Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 30 Ağustos 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Basından Seçmeler

Biz işimize bakalım

Gül’e yardımcı mı olmak istiyorsunuz? İşinize bakın..

Gül’den de fazla bir şey beklemeyin.. Sadece engel olmasın, gölge etmesin yeter.. Ne yapacaksanız siz yapacaksınız..

Bakın, hemen anayasa değişikliği ile birlikte Çankaya’nın yetkileri kısılacak.

Aslında kimsenin fazla bir yetkisi kalmadı.. Yasama açısından artık uluslararası normlar var. Ekonomi global sermayenin denetiminde. STK’lar ve media da artık globalleşti.. Ulus devlet temelinde yapılandırılmış yasama, yürütme ve yargının fazla bir kıymeti harbiyesi kalmadı.

Kemalistlerin kaybettikleri fazladan bir şey yok aslında ve yeni kurumların da onların kullandıkları/sahib oldukları yetkiye sahip olmayacakları çok açık.

Bir de hani şu kurumsal mutabakat falan dedikleri şey var ya, o derin bir mutabakat aslında.. O da bir şekilde güç dengesi, suç dengesi, tehdit, şantaj, işmarlarla sağlanıyor..

Siz Erdoğan ve Gül’ün bu mutabakatın dışında olduklarını mı sanıyorsunuz. Birileri tamamen duygusal sebeblerle bu işi içine sindiremiyor olabilir. Ama yapacak fazla bir şey olmadığı gibi, fazla ileri gittiklerinde de hadleri bildirilir..

Ha! Her şey derin güçlerin kontrolünde demiyorum. Elbette onlar da bir şeye karar verirken verilerden yola çıkıyorlar.. Sonuçta başörtüsü direnişçileridir Erdoğan’ı, Gül’ü oraya taşıyan.. Birileri bu gerçeği gördüler. Ağır bir bedel ödendi.. Onlar da buna mecburdu.

Artık hiç kimse bu süreçte mutlak güç ve iktidar sahibi değil (Allah’tan başka). Birçok şeyi konjonktür belirliyor.. Tabii konjonktür de daha akıllı ve hızlı karar verenler..

Tarihin akış hızı arttı.. Bu taşkın, küçük bentleri yıkıp gidiyor. Elbette bir gün durulacak ve yeni bir denge oluşacak ve bir düzen kurulacak.

ABD de direnemiyor bu sürece; İngiltere de, Almanya da, Japonya da, Çin de...

İlk kez böyle bir durumla karşı karşıyayız. Sadece küçük ve çürük yapılar değil, eski güçlü yapılar da dayanamıyor bu yeni dalgaya.

Yani Erdoğan, Abdullah Gül, AK Parti var artık, biz yapacağımızı yaptık, sıra onlar da, artık bu işi bitti diye düşünmeyin. Her şey yeni başlıyor.. Orada tutunabilmek, kalabilmek, oraya çıkmaktan daha zor olabilir.

Vakit, 29.8.2007

Abdurrahman DİLİPAK

30.08.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Normalleşmeye asker engeli

  Gül, demokratikleşme ve sivilleşme reformlarında pazarlık yapmamalı

  En zor dönemin cumhurbaşkanı

  Gül’ü bekleyen en önemli görev

  Biz işimize bakalım


 Son Dakika Haberleri