Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 30 Ağustos 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Kültür-Sanat

Tarihî çeşmeler bakımsızlık kurbanı

Osmanlı’dan günümüze miras kalan tarihî Edirne çeşmeleri bakımsızlık ve ilgisizlikten dolayı yıkılmak üzere. Bir zamanlar gürül gürül su akan çeşmelerden şimdi ağaç dalları yeşeriyor.



Hindistanlı yönetmenden Mevlânâ filmi

Hindistanlı yönetmen Dr. Muzaffer Ali’nin yönetmenliğini yaptığı Mevlânâ’nın hayatını konu alan ‘’Aşk Ateşi İçinde Mevlânâ’’ adlı sinema filminin sahnelerinin büyük bölümünün Sivas’ta çekileceği bildirildi.



Tarihî binalara Bakanlık desteği

Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından kişisel mülkiyetteki tarihî binaların onarımı için geçen yıl Samsun’a yaklaşık 70 bin YTL destek sağlandığı bildirildi.



Dümbüllü ödülleri sahiplerini buldu

Üsküdar Belediyesi’nce düzenlenen 19. Uluslararası Katibim Kültür ve San’at Şenliği kapsamında, geleneksel Türk tiyatrosunun büyük ustası İsmail Dümbüllü anısına verilen ödüller, sahiplerini buldu.



Ankara özel müze zengini

Ankara’da 23 özel müze faaliyet gösteriyor. Kültür ve Turizm Bakanlığı, 2863 Sayılı Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kanunu ve ‘’Özel Müzeler ve Denetimleri Hakkında Yönetmelik’’ kapsamında, kamu kurum ve kuruluşları, gerçek ve tüzel kişiler ile vakıflara kendi hizmet konularında ‘’özel müze’’ açmalarına izin veriyor.



 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri