Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 30 Ağustos 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

60. hükümet kuruldu

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül tarafından onaylanan İkinci Erdoğan Hükümeti görevine başladı. Gül’le Erdoğan arasında Çankaya Köşkünde yapılan uzun bir görüşmenin sonunda açıklanan hükümette 7 yeni isim yer aldı. Bazı bakanların da yerinin değiştiği kabinede Abdullah Gül’den boşalan Dışişleri Bakanlığına Ali Babacan getirildi. Babacan’ın başmüzakerecilik görevi de sürecek. Bülent Arınç’ın kabinede yer almaması ise sürpriz olarak değerlendirildi.


Dünya liderleri kutladı

ABD Başkanı George W. Bush, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Almanya Başbakanı Angela Merkel, İtalya Başbak

İlk buluşma GATA'da

Meclisteki yemin törenine katılmayan komutanlarla Cumhurhurbaşkanı Abdullah Gül’ün GATA’daki ilk buluşmasına mesafeli duruş damgasını vurdu. Diploma t


  İş dünyası: Demokrasi kazandı

Esnaf ve Sanatkarlar Derneği (ESDER) Başkanı Mahmut Çelikus, Abdulah Gül’ün cumhurbaşkanı seçilmesini, milletin iradesinin tecellisi olduğunu belirterek, ‘’demokrasi kazandı’’ dedi.


  Arap Birliği memnun

Arap Birliği Genel Sekreteri Amr Musa, Abdullah Gül’ün Türkiye’nin 11. Cumhurbaşkanı olarak seçilmesinden büyük bir memnuniyet duyduğunu belirterek “Mutlu olduğumuz büyük bir gelişme” ifadeleriyle nitelendirdi.


  Sezer eline makas almadı

Görevi Abdullah Gül’e devreden 10. Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer’in icraatları tartışılmaya devam ediyor. Çok zorunlu olmadıkça açılış törenlerine katılmayan Sezer, ender olarak katıldığı açılış törenlerinde kurdele kesmek için eline makas almadı.


  TUSKON: Gül aktif bir cumhurbaşkanı olacak

Türkiye İşadamları ve Sanayiciler Konfederasyonu (TUSKON) Yönetim Kurulu Başkanı Rızanur Meral, Abdullah Gül’ün, hem yurt içi hem yurt dışında ülke sorunları için daha aktif ve gezen bir cumhurbaşkanı olacağını umduklarını bildirdi.


  Köşk bürokratları da ayrılıyor

Abdullah Gül’ün 11. Cumhurbaşkanı olmasının ardından 10. Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer’in göreve getirdiği bürokratların çoğunluğu görevden ayrılma kararı aldılar.


  TOBB: Öncelikle Anayasa değişmeli

Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı Hisarcıklıoğlu, Türkiye’nin çok vakit kaybettiğini belirterek, “Türkiye artık gerçek gündemine dönmeli. Öncelikle Anayasa değişikliğine gidilmeli” dedi.


  Rüşvete karşı akıllı kart sistemi

Rüşvet ve kaçakçılık operasyonlarıyla gündeme gelen dünyanın ikinci, Türkiye’nin ise en büyük ve en önemli kara sınır kapısı olan Kapıkule Sınır Kapısı’nda, Akıllı Kart sistemi başlatılacak.


  Gazeteci-yazar Süter toprağa verildi

İstanbul’da Pazartesi günü vefat eden gazeteci-yazar Şakir Süter toprağa verildi.


  Kayıtları tamam, sıra yardımda

İhtiyaç sahipleri kayıt altına alındı, Ramazan’da kimsenin bildirimde bulunmasına gerek kalmayacak.


  Barajlar dolmadı

İstanbul, Ankara, İzmir ve Bursa’nın içme suyu ihtiyacını karşılayan barajlarının ortalama aktif doluluk oranı ortalama yüzde 10,4 düzeyine düştü. Geçen yıl aynı tarihlerde 4 büyük şehirde içme suyu barajlarındaki aktif doluluk ortalaması yüzde 35,8 düzeyinde idi.


  İstanbul’da suya şartlı zam

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, su sorununa karşı bazı çalışmaları olduğunu belirterek, bu kapsamda suya bir miktar zam da getireceklerini söyledi.


  Hastane donanımlı ama ulaşılamıyor

Hayırsever iş adamı Mustafa Dörtçelik tarafından 1997’de yapımına başlanan ve geçtiğimiz Temmuz ayında hizmete giren Dörtçelik Çocuk Hastanesi, teknolojik alt yapı olarak tam donanıma sahip olmasına rağmen sağlık personeli eksikliği ve ulaşım gibi eksiklikleri bulunuyor.


  Büyükelçi Namık Tan’ın babası vefat etti

Türkiye’nin Tel Aviv Büyükelçisi Namık Tan’ın babası Mehmet Rami Tan hayatını kaybetti.


  Aile içi şiddet çocukları olumsuzluklara itiyor

Şiddeti uygulamayı öğrenmenin en önemli kaynağının kişinin kendi ailesi olduğunu belirten uzmanlar, “Evinde şiddete maruz kalan çocuklar evden kaçmaya, alkollü madde bağımlılığına ve her türlü suç eğilimine yatkın olmaktadır” uyarısında bulunuyor.


  Üzümden kolonya

Üzümden sirke, şıra ve pekmezden sonra kolonya da üretildi. Tekirdağ’ın Şarköy ilçesinde üzüm kolonyası imalatı yapan Tahir Çakar,üzüm kolonyasıyla Şarköy’e yeni bir simge kazandırdıklarını belirtti.


  ASFA’dan 20. yıl atağı

Özel ASFA Eğitim Kurumları, 20. kuruluş yılında iki yeni anaokulunu faaliyete geçirerek okul sayısını yediye yükseltti.


  Yağmur sezonu başladı, yıldırımlara dikkat

Konya Meteoroloji Bölge Müdürlüğü yetkilileri, sonbahar mevsiminin yaklaştığı, yağışların etkili olmaya başladığı bugünlerde ölümlere sebep olabilen yıldırım riskine dikkat çekti.



 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri