Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 25 Ağustos 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Spor

 

Fatih Tekke beklemede

Rusya'nın Zenit Petersburg takımında forma giyen milli futbolcu Fatih Tekke, transferinin ancak Zenit'in anlaşabileceği bir kulübe gerçekleşebileceğini söyledi. Golcü futbolcu, "Trabzonspor, Fenerbahçe ve Galatasaray kulüplerinin benim transferimle ilgilendiğini biliyorum'' diye konuştu.

Rusya'nın Zenit Petersburg Takımı'nda forma giyen milli futbolcu Fatih Tekke, transferinin ancak Zenit Kulübü'nün anlaşabileceği bir kulübe gerçekleşebileceğini söyledi. Fatih Tekke, yaptığı açıklamada, Zenit Petersburg Kulübü'nün Avrupa'nın en iyi imkanlarına sahip kulüplerinden biri olduğunu belirterek, ''Çok güzel de bir kentte yaşıyorum. Ama benim Zenit'teki problemim saha dışında değil, saha içerisinde. İstediğim futbol tarzında, yeteneklerimi göstereceğim bir takım kadrosuna sahip değil. Ben futbol oynamak istiyorum. Çünkü hedefleri olan ve milli takım forması giyen bir oyuncuyum'' dedi.

3 BÜYÜK KULÜP PEŞİMDE

Milli takımın da önünde Avrupa ve Dünya şampiyonasının bulunduğunu ifade eden Fatih Tekke, ''Ülkeme futbol olarak en iyi hizmeti sunmak istiyorum. Bunu da iyi bir takımda, performansımı en üst düzeye çıkarabilecek bir takımda gerçekleştirebilirim. Bunun için böyle bir takımda oynamak istiyorum. Trabzonspor, Fenerbahçe ve Galatasaray kulüplerinin benim transferimle ilgilendiğini biliyorum'' diye konuştu. Rusya'da bulunduğu durumu daha önce Trabzonspor Kulübü'ne ilettiğini belirten Fatih Tekke, bu süreçte Trabzonspor Kulübü'nün de gerekli değerlendirmeleri yaptığını, ancak şu ana dek herhangi bir anlaşma gerçekleşmediğini belirtti. Fatih, kendisini isteyen Fenerbahçe Kulübü'nün de Zenit Petersburg Kulübü ile görüşme halinde olduğunu ifade ederek, şöyle konuştu:

TRABZON'A KIRGINLIĞIM YOK

''Şu aşamada görüşmeler sürüyor. Ben profesyonel bir oyuncuyum. Transferim de Zenit Kulübü'nün anlaşacağı bir kulübe gerçekleşebilir. Benim Trabzonspor'a herhangi bir kırgınlığım yok ve olamaz da. Trabzonspor, benim futbola başladığım, uzun süre formasını giydiğim ve kaptanlığını yaptığım bir kulüp.''

AİLEM HİÇ KONUŞMADI

Transferde söz hakkının Zenit Petersburg Kulübü'nde olduğunu kaydeden Fatih Tekke, şunları söyledi: ''Zenit Kulübü'ndeki durumumu bütün kamuoyu biliyor. Beni isteyen kulüpler de var. Dolayısıyla Zenit Kulübü ile bonserviste anlaşan bir kulüp ile profesyonellik gereği görüşeceğim. Bazı basın organlarında ailemin ağzından çıkan haberler de gerçeği yansıtmıyor. Ailem de bugüne kadarki süreçte transferimle ilgili bana karşı söylemde bulunmamıştır. Bir açıklama da yapmamışlardır.''

Fatih Tekke için yürüdüler

Zonguldak'ta, Trabzonsporlu bir gruptaraftar, Fatih Tekke'nin takımlarına transfer olmasını istediklerini belirterek, Trabzonspor yönetimini protesto etti, futbolcunun lehine slogan attı. Trabzonsporlu taraftarlar, ''Mehmet Ali Yılmaz başkan, Trabzonspor şampiyon'', ''Fatih Tekke sen bizim her şeyimizsin'', ''Cimri Albayrak defol git artık. Ömrümüzü yedin yeter artık ulaa'' şeklinde yazıların yer aldığı pankartlarla yönetimi protesto ettiler, alkışlı tempo tuttular.

25.08.2007


 

Necati Ateş'e eski hocasından destek

Necati Ateş'in Adanaspor'da oynadığı dönemde antrenörlüğünü yapan Rıdvan Dilmen, "O dünyanın her yerinde yıldız olur" diye konuştu.

Galatasaray'da kadrodışı bırakılan Necati Ateş'e eski teknik direktörü Rıdvan Dilmen'den destek geldi. Necati'nin takım için büyük kayıp olduğunu belirten Dilmen, "O dünyanın her takımında yıldız olur." dedi. Ligtv'de yayınlanan Çizgi Dışı adlı programda eşiyle birlikte Bilgin Gökberk ve Alev Evliyaoğlu'na konuk olan Necati Ateş'e Rıdvan Dilmen'den destek geldi. Adanaspor'u çalıştırdığı dönemde Necati'nin oyuncusu olduğunu hatırlatan Rıdvan Dilmen, insan olarak da futbolcu olarak da çok beğendiğini üstüne basa basa ifade etti. Dilmen, "Necati Galatasaray için büyük kayıp" dedi.

Rıdvan Dilmen, Necati Ateş'le ilgili yorumlarında şunları söyledi: "Necati'nin kalbi pırıl pırıldır. Ben konuya duygusal bakmıyorum. Ailece görüşürüz, onu çok severim ayrı ama ben konuya farklı bakıyorum. Böyle bir futbolcunun oynamaması beni kahrediyor. Bence, 1980 doğumlu bir oyuncunun şu an takımının kampında olması lazımdı. Gerçi kulübünün tasarrufudur ama Necati'nin insan olarak da, futbolcu olarak da Galatasaray'daki performansı olarak da kötü bir durum yok. Necati'yi beğenen ve seven bir insan olarak çok üzülüyorum. Ama nasıl olsa Necati yine en iyi bir yerde oynayacaktır".

Necati Ateş'in lig ve Türkiye Kupası, Şampiyonlar Ligi ve UEFA kupalarında 60'ın üzerinde gol attığını hatırlatan Dilmen, sözlerine şöyle devam etti: "Geçen sezon kötü bir Necati ligde 9 gol attı. 1980 doğumlu böyle bir oyuncu, Galatasaray için büyük bir kayıptır. Onu seven bir insan olarak, hocası olarak üzülüyorum. Necati'yi alan takım karlıdır. Necati'yi dünyanın her takımında gözü kapalı hiç düşünmeden alır ve oynatırım. O da takımın yıldızı olur."

25.08.2007


 

F.Bahçe Sivas'ı ağırlıyor

Süper Lig'de bugün sahasında Sivasspor'u konuk edecek Fenerbahçe'de hedef galibiyet. Ligdeki ilk galibiyetini geçen hafta yine kendi sahasında Gaziantepspor karşısında alan sarı-lacivertliler, seyircisi önünde çıkacağı Sivasspor mücadelesinden de 3 puanla ayrılmak istiyor.

Sarı-lacivertli ekipte çalışmalarını takımdan ayrı sürdüren Appiah'ın yanı sıra sakatlığı nedeniyle tedavisi süren Aurelio, Sivasspor maçında forma giyemeyecek.

Gaziantepspor maçında yedek kadroyu sahaya süren Fenerbahçe Teknik Direktörü Zico'nun, yarınki mücadelede, Anderlecht ile 29 Ağustos Çarşamba günü yapılacak Avrupa Şampiyonlar Ligi 3. ön eleme turu rövanş maçını da düşünerek, as kadroya görev vermesi bekleniyor. Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı'nda saat 18.45'de başlayacak karşılaşmayı hakem Fırat Aydınus yönetecek.

25.08.2007


 

Beşiktaş, Antep virajında

Beşiktaş ile Gaziantepspor, bugün lig tarihindeki 43. karşılaşmalarına çıkacaklar. Kamil Ocak Stadında saat 21.45'de başlayacak karşılaşmayı Bülent Yıldırım yönetecek.

İki takım arasında 1979-80 sezonunda başlayan rekabette, bugüne dek 42 lig maçı yapıldı. Siyah-beyazlılar, bu maçların 20'sini kazanırken, 9'unu yitirdi, 13 maç da berabere sonuçlandı. Beşiktaş'ın toplam 65 golüne, Gaziantepspor 38 golle karşılık verdi.

İki ekip arasında geçen sezon yapılan maçlarda Beşiktaş, İstanbul'da 2-1 galip gelirken, Gaziantep'teki maç 0-0 tamamlanmıştı. İki ekip arasında Gaziantep'te yapılan lig maçlarında ev sahibi ekibin üstünlüğü bulunuyor. Gaziantep'te yapılan 21 maçta ev sahibi ekip 6, Beşiktaş ise 5 galibiyet alırken, 10 karşılaşma da beraberlikle sonuçlandı. Gaziantep Kamil Ocak Stadı'nda iki takım da 17'şer gol kaydetti.

25.08.2007


 

Pistte en hızlı Ferrari oldu

Formula 1 Petrol Ofisi Türkiye Grand Prix'sinde, Formula 1 araçları İstanbul Park Pisti'ne çıktı. Formula 1'de ilk antrenman turları yapılırken, en hızlı tur zamanlarına Ferrari pilotları ulaştı.

İstanbul Park'ta 2005 yılında yapılan yarışın galibi Ferrari pilotu Kimi Raikkonen, antrenman turlarında 1.27.988'lik tur zamanı ile en hızlı pilot oldu. İstanbul'da geçen yıl yapılan yarışı kazanan Ferrari'nin diğer pilotu Brezilyalı Felipe Massa ise 1.28.391 ile en iyi 2. tur zamanına sahip oldu. Son 2 yılın dünya şampiyonu McLaren Mercedes pilotu Fernando Alonso, 1.29.222 ile 3. sırada yer alırken, geride kalan 11 yarış sonucunda pilotlar sıralamasında 80 puanla birinci durumda bulunan McLaren Mercedes'in İngiliz pilotu Lewis Hamilton ise 1.29.261 ile 4. en iyi tur zamanına imza attı. Formula 1'de ikinci antrenman turları öğleden sonra yapılacak.

İstanbul Park Pisti'ndeki ilk antrenman turlarında F1 pilotları zaman zaman zor anlar yaşadı. Williams takımından Nico Rosberg, 10. virajda apex'i kaçırınca pistten çıktı, ancak kısa sürede toparlanarak yoluna devam etti. Toyota pilotu Jarno Trulli 13. virajda, Spyker F1 takımından Sakon Yamomato ve Red Bull'dan Mark Webber de 14. virajda spin attı. Bu arada Renault'tan Giancarlo Fisichella, Ferrari'den Kimi Raikkonen 10, Renault'dan Heikki Kovalainen ve Ferrari'den Felipe Massa 8, Spyker F1 takımından Adrian Sutil ve Toyota'dan Ralf Schumacher de 1. virajda zor anlar yaşamalarına rağmen, antrenman turlarına devam ettiler. Antrenman turlarının son dakikasında Red Bull'un İskoç pilotu David Coulthard, 1. virajda spin attı. Bu sırada Coulthard'ın aracından alevler yükseldi.Görevliler yangın söndürücülerle motordan çıkan alevleri söndürdü.

25.08.2007


 

Tanjeviç: Pota altında kötüyüz

Hırvatistan karşısında iyi oynamadıklarını belirten Türkiye A Milli Takım Baş Antrenörü Bogdan Tanjeviç, Avrupa Şampiyonasında maç kazanmaları için performanslarını yüzde 95'e çıkartmak zorunda olduklarını söyledi.

Tanjeviç, Hırvatistan'ın kendilerini şaşırttığını aktaran Tanjeviç, "Bu kadar iyi oynamalarını beklemiyordum. Yüzde 90 kapasite ile oynadılar. Pota altında sıkıntılar vardı. Bu soruna dış şutlarla çözüm aradık ancak bunda da başarılı değildik. Sadece son 10 dakikada biraz iyi mücadele ettik. Maçı ikinci çeyrekte 10-0'lık seri zora soktu. Biz yüzde 70'i yakaladık. Onlarsa yüzde 90'la oynadı" dedi. Türk Milli Takım oyuncusu Ender Aslan ise iyi mücadele etmediklerini, daha çok çalışıp Sırbistan karşısında galibiyet alarak final oynamak istediklerini söyledi.

25.08.2007


 

Doğan: Seyircisiz maç keyif vermiyor

Süper Lig'de hafta sonu sahasında seyircisiz yapılacak maçta Çaykur Rizespor ile karşılaşacak olan Trabzonspor'da, teknik direktör Ziya Doğan, bu maçtan 3 puan alarak ilerleyen haftalara moralli girmek istediklerini söyledi.

Doğan, Trabzonspor taraftarının son haftalarda takımına iyi destek verdiğini dile getirerek, ''Taraftar bize pozitif enerji veriyordu. Takımı iyi destekliyordu. Son maçta birkaç taraftarın sahaya girmesi en üzüldüğüm konulardan biriydi. Son yaşanan olayları konuşmak istemiyorum. Seyirciden yoksun olarak bu maça çıkmak bize hiç keyif vermiyor" dedi.

25.08.2007


 

Higuain'in forması satışa çıktı

Beşiktaş'ın Arjantin'in River Plate kulübünden transfer ettiği genç golcü Federico Higuain'in 9 numaralı forması Kartal Yuvası mağazalarında satışa sunuldu.

Beşiktaş Kulübü'nün internet sitesinden yapılan açıklamada, siyahbeyazlı taraftarların, lisanslı ürün mağazalarından Arjantinli futbolcunun formalarını satın alabilecekleri duyuruldu.

25.08.2007


 

Dünya Atletizm Şampiyonası start alıyor

11. Dünya Atletizm Şampiyonası, BUJaponya'nın Osaka kentinde başlayacak.

50 bin seyirci kapasiteli Nagai Stadyumu'nda yapılacak şampiyona, 2 Eylül Pazar günü sona erecek. Atletizm Federasyonu Başkanı Mehmet Terzi'nin başkanlık yaptığı Türk Milli Takımı kafilesinde, 13 atlet yer alıyor. Bugün 6 Türk atlet piste çıkacak.

25.08.2007


 

Saraçoğlu Stadına 50 adet televizyon

Şükrü Saracoğlu Stadı'nın basın tribünündeki sıralara 50 adet televizyon monte edildi.

Stat müdürü Ayhan Bak, kulübün internet sitesinde yaptığı açıklamada, maçları izleyen basın mensuplarının görüntü tekrarlarını takip edebilmesi açısından, 11 inç ekranlı 50 televizyonun sıralara monte edildiğini bildirdi.

25.08.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri