Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 17 Eylül 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Spor

 

F.BAHÇE'NİN KAYBI AĞIR

Süper Ligin 5 haftalık bölümünde 2 galibiyet, 2 beraberlik ve 1 mağlubiyet alan sarı-lacivertliler 7 puan kaybederken, 900. galibiyet için bekleyiş sürüyor.

Süper Lig'de sahasında Çaykur Rizespor ile 1-1 berabere kalan Fenerbahçe'de, puan kayıpları sürüyor. Ligin 4. haftasında Gençlerbirliği OFTAŞ Spor deplasmanından 1-1'lik beraberlikle dönen sarı-lacivertli ekip, Kadıköy'deki Çaykur Rizespor maçında da 1-1'lik eşitliğe razı oldu. Rakibi karşısında 14. dakikada yediği golle 1-0 geriye düşen sarı-lacivertliler, 37. dakikada durumu 1-1'e getirdiği maçın kalan 53 dakikalık bölümünde, sahasına kapanan rakibi önünde gol yollarında etkili olamadı. Ligin son 2 haftasında aldığı beraberliklerle 4 puan yitiren sarı-lacivertli ekip, 19 Eylül Çarşamba günü Avrupa Şampiyonlar Ligi'nde yapacağı FC Inter karşılaşması öncesi taraftarında düş kırıklığı meydana getirdi.

YENİ SİSTEM YARAMADI

Teknik direktör Zico'nun sistem değişikliği Fenerbahçe'ye yaramadı. Üçlü savunma ve çift forvet kurgusuyla karşılaşmaya başlayan sarı-lacivertli ekip, maçın 14. dakikasında savunmasındaki boşluktan kalesinde bir gol gördü. Bu sezon ligde sahasında 3. maçına çıkan sarı-lacivertli takım, Kadıköy'de ilk kez puan yitirmiş oldu.

GOL AVERAJI YAPAMADI

Ligin 5 haftalık bölümünde rakip filelere 5 gol atıp, kalesinde de 5 gol gören Fenerbahçe, henüz gol averajı yapamadı. Gol yollarında büyük sıkıntı çeken sarı-lacivertliler, üstüste yaptığı son 3 lig maçında rakip filelere yalnızca 1'er gol atabildi. Ligin 3. haftasında Sivasspor'u 1-0 yenen sarı-lacivertli takım, 4. hafta da Gençlerbirliği OFTAŞ Spor karşılaşmasında ve bu akşam Çaykur Rizespor mücadelesinde 1-1'lik sonuçlarla sahadan ayrıldı. Bu sezon gol attığı maçlarda hep ilk yarılarda gol bulan Fenerbahçe,Çaykur Rizespor karşısında da ilk yarıda gol bulup, ikinci yarıyı suskun geçti.

900. GALİBİYET BEKLEYİŞİ

Sarı-lacivertlilerin, ligde yaptığı son 2 maçtır 900. galibiyet bekleyişi sürüyor. Çaykur Rizespor karşısında, 50. sezonu oynanan Birinci Futbol Ligi'nde 1601. maçına çıkan Fenerbahçe, 899 olan galibiyet sayısını 900'e çıkaramadı.Sarı-lacivertliler, ligin 4. haftasında da aynı galibiyet sayısına sahipken, Gençlerbirliği OFTAŞ Spor deplasmanından beraberlikle dönerek 900. galibiyetine ulaşamamıştı. Ligde 442 beraberliği bulunan Fenerbahçe, 260 maçta da rakiplerine yenildi.

ZİCO: LİGDE SIKINTI VAR

Fenerbahçe Teknik Direktörü Zico, ''Ligde puan yitirdiğimiz maçlarda, oyun içinde 30 dakikayı iyi oynarken, gerisini iyi oynayamıyoruz. Maç içinde istikrarımız olmadığı zaman, kötü olduğumuz dönemde rakip takım bunu değerlendirince sıkıntı yaşıyoruz. Lig maçlarında çok inişli çıkışlı olduğumuz için 7 puan yitirdik. Lig maçlarında konsantrasyon eksikliği olduğunu sanmıyorum" dedi.

17.09.2007


 

Sağlam'ın hedefi Avrupa

Beşiktaş Teknik Direktörü Ertuğrul Sağlam, Avrupa'da Türk antrenörlüğünü temsil etmek istediğini belirterek, ''Kendi gelişimime katkı sağlayabilecek, kendi anlayışımı çok rahatlıkla uygulayabileceğim herhangi bir kulüpte çalışabilirim'' dedi.

Beşiktaş Teknik Direktörü Ertuğrul Sağlam, her şeyin bir ilkinin olduğunu ve Türkiye'de kendisiyle birlikte herkesin yerli teknik adama bakış açısını değiştireceğini söyledi.Sağlam, siyah-beyazlı taraftarların kulübün resmi internet sitesi vasıtasıyla 24 Ağustos-14 Eylül tarihleri arasında yönelttiği soruları cevapladı. Beşiktaş'taki hedeflerini de açıklayan Sağlam, öncelikle siyah-beyazlı camianın güvenini pekiştirmek, daha sonra da uzun yıllardır hasreti çekilen şampiyonluklara imza atmak ve Beşiktaş'ta kalıcı olmak istediğini söyledi.

AVRUPA'DA BAŞARILI OLACAĞIZ

Şampiyonlar Ligi için kadrolarının yeterli olup olmadığı, şeklindeki soru üzerine Ertuğrul Sağlam, ''Kendimize inandığımız zaman, potansiyelimizin farkına vardığımız takdirde Şampiyonlar Ligi'nde başarılı olacağımıza inanıyorum. Ayrıca, sezonun başı olması sebebiyle yüzde 50-60 oranında bir kapasite ile oynadığımızı söyleyebilirim'' şeklinde konuştu. Avrupa'da Türk antrenörlüğünü temsil etmek istediğini anlatan Sağlam, ''Kendi gelişimime katkı sağlayabilecek, kendi anlayışımı çok rahatlıkla uygulayabileceğim herhangi bir kulüpte çalışabilirim'' ifadelerini kullandı.

DİATTA VE HİGUAİN'İ İSTEDİM

Genç teknik adam, ''Gerçekten Diatta ve Higuain transferlerine sıcak bakıyor muydunuz'' sorusunu ise ''İkisine de ben 'evet' dedim, ben istedim'' dedi. Bu sezon kendi imkanları dahilinde transferde en iyisini aldıklarını düşündüğünü de kaydederek, şunları kaydetti: ''Tabii ki daha iyi futbolcuları almayı her antrenör ister. Ronaldo'yu, Shevchenko'yu, Rio Ferdinand'ı her antrenör ister. Ama kulübün gerçekleri ile yüzleşip ona göre çalışmalar yapmak lazım.''

HİGUAİN'İN DEĞİŞİK OYUNCU

Sağlam, ''Higuain gol sorunumuzu çözebilecek mi'' şeklindeki bir soru üzerine, Arjantinli oyuncunun ellerindeki santrforlardan daha değişik özelliklere sahip olduğunu söyledi. Higuain'in, Bobo ve Nobre'nin olduğu bir bölgede topla daha iyi dripling yapabilen, rakip öne çıktığında arkadaki boşluğu çok daha çabuk değerlendirebilen bir oyuncu olduğunu kaydeden Sağlam, ''Golcü özelliği de var ama bu golcü özelliğini ne kadar buraya yansıtacak onu da zaman gösterecek'' dedi.

17.09.2007


 

Sivas evinde 3'te 3 yaptı

Sivasspor, bu sezon sahasında oynadığı 3 maçtan da galibiyetle ayrılmayı başardı.Sezona, çıkan olaylar nedeniyle tatil edilen Trabzonspor maçı ile başlayan Sivasspor, bu maçın ardından oynadığı 4 karşılaşmadan 3 galibiyet, 1 mağlubiyet elde ederek, başarılı bir grafik çizdi.

Sahasında ligin yeni ekiplerinden İstanbul Büyükşehir Belediyespor'u 2-1 yenen, deplasmanda Fenerbahçe'ye 1-0 mağlup olduktan sonra Sivas'ta Gaziantepspor'u 2-0 yenen Sivasspor, sahasındaki 3. maçında da ligin diğer bir yeni ekibi Gençlerbirliği OFTAŞ Spor'u savunma oyuncusu Murat Sözgelmez'in attığı frikik golü ile 1-0 yenmeyi başardı. Bu sezon sahasında oynadığı 3 maçta 3 galibiyet elde eden kırmızı-beyazlı ekip, ligin ilk 5 haftasında iç sahada oynadığı maçlarda başarılı bir performans sergiledi.

17.09.2007


 

Maradona'nın hayatı film oldu

Ünlü İtalyan yönetmen Marco Rissi, efsane futbolcu Marado’nın hayatını “Tanrının Eli” adı ile filme çekti. Bu yıl Cannes’de ilk defa gösterilen film 23 Kasım’da Türkiye’de dünya sinemaları ile aynı anda vizyona girecek.

50 sinemada birden gösterilecek filmin Türkiye gösteriminde AROMA sponsor oldu. Maradona’nın hayatındaki tüm girdapları bütün açıklığı ile anlatan film, spor ahlakı, sporcu sağlığı açısından çok anlamlı dersler veriyor.

Türkiye’de sinema ve spor severlerin filme büyük bir ilgi gösterileceği bekleniyor. Filmin vizyona gireceği tarihlerde Londra’da İngiltere -Arjantin arasında Maradona’nın da yer alacağı tarihi karşılaşma yapılacak. Bu karşılaşmada her iki milli takımda da Maradona’nın İngiltere kalesine attığı ve “Tanrı’nın Eli’ adıyla anılan golün atıldığı maçtaki kadrolar sahaya çıkacak.

17.09.2007


 

Susiç'in Çaykur Rize sevgisi

Çaykur Rizespor Teknik Direktörü Saffet Susiç, Fenerbahçe karşısında iyi oynadıklarını belirterek, ''İyi bir neticeyle Rize'ye döndük'' dedi.

Susiç, İstanbul'a gelirken bu maçın çok zor olacağını düşündüklerini kaydederek, ''Futbolcularım 90 dakika savaştılar, koşular ve hakettikleri 1 puanı aldılar. Fenerbahçe de iyi oynadı, hücum etti ama gole gidemedi. Umarım çarşamba günü daha fazla şansları olur ve Avrupa Şampiyonlar Ligi'nde daha iyi bir netice alırlar'' diye konuştu. Susiç, Çaykur Rizespor'a neden geri döndüğüyle ilgili bir soru üzerine, ''1 hafta beni futbolcular, yöneticiler ve başkan çok aradı. Ne kadar yok dediysem de ben bunları kıramadım. Aramızda bir sevgi vardı ve onu devam ettirmeye geldim'' dedi.

17.09.2007


 

Türk halterciler bugün podyumda

6. Erkekler ve 19. Bayanlar Dünya Halter Şampiyonası, Tayland'ın Chiang Mai kentinde bugün başlıyor.

Şampiyonaya Türkiye, 8 erkek ve 7 bayan sporcuyla katılıyor. Milli takımda, bugün podyuma ilk olarak bayanlar 48 kiloda Dünya ve Olimpiyat Şampiyonu Nurcan Taylan ile aynı kilodaki Sibel Özkan çıkacak.

17.09.2007


 

Dikkat et Zico!

Fenerbahçe, İnter'le oynayacağı Şampiyonlar Ligi maçı öncesinde sistem değişikliğine gitti. Teknik Direktör Zico, bir süredir idmanlarda denediği ancak resmi olarak uygulayamadığı 3-5-2 sistemini Çaykur Rizespor karşısında görme imkanını buldu. Fenerbahçe, bu sistemle diğer maçlara oranla daha fazla pozisyon bulurken, kalesinde de daha çok gol tehlikeleri yaşadı. Zico'nun yeni oyun şeklinin takım tarafından benimsenmesi için zamana ihtiyaç olduğu yolundaki düşüncelerine katılıyorum. Yıllardır 4-4-2'ye göre sahada görev yapan futbolcuların bu sisteme uyum sağlaması için birkaç haftanın geçmesi gerekmektedir.

İNTER AFFETMEZ

Ancak, Zico 3-5-2'yi özellikle Avrupa maçlarında uygulamaktan vazgeçmelidir. Hele İtalya şampiyonu İnter'e karşı Çarşamba akşamı bu sistemle sahaya çıkarsa kendisi için hüsran olacak bir sonuçla soyunma odasına gidebilir. İki bek Roberto Carlos ve Selçuk Şahin'nin sistem gereği orta sahaya yakın oynamaları yüzünden Çaykur Rize bu iki bölgeden tehlikeli pozisyonlar üretti. Önder-Edu-Lugano üçlüsünün rakip kanat atakları karşısında hata üstüne hata yaptıkları görüldü. Çaykur Rize önünde bocalayan bu savunmanın güçlü İnter karşısında daha kötü durumlara düşeceğini şimdiden görür gibiyiz.

TEMİZ GOL İPTAL OLDU

Beşiktaş cephesinde de durum iç açısı değil. Ankaraspor'a karşı oynadığı donuk futbolu Fransız temsilcisi Marsilya önünde tekrarlarsa Şampiyonlar Liginde ilk tokadı yemiş olur. 90 dakika boyunca ciddi bir gol pozisyonu üretemeyen siyah-beyazlı takım ideal 11'e sahaya çıkamamanın sıkıntısını yaşıyor. Uzatma dakikalarında Nobre'nin attığı tertemiz golü Ankaraspor Teknik Direktörü Aykut Kocaman bile kabul ederken, hakem Vedat Yüksel'in yardımcısına uyarak geçerli saymama kararının hiç affedilecek bir yanı yok. Ekran başında izleyenler de görecektir: Beşiktaş'ın buz gibi golü iptal edilmiş, 3 puanı çalınmıştır. Temennimiz, bu hatalı karar Beşiktaş'ın bu sezon şampiyonluk yarışında ipi gögüslemesine engel olacak bir karar olmaz.

HEP "O" ÇIKIYOR

Hakem Vedat Yüksel'e bir paragraf açmak istiyorum. Aslında MHK'nın elindeki iyi hakemlerden bir tanesi. Ama nedense tartışmalı maçların altında da hep o çıkıyor. Geçen sezon F.Bahçe'nin Kayseri ile 2-2 berabere kaldığı maçta Tümer'in ceza sahası içinde düşürülmesine "penaltı" düdüğü çalmayarak şampiyonluğu tehlikeye düşürmüştü. MHK, o maçtan sonra Vedat Yüksel'e F.Bahçe maçlarında görev vermiyor.

[email protected]

Erol DOYURAN

17.09.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri