Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 25 Ağustos 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Gül, köşk yolunda

11. Cumhurbaşkanı seçimi için yapılan ikinci tur oylamada da adaylar seçilmek için gereken 367 sayısına ulaşamadı. Yapılan oylamada cumhurbaşkanlığı için en güçlü aday olan AKP Kayseri Milletvekili Abdullah Gül 337 oy alırken, MHP’nin adayı Sabahattin Çakmakoğlu’na 71, DSP’li Tayfun İçli’ye ise 14 oy çıktı. 446 milletvekilinin hazır bulunduğu oylamada 24 oy da boş çıktı


Sel, büyük zarar verdi

Erzurum’un Narman ilçesinde meydana gelen selde, 7 köyde ve tarım arazilerinde hasar oluştu. Sel sebebiyle Erzurum-Pasinler kara yolunda 23. kilometre

Gül: Türkiye üzerine düşeni yapacak

Dışişleri Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdullah Gül, Türkiye’nin, Irak’ın bir an önce huzura kavuşması için üzerine düşenleri yapmaya devam edeceğin


  Sezer’den Erdoğan'a veda

Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a veda ziyaretinde bulundu. Başbakanlık Merkez Binasında gerçekleşen ziyaret, yaklaşık 25 dakika sürdü. Ziyarette, Erdoğan’ın Sezer’e günün anısına bir ‘’hatıra plaketi’’ sunduğu öğrenildi.


  Halaçoğlu hakkında inceleme

Kayseri Cumhuriyet Başsavcılığı, Türk Tarih Kurumu (TTK) Başkanı Yusuf Halaçoğlu’nun Kayseri’de bir sempozyumda yaptığı konuşmayla ilgili inceleme başlattı.


  DSP’li Vural’dan Anadol’a sert eleştiri

Demokratik Sol Parti (DSP) Adana Milletvekili Mustafa Vural, CHP Grup Başkanvekili Kemal Anadol’un “DSP milletvekilleri bedava seçildi” sözlerini çok yakışıksız bir açıklama olarak değerlendirdi.


  CHP, Gül’ün yemin törenine de katılmayacak

CHP Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Özyürek, AKP Kayseri Milletvekili Abdullah Gül’ün cumhurbaşkanı seçilmesi durumunda TBMM’de gerçekleştirilecek yemin törenine katılmayacaklarını söyledi.


  Muhalifler, Baykal’ı mitingle istifaya çağıracak

CHP’nin 22 Temmuz’da aldığı sonuç, Genel Başkan Deniz Baykal muhaliflerini durdurmuyor. CHP’de Baykal’a karşı başlattığı “taban hareketi” ile adından söz ettiren işadamı Bülent Özülkü, 9 Eylül Pazar günü CHP Genel Merkezi önünde miting düzenleyecek.


  Bakanlar, memur maaş zammını görüştü

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, Devlet Bakanı Ali Babacan ve Maliye Bakanı Kemal Unakıtan, hükümetin memur maaş zamlarıyla ilgili teklifini ele almak üzere bir araya geldiler.


  Maraş’ta orta şiddette deprem

Kahramanmaraş’ın Elbistan ilçesinde 4.6 büyüklüğünde deprem meydana geldi.


  Topbaş: Kaza ciddî ikaz

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, ‘’Salih Reis 4’’ adlı deniz otobüsünün yük gemisine çarpmasının ‘’ciddî bir ikaz’’ olduğunu ve ‘’ucuz atlatıldığını’’ belirterek, ‘’Bu tip ihmalleri olanlarla, bu tip sıkıntıyı yaşatanlarla birlikte çalışamayız’’ dedi.


  Tır ile otomobil çarpıştı: 5 ölü

Niğde’de tır ile otomobilin çarpışması sonucu meydana gelen trafik kazasında 5 kişi öldü, 3 kişi yaralandı.


  Kaçak taşıyan bot battı: 3 ölü

İzmir’in Çeşme ilçesi açıklarında, içinde kaçakların bulunduğu lastik botun batması sonucu yabancı uyruklu 3 kişi boğuldu.


  30 Ağustos için 30 bin bayrak

Türk Silahlı Kuvvetlerini Güçlendirme Vakfı’nın 30 Ağustos Zafer Bayramı için 30 bin Türk Bayrağı yaptırıldı.


  Başörtülü “first lady” sorunu çözer mi

AKDER Başkanı Refia Kızılhan, başörtülü ‘first lady’nin başörtülülerin sorunlarına bir çözüm olmadığını ve artık hükümetin başörtülülerin mağduriyetini görmezden gelme tutumundan ve ertelemekten vazgeçmesi gerektiğini ifade etti.


  Su zengini değiliz

WWW - Türkiye (Doğal Hayatı Koruma Vakfı) Genel Müdürü Dr. Filiz Demirayak, kişi başına düşen yıllık bin 430 metreküplük kullanılabilir su miktarıyla Türkiye’nin sanıldığı gibi su zengini bir ülke olmadığını belirterek, “2050 ya da 2100 yılında, Türkiye’nin çok ciddî bir su kriziyle mücadele etmesinin kaçınılmaz olduğu görülmektedir” dedi.


  Ankara’da su sıkıntısı 2 müdür yardımcısını görevinden etti

Ankara’daki su sıkıntısının ardından ASKİ’de iki genel müdür yardımcısı görevden alındı.


  Erdal İnönü, zatürre oldu

Prof. Dr. Erdal İnönü’nün, zatürre teşhisiyle hastanede tedavi altında bulunduğu bildirildi.


  Edirne’de siyah poşet yasak

Edirne Belediye Başkanı Hamdi Sedefçi, belediye Encümen kararı ile özellikle semt pazarları ve marketlerde kullanılan ve “kara tehlike” olarak adlandırılan siyah poşet kullanımını yasakladıklarını söyledi.


  Merzifon susuzluğa çözüm buldu

Merzifon Belediyesi, sondaj açma çalışmalarında istenilen oranda su buldu.


  Ormanlar için kritik hafta

Muğla Orman Bölge Müdürü İbrahim Aydın, önümüzdeki bir haftanın orman yangınları açısından çok kritik geçeceğini bildirdi. Bu yıl Aydın’da orman yangınlarından çok ziraat alanı yangınlarıyla mücadele ettiklerini belirten İbrahim Aydın, çıkan 51 orman yangınında ise toplam 135 hektar alanın zarar gördüğünü ifade etti.


  Yuvasız çocuklar ailelerine dönüyor

Sosyal Hizmetler Çocuk Esirgeme Kurumunun 2005 yılında başlattığı “Aileye Dönüş ve Aile Yanında Destek’’ projesi kapsamında 4 bin 570 çocuk ailesi ile birlikte yaşamaya başladı.


  Kansere karşı, günde 10-15 dakika güneş

İngiliz araştırmacılar, kansere karşı koruma sağlayan D vitaminin vücut güneşe maruz kaldığında oluştuğunu hatırlattı. Daily Mail’in internet sitesindeki habere göre araştırmacılar, “İngilizler güneş altında birazcık daha fazla zaman geçirirlerse, ülkedeki meme ve kolon kanseri vakalarının yılda 30 bin kadar azalabileceğini” belirtti.


  Tiryakiler, çocuklarını da tehlikeye atıyor

çerisinde binlerce zehirli madde bulunan sigaranın sebep olduğu akciğer kanseri hakkında açıklamada bulunan Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesi Göğüs Hastalıkları Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Metin Görgüner, hastalığa yakalanan ebeveynlerin çocuklarının risk altında olduğuna dikkat çekerek, özellikle sigara içilmemesi konusunda uyarılarda bulundu.


  Eşek sırtında yardım

Kısa adı ÇETKODER olan Çevre Ve Tüketici Haklarını Koruma Derneği Genel Başkanı Mustafa Göktaş, eşek sırtında köylere tıbbi malzeme yardımı dağıttı.


  İzmarit, mezarlığı yaktı

Kütahya’nın Tavşanlı ilçesine Ayvalı köyü mezarlığında yangın çıktı. Vefat eden köy sakinlerinden Mehmet Y.’nin cenazesini defneden köylüler mezarlıktan ayrıldıktan iki saat sonra yangın çıktı.



 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri