brezilyalı çalıştırıcı, Alex, Kezman, Tümer, Lugano ve Deniz'in kadroda olması konusunda ise ''Bu tercih kendi seçimimdi. Stresli ve tansiyonu yüksek maçlardan çıktığımızda sıkıntı çektiğimizi tecrübeyle yaşadık. Sezon içinde sıkıntı yaşamamak için geniş kadro kurduk. Amacımız bütün oyuncuları değerlendirmek'' dedi.

GEREKİRSE CESUR OLURUM

Bir gazetecinin ''Çok cesur bir kararla bu kadroyu oynattınız. Takım mağlup olsaydı çok eleştiri olacaktı. Bu eleştirileri düşündünüz mü?'' şeklindeki sorusunu Zico, şöyle cevapladı: ''Ben eleştirilmeyi olağan karşılıyorum. Benim kafam bir şeyi emrediyorsa o şekilde giderim. Cesur oldum, fakat benim cesur olmamı sağlayan futbolcularımın bana verdiği güvendir. Futbolcularıma güvenmeseydim, onları bugün koymazdım. Her türlü zorluğa karşı çıkarım, cesur olmam gerekirse de cesur olurum."

APPIAH MİLLİ TAKIMA GİDEMEZ

Sakatlığı nedeniyle forma giyen Appiah'ın Gana Milli Takımı'na gideceği şeklinde haberlerin çıktığının belirtilmesi üzerine Zico, ''Appiah'ın şu anda en ufak bir oynama şansı yok. Appiah'ın burada kalması, tedavisini sürdürüp bir an önce sahalara dönmesi gerekir. Eğer milli takıma gidip, oynarsa benim anlayamadığım bir şey olur. Çünkü Appiah daha topla antrenmanlara başlamadı. Topla antrenmanlara başlayamayan bir futbolcunun bu kadar kısa sürede bir maçta oynaması beni şaşırtır'' dedi.

20.08.2007


 

Kemal F.Bahçe'deki 3 golünü attı

Gaziantepspor karşılaşmasında Fenerbahçe'nin ilk golünü atan Kemal, sarı-lacivertli formayla ligdeki 3. golünü attı.

Fenerbahçe'ye 2002-03 sezonunun devre arasında transfer olan Kemal, 4.5 sezonda forma giydiği 62 lig maçında 3 gol attı. 2002-03 sezonunda 30. haftada Fenerbahçe'nin Bursaspor'a deplasmanda 2-1 yenildiği maçta ilk golünü atan Kemal, 2003-04 sezonunda da 6. haftadaki 2-2 berabere sona eren Galatasaray-Fenerbahçe derbisinde de 2. golünü kaydetmişti. Bu arada, en son geçen sezon 20. haftada Fenerbahçe'nin Çaykur Rizespor'a deplasmanda 2-1 yenildiği maçta gol atan Semih, bu sezon orma giydiği ilk resmi maçta fileleri havalandırdı.

20.08.2007


 

Gözler Efes Cup'a çevrildi

Türkiye Basketbol Federasyonu tarafından Efes Pilsen'in ana sponsorluğunda düzenlenen uluslararası basketbol turnuvası "Efes Pilsen World Cup"ın 6.'sı, 22-26 Ağustos 2007 tarihleri arasında İzmir'de Halkapınar Spor Salonu'nda gerçekleştirilecek.

A Milli Basketbol Takımımız, 35. Avrupa Şampiyonası öncesinde Çin, Hırvatistan, Letonya, Polonya ve Sırbistan Milli Takımlarını İzmir-Halkapınar Spor Salonu'nda ağırlayacak.

Turnuva, Milli Takımımız için 3-16 Eylül tarihleri arasında İspanya'da katılacağı Avrupa Şampiyonası Finalleri öncesinde son ve en önemli sınav niteliği taşıyacak. Türkiye Basketbol Federasyonu'nun 2002 yılından bu yana organize ettiği ve Efes Pilsen'in ana sponsoru olduğu "Efes Pilsen World Cup"a beş yılda 5 kıtadan toplam 17 ülke katıldı.

Basketbol Federasyonu Başkanı Turgay Demirel, Efes Cup 6 organizasyonunun Basketbol Federasyonu'nun uluslararası arenadaki saygınlığını ve etkinliğini en güzel şekilde gözler önüne serdiğini söyledi.Her yıl Avrupa'nın ve dünyanın önde gelen milli takımlarını Türkiye'de biraraya getirmenin sevincini yaşadıklarını belirterek, ''Efes Cup 6 son derece önem verdiğimiz bir proje olarak her geçen yıl daha da gelişerek yoluna devam etmektedir" dedi.

Orta sahadan basket atana araba var

Efes Cup boyunca, 12 Dev Adam'ın maçları sırasında düzenlenecek olan yarışmada, her gün 3 seyirci Opel marka araç kazanma fırsatını yakalayacak. Orta sahadan basket atma yarışmasında, başarılı olan izleyiciler Opel Corsa marka aracın da sahibi olacaklar.

20.08.2007


 

Ribery ve Hamit Bayern'i uçurdu

Almanya'da haftanın en önemli karşılaşmasında Bayern Münih, Werder Bremen'i üstün bir oyunla farklı yendi.

Werder Bremen'i sahasında 4 0 gibi farklı bir skorla yenen Bayern Münih'in gollerini penaltıdan Frank Ribery, Toni, Hamit Altıntop ve Ottl attı.

20.08.2007


 

Anelka'lı Bolton yenildi

Bolton Wanderers'ın en etkili ismi olan eski Fenerbahçeli Nicolas Anelka'lı Bolton, 1-0 öne geçti ama Portsmouth'a 3-1 yenilmekten kurtulamadı.

Fenerbahçe forması giyerken Anelka'yı çok isteyen Portsmouth karşısında vasat bir görüntü sergileyen Bolton sahadan 3-1 yenik ayrıldı. Bolton Wanderers'ın tek golü 12. dakikada Anelka'dan geldi. Portsmouth'un golleri ise Nwankwo Kanu, John Utaka ve penaltıdan olmak üzere Taylor'den geldi. Anelka'nın ileride yalnız kaldığı görüldü. Avrupa Kupalarını hedefleyen Bolton şu ana kadar hayal kırıklığı yaşarken Premier Lig'de hiç galibiyet alamadı.

20.08.2007


 

Tuncay Şanlı İngiltere'de golle tanışamadı

Tuncay Şanlı'lı Middlesbrough ilk puanlarını Fulham karşısında aldı.

Premier Lig'in 3. haftasında Fulham ile karşılaşan Tuncaylı Middlesbrough rakibini 2-1'lik skorla geçti. Tuncay ise vasat bir görüntü sergileyerek ilk yarının sonunda teknik direktör Gareth Southgate tarafından oyundan alındı. Premier Lig'de çıktığı 3 maçta da yeteneklerini sahaya yansıtamayan Tuncay Şanlı mücadelesine karşın etkili olamadı. Tuncay devre arasında yerini Aliadiere'a bıraktı. Öte yandan Tuncay'a destek vermek amacıyla tribündeki Fenerbahçe formalı taraftarlar dikkat çekti. Karşılaşmanın uzatma dakikalarında ise ceza sahasında yaşanan bir pozisyonda Fulhamlı futbolcular topun gol çizgisini geçtiğini savunmalarına karşın hakem bu pozisyonda gol kararı vermedi. Middlesbrough kalecisi Schwarzer ise etkili kurtarışlarıyla Middlesbrough'da ön plana çıkan isimlerin başında geldi.

20.08.2007


 

Bakkal: F.Bahçe galibiyeti hak etti

Gaziantepspor Teknik Direktörü Mesut Bakkal, Fenerbahçe'nin galibiyeti hak ettiğini söyledi.

Fenerbahçe'nin yedeklerden kurulu bir kadro ile çıkacağını tahmin ettiklerini belirten Bakkal, ''Çünkü böyle çıkacağı şeklinde haberler vardı. Bu maçın daha zor olacağını, oynamayan futbolcular daha hırslı olacağını biliyorduk'' dedi.

20.08.2007


 

Maskeli gol kutlamaya yasak

Gaziantepspor'un tek golünü atan De Nigris gol sevinci sırasında yüzüne maske takması ile ilgili olarak, ''Ben Meksikalıyım ve bizim geleneklerimizde maske önemlidir. O yüzden sevincimi kutlarken maske taktım. Bu yüzden sarı kart görmeyi beklemiyordum. Bir daha da yapmayacağım'' diye konuştu.

20.08.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri