Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 20 Ağustos 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Türkiye’nin psikolojisini bozuyorlar

Sıcak havalarda şiddetin arttığı yönündeki görüşlere katılmadığını dile getiren Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Psikiyatri Anabilim Dalı öğretim üyesi Prof. Dr. Aytekin Sır, sıcaklarda kavganın arttığı yönündeki düşüncelerin insanların bir bahanesi olduğunu söyledi. Prof. Dr. Sır, Türkiye’nin psikolojisinin bozulduğunu belirterek, herkesin kendisine göre bir tehdit algıladığını kaydetti.


367 SORUNU AŞILDI

11. Cumhurbaşkanı seçimi için ilk tur bugün saat 15.00’te toplanacak olan TBMM Genel Kurulunda yapılacak. AKP’nin yanı sıra MHP, DTP ve DSP de Meclise

İstikrarı bozacak müdahaleler, demokrasiye zarar veriyor

Bolu Sanayici ve İşadamları Derneği (BOSİAD) Başkanı Adnan Daylan, ‘’İstikrarı bozacak müdahaleler, demokrasiye zarar verdiği kadar ekonomi ve iş haya


  Gökçek: Ha gayret

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, su tasarrufuna devam edilirse kesintiye gerek kalmayacağını söyledi.


  Maaşlara AB standardı istiyoruz

Toplu görüşmelere katılan yetkili sendikalar, hükümete hizmet kollarıyla ilgili taleplerini içeren kabarık bir liste sunacak. Toplu görüşmelerin bugün yapılacak ikinci turunda, yetkili sendikalar hizmet kollarındaki taleplerini gündeme getirecekler.


  Yollar kan gölü

Son günlerde çok ölümlü trafik kazalarıyla ilgili gelen haberlerin artması ve kazaya kurban verilen binlerce insan bile trafik canavarlarının ders almasına yetmedi. Karayollarında özellikle yüksek hızla seyreden araçlar büyük tehlike saçıyor.


  Sıcaklar artacak

Hafta boyunca yurdun kuzeydoğu kesimlerinde yerel ve kısa süreli gök gürültülü sağanak yağış beklenirken, diğer bölgelerde sıcak hava etkisini göstermeye devam edecek.


  İstanbul depreme hazırlanıyor

Karayoları Genel Müdürü Cahit Turhan, İstanbul’da köprü, otoyol, viyadük ve tarihi eser niteliğindeki 325 yapının güçlendirme çalışmalarını başlattıklarını açıkladı.


  Seçmen listeleri askıdan indi

Cumhurbaşkanının halk tarafından seçilmesini de öngören Anayasa değişikliği paketi için 21 Ekim'de yapılacak halk oylamasında kullanılacak seçmen listeleri, dün akşam saat 17.00’de askıdan indirildi.


  DSP kurultayını yaptı

Demokratik Sol Parti’nin 7. Olağan Kurultayı çalışmalarına başladı. Atatürk Spor Salonu’ndaki kurultaya Rahşan Ecevit, DSP Ankara Milletvekili Emrehan Halıcı ve bazı milletvekilleriyle birlikte geldi. Ecevit, salona girerken ayakta alkışlandı.


  Kuraklık tarımı çok kötü etkiledi

Denizli Ziraat Odası (DZO) Başkanı Hamdi Gemici, Denizli’de susuzluk nedeniyle arpa ve buğdayda görülen yüzde 50 oranındaki ürün kaybının mısır ve pamukta da beklendiğini söyledi. Gemici, yaptığı açıklamada, Türkiye’yi etkisi altına alan kuraklığın, Ege Bölgesi’nde en fazla Denizli’de görüldüğünü belirtti.


  Yazıcıoğlu: Gül'e oy vereceğim

BBP Sivas Milletvekili ve Genel Başkan adayı Muhsin Yazıcıoğlu, ‘’Cumhurbaşkanlığı seçiminde oylamaya gireceğim.


  İşçi emeklilerinden vekillere mektup

Türkiye İşçi Emeklileri Derneği (TİED) tarafından milletvekillerine gönderilen mektupta, emekliler arasındaki maaş farklılıklarını ortadan kaldıracak yasal düzenlemeler konusunda çaba gösterilmesi talep edildi.


  Hilmi Güler İran'da

Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Hilmi Güler, bazı temaslar için geldiği Tahran’da ilk olarak İran Enerji Bakanı Perviz Fettah ile bir araya geldi. Güler, Fettah ile başkanlık ettiği, yaklaşık bir saat süren heyetler arası görüşmelerin ardından yaptığı açıklamada, Mayıs ayında Ankara’da yapılan görüşmelerin devamı için Tahran’da bulunduklarını belirtti.


  Zonguldak Havaalanı açılıyor

Zonguldak’ın Çaycuma ilçesine bağlı Saltukova beldesindeki Zonguldak Havaalanı’nın, bugün hava trafiğine açılacağı bildirildi.


  TEMA’dan küresel ısınma tavsiyeleri

TEMA yetkililerinden alınan bilgiye göre, küresel ısınmaya karşı kişisel çabalar yetersiz olabiliyor, ancak hep beraber hareket edildiğinde etkili oluyor.


  Belediyenin ‘gelir’ projesi

Karaman’ın merkeze bağlı Sudurağı Beldesi Belediyesi, kurduğu modern elma bahçesi ile hem gelir elde ediyor hem de beldedeki çiftçilere örnek oluyor.


  Kapıkule'de TIR kuyruğu

Kapıkule Sınır Kapısı’nda, yurt dışına çıkış yapacak 320 civarında TIR, 8 kilometre uzunluğunda kuyruk oluşturdu.


  Manisa’da servisli Kur’ân Kursu

Manisa şehir merkezindeki camilerde öğrenci yoğunluğu olduğu için 4 kilometre mesafede bulunan Organize Sanayi Bölgesi Camii’ne servisle öğrenci taşınıyor. Servis parası OSB yönetimi ve hayırsever işadamları tarafından karşılanıyor.


  Doğubayazıt’ta bir ilk gerçekleşti

Ağrı’nın Doğubayazıt ilçesi Devlet Hastanesi’nde ilk kez yapılan boyun ameliyatıyla bir hastanın felç olması önlendi.


  Kuraklık, Beyşehir’deki kuşları da etkiledi

Kuraklık sebebiyle su seviyesi düşen Beyşehir Gölü’nde su kuşu ve ördeklerin hayat alanı daraldı.


  Semerci mi olsak?

Burdur’da semercilik yapan Ahmet Üneş (51), çırak bulamaması sebebiyle siparişleri yetiştiremediğini belirterek, ‘’Burdur’da semer yapan bir tek ben kaldım’’ dedi.


  Ayakkabı öğleden sonra alınır

Trakya Üniversitesi'nden Prof. Dr. Adnan Görgülü, gün içinde ayakların şişebileceğini ve bu yüzden ayakkabının öğleden sonra satın alınması gerektiğini bildirdi.


  Uyusunda büyüsün ninni!

Trakya Üniversitesi'nden Prof. Dr. Faruk Yorulmaz, ABD’de yapılan bir araştırmanın, müzik dinleyen bebeklerin daha çabuk büyüdüğünü ve daha uyumlu olduklarını gösterdiğini bildirdi.


  Ayı üzümü kalbe dost

Türkiye’de Doğu Karadeniz yöresinde yetişen ayı üzümünün sağlık açısından bir çok faydası bulunuyor.


  Derinliğini bilmediğiniz suya girmeyin

Sığ suya yapılan atlayışlar sonucunda meydana gelen boyun travmalarının kısmî felçten tam felce kadar riskler barındırdığı bildirildi.


  Ağzınızda servet taşıyorsunuz!

Düzenli bakım yapılmadığında kaybedilen dişlerin, son yıllarda yaygınlaşan implant (diş ekme) tekniğiyle yerine konulmasının en iyi şartlarda 45-50 bin YTL’ye mal olduğu bildirildi.



 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri