Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 20 Ağustos 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Kültür-Sanat

Geçmişten geleceğe köprü fotoğrafları

Sponsorluğunu Fortis’in üstlendiği, küratörlüğünü Engin Özendes’in yaptığı sergide fotoğraf san’atçıları Ahmet Elhan, Murat Germen, Cemal Emden, Orhan Cem Çetin, Merih Akoğul ve Ömer Orhun’un, Galata Köprüsü ve çevresine odaklanan ve sergi için özel olarak hazırlanmış yeni çalışmaları, galeri içinde 6 ayrı odada yer alacak.



Eshab-ı Kehf tartışması

Adana Vakıflar Bölge Müdürlüğü tarafından Mersin’in Tarsus ilçesindeki ‘’Yedi Uyurlar’’ olarak da bilinen Eshab-ı Kehf’in yakınındaki alana 2 milyon YTL tutarında ‘’külliye’’ yaptırılması, gerçek mağaranın Tarsus’ta olduğunun tescili olarak değerlendirildi.



Pirinç festivalinde kitap sergisi

Tosya'da düzenlenen Pirinç Festivalinde Yeni Asya Neşriyat stand açtı. Gazetemiz abone sorumlusu ve Kastamonu Temsilcisi İbrahim Vapur tarafından açılan kitap sergisi, festivale katılanların büyük ilgisiyle karşılandı.



Endonezyalıların sema sevgisi

Sazendeler eşliğinde söylenen ilahilerle çoşan Endonezya’lılar kendinden geçerek ‘Sema’ yaptı. Renkli ışıklar altında yapılan sema gösterisini izleyip, Klasik Türk Müziği çalgıları eşliğinde söylenen ilahilere kendini kaptıran 3 Endonezyalı birden bire salonun ortasında kendi yöntemlerince ‘Sema’ yapmaya başladı.



Sanatçılar emeklerinin karşılığını alamıyorlar

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen ‘Yeşil-Beyaz’ halk konserlerinin 2. konuğu Kıraç, kariyerinde önemli yerlere yükselmesine rağmen müzik dünyasında emeğinin karşılıksız kalmasından yakındı. Türk Rock müziğinin güçlü sesi Kıraç, Bursa Büyükşehir Belediyesi’ni, yeşil-beyaz halk konserleriyle küresel ısınmanın önemine dikkat çektiğinden dolayı tebrik etti.



Yaz okulunda çiçekler açtı

Batıkent Hanımlar Kültür Merkezinin organize ettiği yaz okulu 10 günlük programın ardından sona erdi. Yaz okulunda bir araya gelen otuzbeş fidanın çiçekleri açtı. Üç gurup halinde düzenlenen yaz okulundaki öğretmen ve öğrencilerin gayret ve çabaları herkesi duygulandırdı.



Kuşadası Öykü ve Şiir Günleri başlıyor

Kuşadası Belediyesi’nce düzenlenen Öykü ve Şiir Günleri’nin dördüncüsü, bu yıl 5-7 Eylül 2007 tarihlerinde gerçekleştiriliyor. Faaliyet, Kuşadası’nda İlçe Halk Kütüphanesi’nde (Barbaros Hayrettin Paşa Cad. Bozkurt Sokak 5 numarada yapılacak. Aydın ili ve çevresi sivil toplum kuruluşlarınca da desteklenen faaliyetin bu yılki onur konukları, Kemal Bekir, Arif Damar, Firkat Otyam ve Vecihi Timuroğlu olacak.



 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri