"Gerçekten" haber verir 19 Eylül 2007

Kaderin cilvesi!

Gazeteleri okurken gözüme 2 haber takıldı. Biri “Oyakbank’ın satışı, PKK mayınına bağlı” başlığıyla verilmiş. Diğeri de “Ve asker AİHM’ye gitti”.

Bildiğiniz üzere Oyak, Türk Silahlı Kuvvetleri mensuplarının kurduğu bir vakıf. Coşkun Ulusoy’un kurumun başına geçmesiyle bir hayli büyüdü, gelişti. Konumuz Oyak’ın tüzel kişiliği veya yöneticileri değil. Gazetelerdeki haber başlıkları ilgimi çekti. Sizlerle paylaşmak istedim.

Düşünebiliyor musunuz, Oyakbank’ı satın almak isteyen yabancı grubun, PKK’nın kullandığı mayınları üreten firmayla finansal ilişki içinde olması ihtimali üzerinde duruluyor. Traji-komik diye ben bu habere derim. Türk Silahlı Kuvvetleri’nin en yakınında olan Oyak’ın adı PKK ile anılan bir firmayla birlikte geçiyor.

Allah muhafaza bu hadise “yeşil sermaye” diye adlandırılan bir firmanın başına gelseydi, nelerin olabileceğini düşünmek bile istemiyorum. Ne adamların vatan hainlikleri kalırdı ne de ömür boyu akredite olup Türk Silahlı Kuvvetleri’ne mal satabilirlerdi. Peki, şimdi Oyak Grubu için aynı tutum sergilenecek mi? Yani Türk Silahlı Kuvvetleri Oyak’ın akreditasyonunu iptal edip mal alımını durduracak, ilişkilerini donduracak mı?

Hiç zannetmiyorum. Çünkü Türkiye’de “bizler-onlar” diye bir ayırım var. “Bizlerden” olanlar ne yaparsa yapsın sorun yok. Ama “onlardan” olanların ufacık bir yanlışı affedilemez.

Gerçekten Türk Silahlı Kuvvetleri’nin atacağı adımları merak ediyorum. BDDK’nın üstüne basa basa yaptığı “MİT’ten yanıt gelmeden biz satışa onay vermeyiz. Aksi takdirde bu kurul vatana ihanetle suçlanır” açıklamaları fevkalade vahim. Oyak yöneticilerinin bilinçli olarak bu şekil bir ilişkiye girmiş olacaklarına inanmıyorum. İşin içinde mutlaka bir yanlışlık veya eksik bilgilendirme vardır.

Ancak milletin başörtüsüne takan, inançlarına göre fişleyen bir zihniyetin, kendisine yakın kurumlara karşı daha hassas davranmasını tavsiye ederim. Araştırmanın, gizli bilgi toplamanın nasıl yapıldığını bir zahmet öğretsinler. Yoksa işler arapsaçına dönüverir. AİHM’ne giden Hayrünnisa Gül davasını geri çeker. Oyak’ta kendilerine yönetim hakkı verilmeyen binlerce asker emeklisi AİHM’ne gidip dava açar. Oyakbank’ın satış süreci, PKK ilişkili firmalara takılır. Falan filan!!

En safiyane bakışla şu Oyak’ta olup bitene “kaderin cilvesi” ya da “etme bulma dünyası” diyebiliriz.

Bugün, 18.9.2007

Mehmet Ali ILICAK

19.09.2007

Dağ fareyi doğurmak üzere

‘Yasakçılar’ın yanıldığı nokta...

Taslağın taslağını beğenmedim

Cumhuriyet; zümre egemenliği ve imtiyazların reddidir!

Kaderin cilvesi!