Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 13 Eylül 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Bomba bilmecesi

Ankara’da çok katlı otoparka bırakılmış bir minibüs içerisinde bulunan patlayıcıların, daha önce PKK’ya karşı yürütülen operasyonlarda ele geçen malzemelerle örtüştüğü açıklanırken, yarım tondan fazla bombanın günlerce patlamamış halde bekletilmesi kafalarda soru işaretlerine sebep oldu.


Kızılay ve Kimse Yok Mu

Türkiye’deki insanî yardım amaçlı sivil toplum örgütlerinden Kızılay, Deniz feneri, İHH İnsanî Yardım Vakfı, Kimse Yok Mu gibi dernekler yurt içi ve y

MAZLUMDER: Darbecilerden hesap sorulsun

MAZLUMDER Genel Başkanı M. Halit Çelik 12 Eylül darbesinin yıldönümü nedeni yaptığı açıklamada, “Ülkenin umudunu karartan, geleceğine kelimenin tam a


  Gül'den kardeşlik mesajı

Güneydoğu gezisi sırasında Yüksekova’da halka seslenen Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, “Birliğimizi, aramızdaki kardeşlik duygularını pekiştirdiğimiz müddetçe herşey çok daha iyi olacaktır. Bundan emin olun” dedi.


  Demiralp: Türkiye bir Avrupa ülkesidir

AB Genel Sekreteri Büyükelçi Oğuz Demiralp, Türkiye’nin yerinin Orta Doğu değil, Avrupa olduğunu söyledi. Demiralp, Türkiye’nin tarihi ve coğrafyasından ötürü AB’ye dahil olması gerektiğini ifade etti.


  Demokratik anayasa milletin hakkıdır

Eğitim-Bir-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu, “12 Eylül darbesinin ürünü bir anayasa artık miadını doldurmuştur. Yeni, sivil, demokratik bir anayasa toplumsal bir ihtiyaçtan öte milletimizin hakkıdır” diye konuştu.


  ‘Genç Siviller’den anlamlı protesto

Genç Siviller, 12 Eylül Darbesi’nin 27. Yıldönümünde de meydandaydı. Galatasaray Lisesi önünde “12 Eylül Anayasasını Tamir Atölyesi” açan grup, mevcut Anayasayı halkın müdahalesine açtı. Anayasanın tüm maddelerinin asılı olduğu panoda, isteyen herkes değişiklik istediği konuları gündeme getirdi.


  Türkiye’nin AB’ye girişi ‘dinler savaşı’na cevap olacak

İtalya Dışişleri Bakanı Massimo D’Alema, Türkiye’nin AB’ye girmesinin, “dinler savaşı” çağrısı yapanlara karşı “en iyi cevap” olacağını belirtti.


  Başarıya hüküm giydiler

Adalet Bakanlığına bağlı ceza ve tevkif evlerinde bulunan ve 2007 Öğrenci Seçme Sınavı’na (ÖSS) giren 856 hükümlü ve tutukludan 488’i üniversitelere yerleştirildi.


  İzmirli eğitimciler din kültürü ve ahlâk bilgisi derslerini tartıştı

Eğitim-Bir-Sen İzmir Şubesi, dinibil.com sitesi ile “Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretiminde Yeni Yaklaşımlar” konulu bir panel düzenledi. Alsancak Gazi İlköğretim Okulu’nda düzenlenen panele katılan panelistler, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi (DKAB) dersinin anayasadaki mevcut statüsünün korunması, seçmeli hale getirilmesinin problemlere yol açabileceği konusundaki kanaatlerini dile getirdiler.


  Hızlı trene tam not

Ankara-İstanbul Hızlı Tren Projesi’nin deneme seferlerine katılan profesörler, hızlı tren deneme seferlerine tam not verdi.


  Mevsimlik işçiler dönüş yolunda

Doğu ve Güneydoğu Anadolu’dan, Türkiye’nin değişik bölgelerine mevsimlik işçi olarak giden binlerce aile memleketine dönmeye başladı.



 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri