Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 13 Eylül 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Spor

 

TRABZON'UN BAŞI DERTTE

İspanya 1. Lig takımlarından Recreativo Huelva Kulübü'nün, "Ersen Martin'in bonservis bedeli için Trabzonspor'a gönderdiği 1 milyon doların FIFA tarafından bloke edildiği'' yolundaki haberler Trabzon'da şok etkisi yaptı. Kulüp Genel Saymanı Emin Kahraman, "Kulübümüze ulaşan resmi bir yazı yok" demekle yetindi.

Trabzonspor Kulübü Genel Saymanı Emin Kahraman, Ersen Martin'in bonservis bedeli ile ilgili FIFA tarafından kendilerine ulaşan resmi bir belge ya da yazı olmadığını söyledi. Kahraman, yaptığı açıklamada, ulusal basında yer alan ''Ersen Martin'in bonservis bedeli için Trabzonspor'a gönderilen 1 milyon doların FIFA tarafından bloke edildiği'' yönündeki haberleri değerlendirdi. Trabzonspor Genel Saymanı Kahraman, ''Kulübümüze ulaşan resmi bir belge ya da yazı yok'' dedi. Kahraman, bu tür söylentilerin Ersen Martin'e zarar verdiğini de kaydetti.

ERSEN HUELVA'YA GELECEK

İspanya 1. Futbol Ligi (LaLiga) takımlarından Recreativo Huelva'nın kulüp başkanı Francisco Mendoza, ''Ersen, Recreativo'da oynayacak'' iddiasında bulundu. İspanyol basınında yer alan demeçlerinde Mendoza, ''Eğer Allah isterse, Ersen kısa zamanda Huelva'ya gelecek. Yargılama olmayacağını hesaba katmalıyız. Açık seçik ortada olan sadece tek bir şey var, o da bir taraf kurallara uygun olarak hareket ederken, diğer taraf çocuk gibi oyun oynadı'' açıklamasında bulundu.

2-3 HAFTADA SONUÇ ÇIKAR

FIFA'nın sonunda ''doğru'' kararı verip Recreativo'yu haklı bulacağını savunan Mendoza, ''Hiçbir zaman Ersen'i satmak istemediler, ama aynızamanda onu memnun etmeye çalıştılar. Bu şekilde 31'i günü paranın gelmesini önlediler'' diyerek Trabzonspor'u eleştirdi. FIFA'da bu tip işlerin zaman aldığını 2 veya 3 haftada sonuç çıktığını ifade eden Recreativo başkanı, ''Daha fazla zorlanamaz, çünkü daha birçok kişi toplantı yapacak. Bekleyeceğiz'' dedi.

Doğan: Ersen'e ihtiyacımız var

Trabzonspor Teknik Direktörü Ziya Doğan, milli maçlar nedeniyle lige verilen arada yaptıkları kampın, çok faydalı ve verimli geçtiğini söyledi. Ersen Martin'in sakatlığının devam ettiğini, düzeldiği takdirde takımda yerini alacağını belirten Doğan, Ersen Martin'in hazır olduğu zaman takımda olacağını, kendisine ihtiyaçlarının bulunduğunu söyledi. Doğan, Ramazan ayı nedeniyle oruç konusunda futbolcularla konuştuklarını ifade ederek, ''Kimsenin dini inançlarına baskı oluşturmak söz konusu değil. Mantıklı olarak hareket etmek gerekiyor'' diye konuştu.

13.09.2007


 

Yeni Bakandan spora destek

Devlet Bakanı Murat Başeskioğlu, sporun bütün branşlarına hak ettiği değeri ve kıymeti vermenin gayreti içinde olacaklarını ifade ederek, ''Sadece bir branşa takılıp, diğerlerini ihmal etme gibi bir lüksümüzün olmadığı inancındayım'' dedi.

Türkiye Spor Yazarları Derneği'nde spor medyasının temsilcileriyle bir araya geldiği toplantıda, Türk sporunun çeşitli konularında nasıl bir yaklaşım içerisinde olacaklarını anlatan Başesgioğlu, ''Çok geniş bir alan içerisindeyiz. Sporun bütün branşlarına hak ettiği değeri ve kıymeti vermenin gayreti içinde olacağım. Sadece bir branşa takılıp diğerlerini ihmal etme lüksümüz olmadığı inancındayım. Yetişebildiğimiz her yerde tüm branşlara yardımcı olup, onların önündeki engelleri kaldırmanın gayreti içinde olacağım'' diye konuştu.

Başeskioğlu, hiçbir konuda ön yargısının bulunmadığını, basının kendisine yaklaşımda rahatlık içinde olabileceğini söyledi. Murat Başeskioğlu, ''Geride hayırla anılacak, hoş seda bırakacak bir şeyler yapabilirsek bundan büyük mutluluk duyarım. İnşallah sizin destekleriniz ve tecrübelerinizle bu alanda da geleceğe önemli projeler bırakabilme şansımızın olduğunu görüyorum. Onun için şimdiden desteklerinize ve katkılarınıza teşekkür ediyorum. İnşallah bu toplantı Türk sporu açısından önemli bir kilometre taşı olacaktır'' şeklinde konuştu.

Başesgioğlu, 2008 Avrupa Şampiyonası'na katılabilmek için eleme grubu maçları yapan (A) Milli Futbol Takımı için sabırlı olup, daha toleranslı davranılması gerektiğini ifade etti. Milli takımın gidişatını nasıl bulduğu sorulan Başeskioğlu, ''Şampiyonaya katılabileceğimiz, kapasitemizin bunu bize getireceği kanaatindeyim. Türkiye bunu hak eden bir ülke. Bazen futbolda şanssızlıklar yaşanıyor. En formda takımlar bile zaman zaman takılıyor. Takımın hırsıyla, azmiyle bu işi koparacağı konusunda umut vermesi önemli. Tartışma süreci ayrı bir konu.''

Yabancı futbolcularla ilgili bir soruyu da cevaplayan Bakan Başeskioğlu, takımlarda daha çok Türk oyuncunun yer alarak, uluslararası müsabakalara katılmasının önemli olduğunu belirterek, ''Yabancı oyuncu konusu dünya futbolunun üzerinde çok tartıştığı bir konu. Günlük veya kısa vadeli başarılar adına kulüplerimiz böyle bir zorlama ile karşı karşıya. Ama temel düşüncem; olabilir, çok kaliteli yabancılar gelsin, bundan istifade edilsin. Bu sayının fazla olmasının sorgulanması gerektiği kanaatindeyim'' şeklinde konuştu.

13.09.2007


 

Aykut Kocaman 3 puana hasret

Süper Lig'de son sırada bulunan Ankaraspor, bu hafta sahasında ağırlayacağı Beşiktaş'ı yenerek yükselişe geçmenin hesaplarını yapıyor.

Teknik Direktör Aykut Kocaman'ın isteği doğrultusunda geçmiş sezonlara göre daha az transfer yaparak lige gençlerden oluşan bir kadroyla başlayan, ancak ilk 4 maçta yalnızca 1 beraberlik alabilen başkent ekibinde, gözler Beşiktaş maçına çevrildi. Ligdeki son galibiyetini 110 gün önce sahasında Trabzonspor'u eski oyuncusu Vederson ve Bilal Kısa'nın golleriyle 2-1 yenerek alan Ankaraspor, uzun süren galibiyet hasretini zorlu Beşiktaş maçında noktalamayı planlıyor.

13.09.2007


 

Marsilya Beşiktaş'a 2.600 bilet ayırdı

Beşiktaş'ın, Avrupa Şampiyonlar Ligi'nde 18 Eylül Salı günü Fransa'nın Olympique Marsilya takımıyla deplasmanda yapacağı (A) Grubu'ndaki ilk maç için siyah-beyazlı taraftarlara 2 bin 600 bilet ayrıldı.

Beşiktaş Kulübü'nden yapılan açıklamada, Şampiyonlar Ligi'nde Olympique Marsilya ile Veledrome Stadı'nda yapılacak karşılaşmada, siyah-beyazlı taraftarlar için 2 bin 600 biletin ayrıldığı bildirildi. 17 Eylül Pazartesi günü Veledrome Stadı'nda satışa çıkarılacak biletlerin satışına maç günü Marsilya Başkonsolosluğu'nda devam edilecek.

13.09.2007


 

Fenerium'da yüzde 25 indirim

Fenerbahçe Kulübü'nün lisanslı ürünlerini satan Fenerium mağazalarında ilkbaharyaz tişörtlerinde yüzde 25 oranında indirim yapıldı

Sarı-lacivertli kulüpten yapılan açıklamada, ''Fenerbahçemizin lisanslı ürünlerini taraftarımızla buluşturan Fenerium mağazalarımız büyük bir indirime imza attı. Fenerium mağazalarımızda 12 Eylül-15 Ekim tarihleri arasında, 2007 ilkbahar yaz tişörtlerinde yüzde 25 oranında indirim uygulanacak'' denildi.

13.09.2007


 

Sakaryalı futbolcular bağış yaptı

Sakaryasporlu futbolcular, Sakarya Kültür ve Sosyal Yardım Vakfı'nın (SAKVA) düzenlediği yoksullara yardım kampanyasına katılarak, bağışta bulundu.

SAKVA tarafından başlatılan ''10 YTL ile bir yoksulu sevindir'' kampanyasına katılan yeşil-siyahlı futbolcular kaleci Martinez, kaptan Burak ve Erman, 100'er YTL bağışta bulundu. Martinez, insanlara yardım etmenin güzel bir duygu olduğunu ve bir yoksula yardım etmenin mutluluk verici olduğunu söyledi. Takım kaptanı Burak ise yardım kampanyasına koşarak geldiklerini ifade etti. Erman ise ramazan ayında insanların güçleri, imkanları ölçüsünde yoksul insanlara el uzatmasını gerektiğini belirtti.

13.09.2007


 

Metin Oktay için özel koleksiyon hazırlandı

Galatasaray'ın efsane futbolculardan Metin Oktay için Galatasaray Store tarafından hazırlanan özel koleksiyon satışa sunuldu.

Yapılan açıklamada, ''Unutulmaz oyuncumuz, efsane kaptanımız 'Taçsız Kral' Metin Oktay için Galatasaray Store tarafından hazırlanan özel koleksiyon bugün satışa çıkıyor'' denildi. Özel forma ile kırmızı ve gri renkli iki tişörtten oluşan koleksiyonun tasarımını, Galatasaray taraftarlarından Erdem Hacıoğlu yaptı.

13.09.2007


 

Suluova şenliğinde Kırkpınar coşkusu

Amasya’nın Suluova ilçesinde yapılan güreş şenliğinde Kırkpınar coşkusu yaşandı.

Suluova Belediyesince İlçenin 50. Kuruluş yıldönümü etkinlikleri çerçevesinde 1düzenlenen güreşlere ilçe halkının yanı sıra çevre il ve ilçelerinde ilgisi yoğun oldu. Türkiye çapında ünlü güreşçilerin karşılaştığı müsabakalarda Başpehlivanlığı Bayram Ertan kazandı. Suluova Belediye Başkanı Boz, her yıl yapılan etkinlikler çerçevesinde ata sporu güreşe olan katkılarının artarak devam edeceğinin söyledi.

Bekir ANAR

13.09.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri