Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 30 Ağustos 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Spor

 

Bu karar çok tartışılır

Süper Lig'in ilk haftasında yapılan ve seyircinin sahaya girmesi yüzünden tamamlanamayan Trabzonspor-Sivasspor maçının tarafsız sahada ve seyircisiz olarak yeniden oynanmasına karar verilmesi tartışmalara yolaçtı. Sivasspor Başkanı Mecnun Otyakmaz karara sert tepki gösterdi.

Sivasspor Kulübü Başkanı Mecnun Otyakmaz, Sivasspor-Trabzonspor maçının tarafsız sahada ve seyircisiz olarak yeniden yapılması kararıyla ilgili olarak, ''Taraftarları tahrik edip, sahaya indirip kendimizi tokatlattırdığımız için ve 2 haftadır, 3 haftadır futbol kamuoyunu yapmış olduğumuz bu sıkıntılı hareketten dolayı da meşgul ettiğimiz için Türk futbol kamuoyundan özür diliyoruz'' dedi.

ÖZÜR DİLİYORUZ(!)

Başkan Mecnun Otyakmaz, Futbol Federasyonu Yönetim Kurulu'nun kararıyla ilgili olarak, bu konuda yaşanan olaylardan dolayı Türk futbol kamuoyundan özür dilediklerini belirterek, ''Taraftarları tahrik edip, sahaya indirip kendimizi tokatlattırdığımız için ve 2 haftadır, 3 haftadır futbol kamuoyunu yapmış olduğumuz bu sıkıntılı hareketten dolayı da meşgul ettiğimiz için Türk futbol kamuoyundan özür diliyoruz'' dedi. Otyakmaz, maçın tarafsız sahada yapılacak olmasıyla ilgili olarak da, ''Tarafsız sahada olması da çok ağır bir karar. Trabzonspor'a yapılan bir haksızlık. Bu maçın Trabzon'da oynanması gerekiyor. Düşüncemiz bu'' diye konuştu.

Trabzonspor memnun değil

Trabzonspor Kulübü Başkanı Nuri Albayrak, Futbol Federasyonunun TrabzonsporSivasspor maçının yeniden ve tarafsız sahada oynanmasına ilişkin kararı üzerine, ''Yanlış kararlar zinciri sürüyor'' dedi.Futbol Federasyonun verdiği kararı 'skandal' olarak nitelendiren Albayrak, ''Başta verilen yanlış kararlar zinciri sürüyor. Türk futbolu adil olarak yönetilmiyor. Federasyon, hakemin maçı tatil etmesini uygun bulmadığını söylüyor, ancak hakemi suçlu bulan federasyon cezayı bize kesiyor. Hakem hakkında soruşturma açılıyor. Bunun üzerine kalkıp maçın tekrarı isteniyor'' dedi.

30.08.2007


 

G.Saray'da endişe yok

Cimbom, UEFA 2. ön eleme turu rövanşında bugün İstanbul'da Hırvatistan'ın Slaven takımıyla karşılaşacak. Saat 21.00'de başlayacak maçı İtalyan hakem Rizzoli yönetecek. Deplasmanda yapılan maçı 2-1 kazanan Galatasaray, turu geçmesi durumunda UEFA Kupası'nda 1. tura yükselecek.

Galatasaray, UEFA Kupası 2. ön eleme turu rövanşında bugün İstanbul'da Hırvatistan'ın Slaven takımıyla karşılaşacak. Ali Sami Yen Stadı'nda saat 21.00'de başlayacak maçı İtalyan hakem Nicola Rizzoli yönetecek. Deplasmanda yapılan maçı 2-1 kazanan Galatasaray, turu geçmesi durumunda UEFA Kupası'nda 1. tura yükselecek. Galatasaray'da, geçen sezondan kalan cezası nedeniyle Arda bugünkü maçta da forma giyemeyecek, Linderoth'un tedavisi de sürüyor.

ÖN ELEMEDE FİRE YOK

Galatasaray, Avrupa kupalarında bugüne kadar oynadığı ön eleme turu karşılaşmalarında üstün performansıyla dikkat çekiyor. Ön elemelerde bugüne dek toplam 23 maç yapan Galatasaray, bunlardan 18'sini kazanmayı başarırken, yalnızca 5'inde sahadan beraberlikle ayrıldı, hiç yenilmedi. ''Cim Bom'', tamamı Avrupa Şampiyonlar Ligi ön eleme turlarında toplam 59 kez fileleri havalandırırken, 20 gol yedi.

AVRUPA'DA 199. SINAV

Öte yandan Galatasaray, 199. Avrupa Kupası maçına çıkacak. Gösterdiği performansla Avrupa arenasında en başarılı Türk ekibi olarak dikkati çeken sarı-kırmızılılar, bugüne kadar Avrupa Şampiyon Kulüpler Kupası ile Şampiyonlar Ligi'nde 131, UEFA Kupası'nda 34, Avrupa Kupa Galipleri Kupası'nda 32 ve Süper Kupa'da da 1 kez olmak üzere, Avrupa kupalarında toplam 198 maç oynadı.

72 GALİBİYET, 76 YENİLGİ

Sarı-kırmızılı takım, 198 mücadeleyi geride bıraktığı Avrupa serüveninde 72 galibiyet ve 76 yenilgi alırken, 50 karşılaşmada ise eşitliği bozamadı. Bu karşılaşmalarda rakip filelere toplam 256 gol göndermeyi başaran Galatasaray, kalesinde ise 286 gole engel olamadı.

30.08.2007


 

Erciyes, Maccabi önünde tur arıyor

Kayseri Erciyesspor, bugün UEFA Kupası 2. Ön Eleme turunda İsrail'in Maccabi Tel Aviv takımıyla karşılaşacak. Atatürk Stadında saat 19.00'da başlayacak maçı D-Samart naklen yayınlayacak.

Kayseri Erciyesspor Basın Sözcüsü Kadir Uslu, bugün yapacakları maçta, taraftarın da desteğiyle tur atacaklarını inandıklarını ifade ederek şunları söyledi:

TARAFTARLARA UYARI

''İsrail'de elde ettiğimiz 1-1 beraberliğin avantajını kendi sahamızda iyi kullanmak zorundayız. Taraftarlarımızdan maç sırasında sadece kendi takımlarını centilmence desteklemelerini istiyoruz. Biz İsrail'e gittiğimizde orada çalışan Türkler tribünlerde bayrağımızı açıp bizi destekledi. İsrailli seyirciler bu desteğe hiçbir müdahalede bulunmadı. Aynı centilmenliğin Kayseri'de de gösterilmesi gerekir.''

30.08.2007


 

Türkoğlu: Dönüşü olmayan yola girdik

A Basketbol Milli Takımının NBA'li oyuncusu Hidayet Türkoğlu, Avrupa Şampiyonası hazırlıkların iyi gittiğini ifade ederek, Efes Pilsen World Cup Turnuvası'nın eksiklerini görebilmeleri açısından olumlu geçtiğini söyledi.

Turnuvanın iyi geçtiğini ifade eden Hidayet, ''Tek üzüntümüz kendi evimizde kendi seyircimiz önünde turnuvayı birinci bitirememek. Turnuvada eksiklerimizi gördük, bu bizi mutlu etti, turnuvayı birinci bitirseydik belki o moralle eksiklerimizi göremeyecektik. Bizi turnuvanın başından sonuna kadar çok güzel bir şekilde destekleyen İzmir halkına teşekkür ediyorum'' dedi.

Türkoğlu, şampiyonaya kadar eksiklerini gidermeye çalışacaklarını dile getirerek, ''Şu an eksiklerimizin üzerinde çalışıyoruz. Kalan 45 gün içerisinde bunları gidererek şampiyonaya daha hazır gideceğiz. Şampiyonada daha iyi bir oyun ortaya koyacağımıza inanıyorum. Efes Cup'ta yaptığımız hataları şampiyonada tekrarlamamalıyız. Çünkü orası dönüşü olmayan bir yol'' diye konuştu.

30.08.2007


 

İspanya Puerta'nın yasını tutuyor

İspanya'nın Sevilla kulübünde forma giyen ve sahada geçirdiği kalp krizi sonucu ölen 22 yaşındaki Antonio Puerta, başta Sevilla kenti olmak üzere tüm İspanya'yı yasa boğdu.

Puerta'nın naaşı Sevilla'da hayatını kaybettiği hastaneden çıkartılıp Ramon Sanchez Pizjuan Stadı'na getirilirken, binlerce Sevillalı taraftar, Sevilla futbol takımı, İspanyol futbol dünyasının önde gelen isimleri ve futbolseverler genç yaşta ölen İspanyol futbolcuyu son yolculuğuna uğurladı. Puerta'yı yalnız bırakmayan ve hastane önünde toplanan kalabalık, hislerini futbolcuya adanan şarkılarla, bıraktıkları çiçeklerle ve yaktıkları mumlarla dile getirirken, kimse göz yaşlarına hakim olamadı. Sevilla'nın ezeli rakibi olmasına rağmen Real Betis kulübünden de birçok futbolcu, yönetici ve taraftar Puerta'yı uğurlamak için geldi.

30.08.2007


 

Adnan Polat haklı

Galatasaray 2. Başkanı Adnan Polat, geçen gün yabancı futbolcu transferi konusunda acı gerçeği kamuoyuna açıkladı. Polat, "Yabancı futbolcu Türkiye'ye gelmek istemiyor. Ligimizi de beğenmiyor. Transfer etmek istediğiniz bir futbolcu 10 milyon Euro'dan kapıyı açıyor" dedi. Bu örneği Milli Takımlar Teknik Direktörü Fatih Terim 10 yıl önce bize anlatmıştı. Türkiye'nin Avrupa'ya uzaklığı, Güneydoğu'daki terör olayları ve ligimizin kalitesizliği yabancı futbolcunun ülkemize gelmemesinde en önemli faktörler olduğunu söylemişti. Arkasından da, "Diyelim ki anlaştınız. Adamın değeri 2 milyon dolarsa ise Türkiye'nin şartları yüzünden bu otomatik olarak 3 milyon dolara çıkıyor" diye bir tespitte bulunmuştu.

UÇUK TRANSFER RAKAMLARI

Bugün 3 büyüklerin yaptığı transferlere bakın. Rakamlar biraz değil, çok uçuk. Schalke'den alınan Linconl'e 4 yıl için 17 milyon Euro ücret verilmesi G.Saray'ın bütçesini sarsacağını herkes biliyor. Roberto Carlos'a yılda 4,5 milyon Euro ödenmesi F.Bahçe'deki dengeleri mutlaka bozacak. Fransa'da vasat bir futbolcu olan Cisse'ye ödenen astronomik rakam Beşiktaş'ta yönetimi zor durumda bıraktı.

DEĞERLERİ BİR TAKIM EDİYOR

Süper Ligde 3 büyükler ile Anadolu takımları arasında bütçe açısından büyük bir uçurum var. Liğe yeni çıkan Kasımpaşa'nın 18 kişilik kadrosunun maliyeti sadece bir Lincoln, bir Roberto Carlos, bir Cisse etmiyor. Sonra da yıllardır neden Anadolu'dan şampiyon bir takım çıkmıyor diye hayıflanıyoruz.

Baliç kulübeye!

Geçen hafta Bayrampaşa Çetin Emeç Stadında TFF 1. Lig maçlarından İstanbulspor-Samsunspor maçını izledim. VIP tribünde eski yıldız futbolculardan Tanju Çolak, Ünal Kahraman ve Rıza Çalımbay oturuyordu. 3 büyüklerde oynama başarısını gösteren eski golcülerden Saffet Sancaklı ise bu defa İstanbulspor'un başkanı olarak protokolde bulunuyordu. Maç boyunca uzun Küba purosunu keyifle tüttürdü.

CELİL VE AYKUT MAÇI KOPARDI

İstanbulspor, Elvir Baliç dışında kadroyu yenilemiş, takımın başına Beşiktaş'ın eski stoperlerinden Ulvi Güveneroğlu getirilmiş. Samsun'u ise bu ligi iyi bilen Yücel İldiz çalıştırıyor. İldiz, yaşlı futbolcular Celil ve Aykut'u kulübeye çekerek gençlerle Süper Lige çıkmak istiyor. Maçta İstanbulspor 2. yarıda Sancar'ın golüyle 1-0 öne geçti. Yücel İldiz, Aykut ve Celil oyuna sokunca Samsun dengeyi sağladı. Celil, bir pozisyonda kendini yerde bularak takımına penaltı golünü kazandırırken, bu tip mücadelelerde ne kadar kurnaz olduğunu gösterdi. Ülvi Güveneroğlu ise dünya devi Real Madrid'de forma giyme başarısını gösteren Baliç'i 90 dakika yanında oturttu, takımı ateşleyecek bir yıldızdan faydalanmayı düşünemedi.

[email protected]

Erol DOYURAN

30.08.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri