Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 17 Eylül 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Demokrasi şehitlerini rahmetle anıyoruz

27 Mayıs darbesinin ardından idam edilen demokrasi şehitleri Adnan Menderes, Hasan Polatkan ve Fatin Rüştü Zorlu’yu vefatlarının 46. yıldönümünde rahmetle anıyoruz. 16 Eylül 1961’de Polatkan ve Rüştü’nün idamının ardından, bir gün sonra Adnan Menderes şehit edilmişti.


Yarış, eşit şartlarda olmalı

İdeolojilerin demokraside yarışmacı siyasî sistem içinde başka ideolojilerle yarıştığını belirten Bahçeşehir Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr.

Devlet, bürokrasinin tasallutundan kurtarılmalı

Demokrat Parti (DP) Genel Başkan Yardımcısı Nevzat Ercan, bireyin hakkını devlete feda eden mevcut anayasa yerine sivil ve demokratik bir anayasanın m


  Uslu: Meslekî eğitim AB standartlarına getirilmeli

Hak-İş Genel Başkanı Salim Uslu, “meslekî eğitimin Avrupa ülkeleri standartlarına getirilmesini” istedi. Uslu, “Bütün inatlaşmalar ve zıtlaşmalar bir tarafa bırakılıp, meslek liselerinin önü açılmalı, meslekî eğitime gereken önem verilmeli ve meslekî eğitim Avrupa ülkeleri standartlarına getirilmelidir” dedi.


  Fırat: Bugünden sonra taslak bizim

Yeni anayasa hazırlama komisyonu, 3 gün süren taslak çalışmalarını tamamladı. Çalışmalar sonunda konuyla ilgili açıklama yapan AKP Genel Başkan Yardımcısı Dengir Mir Mehmet Fırat, “Bugünden sonra bu taslak bize aittir” açıklaması yaptı.


  Kamyonet minibüsle çarpıştı: 8 ölü

Samsun’un Havza ilçesinde meydana gelen trafik kazasında 8 kişi öldü, 6 kişi yaralandı.


  PKK, bir haftada 256 kilo patlayıcı kullandı

Terör örgütü PKK, amacına ulaşabilmek için akıl almaz yollara başvuruyor. Teröristler, güvenlik güçlerine yönelik düzenlediği mayınlı saldırılarda kullandığı patlayıcılarda son ayların rekoruna ulaştı.


  K.Maraş’taki depremler hasara yol açtı

Kahramanmaraş merkez ilçeye bağlı Süleymanlı köyünde önceki gün ve dün yaşanan depremler, bazı evleri kullanılamaz hale getirdi.


  Lisede seçmeli Çince eğitimi

İstanbul Özel Çınar Koleji, velilerden gelen yoğun talep üzerine İngilizce ve Almanca’nın yanı sıra bu yıl öğrencilerine Çinceyi de öğretecek.


  Ruslar ‘son elçi’yi netten öğrenecek

Peygamberimiz Hazreti Muhammed’i (asm) bütün dünyaya anlatmak amacıyla Meridyen Destek Derneği tarafından oluşturulan Rusça web portalı www.posledniyprorok.info açılıyor. Portalın açılışı 18 Eylül 2007 Salı günü, saat 17:00’de Rusya’ya bağlı özerk Tataristan Cumhuriyeti’nin başşehri Kazan’da yapılacak.


  Osmanlı mirası Balkanlar’da canlanıyor

Savaşlardan ve bakımsızlıktan dolayı yok olma tehlikesiyle karşı karşıya kalan Balkan ülkelerindeki Osmanlı eserleri onarılıyor.


  Sokakta iftar yaptılar

Fatih Belediyesi Ramazan programı kapsamında bir ilki gerçekleştirerek daha önce yayalaştırılan Yedikule Gençağa Sokağı’nda sokak sakinleriyle iftar sofrası kurdu.


  Sesli Kurân-ı Kerim yayınına büyük ilgi

1997 yılından bu yana, tam 35 dilde Kur’ân meali yayınlayan, Dünyanın en büyük Kur’ân-ı Kerim portalı kuran.gen.tr sesli Kur’ân yayınına başladı.



 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri