Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 25 Ağustos 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Ekonomi

'Helâl Gıda' çalışmaları sürüyor

Türk Standardları Enstitüsü (TSE) Başkanı Kenan Malatyalı, İslâm ülkeleri ve Müslümanların yaşadığı ülkelere yönelik ihracatta, İslâmî usule uygun gıda tüketmek isteyenlerin ihtiyacını karşılamak amacıyla 2005 yılında başlattıkları ‘’Helâl Gıda’’ çalışmalarının halen devam ettiğini belirterek, ‘’zannediyorum 3-4 aylık süre içinde biter’’ dedi.

Malatyalı, ‘’Helal Gıda’’ konusunda yürüttükleri çalışmanın belgelendirme türüne henüz karar vermediklerini, ‘’Helal Gıda’’ adı altında standart mı yoksa TSEK belgesi mi verecekleri konusundaki çalışmaların sürdüğünü vurguladı.

Malatyalı, TSE’nin standardı bulunmayan konulardaki ürün ve hizmetler için adına TSEK denilen bir belgelendirme yaptığını anlatırken, bu belgenin de standarda yakın bir belgelendirme olduğuna dikkati çekti, ‘’bunu kriterler belirlemek suretiyle yapıyoruz ‘’ dedi.

Önlerindeki 3-4 aylık süre içerisinde ‘’Helal Gıda’’ konusunda ne tür bir belgelendirmeye gideceklerini görüşüp tartışacaklarını anlatan Malatyalı, ‘’tam karar verilmedi ama büyük ihtimalle bu şekilde (TSEK belgelendirmesi) yapılabilir. Buna karar verilmesinin hemen ardından belgelendirme çalışmalarına başlayacağız’’ diye konuştu.

/ ANKARA

25.08.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Gıda fiyatlarında artış uyarısı

  Kuraklık, pamuğu olumsuz etkiledi

  'Helâl Gıda' çalışmaları sürüyor

  Renault, bu yıl F1'de iddialı

  TOKİ’den 4 yılda 279 bin konut

  Doğalgaz, Adana'yı sera zengini yapar

  Türk işadamları Taşkent yolcusu

  Fıstığın erken hasadı önlenmeli

  Lukoil, Almanya’ya petrol sevkiyatını azalttı

  BM’nin yardım unları Tarsus’tan


 Son Dakika Haberleri