Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 19 Eylül 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Spor

 

F.BAHÇE'NİN ZOR GECESİ

Temsilcimiz, Şampiyonlar Ligindeki ilk maçında İtalya şampiyonu İnter karşılaşacak. Şükrü Saracoğlu Stadı'nda oynanacak karşılaşma 21.45'te başlayacak ve Star TV'den naklen yayınlanacak. Karşılaşmayı İspanyol hakem Cantalejo yönetecek.

Fenerbahçe'nin Avrupa Şampiyonlar Ligi'ndeki mücadelesine bugün (G) Grubu'ndaki Inter maçıyla start alacak. Şükrü Saracoğlu Stadı'nda oynanacak karşılaşma 21.45'te başlayacak ve Star TV'den naklen yayınlanacak. Bu zorlu maçı İspanyol hakem Luis Medina Cantalejo yönetecek.

24 MAÇTA 20 PUAN TOPLADI

Sarı-lacivertli ekip, Avrupa arenasında bugüne dek yaptığı 132 maçta 42 galibiyet, 20 beraberlik ve 70 yenilgi aldı. Rakip filelere toplam 155 gol atan sarı-lacivertliler, kalesinde ise 227 gole engel olamadı. Fenerbahçe, Şampiyonlar Ligi'nde 1. turdaki gruplarda çıktığı toplam 24 maçta 6 galibiyet, 2 beraberlik ve 16 mağlubiyet aldı. Attığı 23 gole karşılık kalesinde 45 gol gören sarı-lacivertliler, 24 maçta toplam 20 puan topladı.

5. DEFA DEVLER LİGİNDE

Bugüne dek 4 kez katıldığı ''Devler Ligi''nde gruptan çıkma başarısını gösteremeyen sarı-lacivertliler, daha önce bu ligde yer aldığı 1996-1997, 2001-2002, 2004-2005 ve 2005-2006 sezonlarındaki performansının üzerinde bir başarıyı hedefledi. Şampiyonlar Ligi'ndeki en iyi performansını 2004-2005 sezonunda grup maçlarını 9 puanla 3. sırada tamamlayarak gerçekleştiren sarı-lacivertliler, bu sonuçla o sezon yoluna UEFA Kupası'nda devam etmişti. Devler arenasında en kötü performansını ise 2001-2002 sezonunda sergileyen sarı-lacivertliler, puan alamadığı grup maçlarını son sırada tamamladı.

7 MAÇTIR YENİLMİYOR

Sarı-lacivertli ekip, Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı'nda çıktığı son 7 Avrupa Kupası maçında yenilgi yüzü görmezken, 4 karşılaşmadan galip, 3 maçtan da beraberlikle ayrıldı. Fenerbahçe, Kadıköy'deki son yenilgisini, yine Şampiyonlar Ligi'nde mücadele ettiği 2005-2006 sezonunda İtalya'nın Milan takımına karşı 4-0'lık skorla almıştı. İnter'e karşı en önemli koz: Alex Kadıköy'de İtalya'nın Inter takımıyla karşılaşacak Fenerbahçe'nin, rakibine karşı gol yollarında en büyük kozu, kaptanı Alex de Souza olacak. Sarılacivertlilerin, Avrupa kupalarında, mevcut kadrodaki 7 golle en golcü oyuncusu olan Alex, 3. ön eleme turunda Anderlecht ile yapılan 2 maçta da gol atarak, ''Devler Ligi''ne kalma başarısında önemli bir paya sahip oldu. Fenerbahçeliler, son 2 Avrupa kupası maçında rakip fileleri boş geçmeyen Alex'e, yarınki önemli Inter maçında da güveniyor. Fenerbahçe formasıyla Avrupa kupalarında 7 golü bulunan Alex, genel sıralamada 12 gollü Tuncay Şanlı ve 8 gollü Cemil Turan'ın ardından, 7 gollü Aykut Kocaman ile birlikte 3. sırada yer alıyor.

19.09.2007


 

İtalyan basını: Beşiktaş ve F.Bahçe 2. tura çıkabilir

La Gazzetta: "Seri başı takımlar zorlanmadan gruptan çıkar. Beşiktaş ve F.Bahçe'nin bir üst tura yükselme şansları gruplarındaki 3 takımla eşit."

Ünlü İtalyan spor gazetesi La Gazzetta Dello Sport, resmi internet sitesinde Avrupa Şampiyonlar Ligi gruplarını değerlendirirken, Fenerbahçe ve Beşiktaş'ın üst tura çıkma şanslarının gruplarındaki 3'er takımla aynı olduğu yorumunu yaptı. İtalyan gazetesi, Beşiktaş'ın bulunduğu (A) grubunda, seri başı Liverpool'un zorlanmadan çıkacağını savunurken, grupta ikincilik için Porto, Marsilya ve Beşiktaş'ın şanslarının eşit olduğu değerlendirmesini yaptı. Ünlü spor gazetesi, bu 3 takım arasında Porto'yu ikincilik için favori gösterirken, Beşiktaş'ın yıldız futbolcuları Delgado ve Bobo'nun da kilit oyuncu olduğunu vurguladı.

La Gazzetta internet sitesinde, Fenerbahçe'nin yer aldığı (G) grubunda, seri başı Inter'in ardından ikinci olarak yükselmek için diğer 3 takım arasında büyük bir savaş yaşanacağını yazdı. Haberde, PSV Eindhoven, CSKA Moskova ve Fenerbahçe'nin aynı seviyede olduğu değerlendirmesinde bulunurken, PSV'nin eski gücünde olmadığı, bunun da gruptan çıkmasına bir risk oluşturduğu ifade edildi. Ünlü spor gazetesi, Kezman'ın, Fenerbahçe'nin yıldız, Alex'in de kilit oyuncusu olduğu yorumunu yaptı.

19.09.2007


 

Zico'nun Avrupa karnesi kötü değil

Fenerbahçe, teknik direktörü Zico yönetiminde çıktığı 14 Avrupa Kupası maçında sadece 3 kez yenildi.

Fenerbahçe'yi 100. kuruluş yılında, Turkcell Süper Lig'de şampiyonluğa taşıyan, sarılacivertli ekiple ilk kez ''Devler Ligi''nde yer alacak Brezilyalı çalıştırıcı, takımının Avrupa arenasındaki genel başarı düzeyine göre iyi bir performans ortaya koydu. Zicolu Fenerbahçe, 14 Avrupa Kupası mücadelesinin 7'sini kazanırken, 4 beraberlik, 3 de yenilgi aldı. 14 maçta rakip filelere toplam 30 gol atan sarılacivertli ekip, kalesinde de 15 gol gördü.

19.09.2007


 

Beşiktaş tekrar istedi

Siyah-beyazlılar, Ankaraspor maçında Nobre'nin sayılmayan golünde kural hatası yapıldığı gerekçesiyle MHK'ya başvuruda bulundu ve maçın tekrar oynamasını istedi.

Beşiktaş Kulübü Asbaşkanı ve Hukuk İşleri Sorumlusu Avukat Levent Erdoğan, Ankaraspor-Beşiktaş maçında kural hatası yapıldığı gerekçesiyle karşılaşmanın tekrar edilmesi için Futbol Federasyonu Merkez Hakem Kurulu'na başvuruda bulunduklarını açıkladı. Levent Erdoğan, Ankaraspor karşısında son dakikalarda attıkları nizami golün geçerli sayılmamasına tepki göstererek, ''Herkes tarafından ve hatta rakip tarafın teknik direktörü tarafından dahi attığımız golün nizami bir gol olduğu kabul edildiği halde, topa en yakın olan 2 hakemin golü geçerli saymaması, olayda bir kasıt olduğu görüntüsünü uyandırıyor. Herkes gol olduğuna mutabık olurken, en iyi şekilde görme şansına sahip olan bu 2 kişinin birden gol olmadığını kabul etmeleri, bu harekette kasıt olduğunu düşünmemize neden oluyor'' diye konuştu.

Uluslararası oyun kurallarının 5 ve 6. maddelerinde hakemin görevinin neler olduğunun belirtildiğini kaydeden Erdoğan, şunları söyledi: ''Gol kararı verme yetkisi yalnız hakeme aittir. Olayda hakem golü vermiş ama yardımcı hakem golü kabul etmemiştir. Burada bir kural hatası vardır. Malum olduğu üzere hakem kural hatası işlerse ve bu maçın sonucuna tesir eden kural hatasıysa, bu kural hatası nedeniyle maçın tekrar edilmesi gerekir. Biz de Beşiktaş olarak bu haklı gerekçeyle büyük mağduriyetimizin giderilmesi için, kural hatası nedeniyle maçın tekrar edilmesi için bugün Merkez Hakem Kurulu'na başvurduk. İnanıyoruz ki haksız olarak uğramış olduğumuz mağduriyet haklı gerekçelerimize dayanarak, maçın tekrar edilmesi kararıyla sonuçlanır.''

19.09.2007


 

Mehmet Atalay'a fair-play nişanı

Avrupa Fair Play Birliği (EFPM) Başkanı Carlos Gonçalvez, Gençlik ve Spor Genel Müdür Vekili Mehmet Atalay'a ''Fair Play Order'' nişanı taktı.

Gonçalvez, Atalay'a, Avrupa çapında Fair play'e katkılarından dolayı ''Fair Play Order'' nişanı takıp, bir plaket verdi. Genel Müdür Mehmet Atalay, Fair play'e katkıda bulunmaya devam edeceklerini söyledi. Atalay, törende yaptığı konuşmada, TMOK Fair Play Konseyi Başkanı Erdoğan Arıpınar'ın yıllardır Fair play için mücadele verdiğini dile getirerek, ''Arıpınar, ne kadar Fair play'e katkısı olan insan varsa bulup çıkarıyor. Buldukları da dünyada ses getiriyor. Son örnek de Hilal Coşkuner'di'' dedi.

19.09.2007


 

G.Saray İsviçre yolcusu

Galatasaray, UEFA Kupası 1. turunda FC Sion ile 20 Eylül Perşembe günü yapacağı ilk karşılaşma için bugün İsviçre'ye gidecek.

FC Sion maçının İstanbul'daki hazırlıklarını dün akşam yaptığı antrenmanla tamamlayan Galatasaray, bugün saat 11.00'de Türk Hava Yolları'nın özel seferiyle Cenevre kentine hareket edecek. Sarı-kırmızı takım, İsviçre'deki hazırlıklarını, maçın yapılacağı Geneve Stadı'nda tamamlayacak.

19.09.2007


 

Boş vaatler..

Super Ligde futbola hasret kaldığımız iki haftanın ardından 5.hafta maçlarını geride bıraktık. Trabzonsporlu seyirciler de sanırım verilen aradan sonra ve Ziya Doğanın artık alışılagelmiş fakat sahaya yansımasının bir türlü görülemediği,15 günlük arayı iyi değerlendirip eksiklerimizi gidereceğiz türünden açıklamalarından sonra büyük bir beklenti içerisinde ekranlarının başına geçtiler.

Trabzonspor'un Ankaragücü karşısında ortaya koyduğu kısır futbolu ben uzun süredir seyretmemiştim. Koskoca 90 dakikada 3 dakikalık özet görüntü için pozisyon bulmak güç demiyorum, inanın imkansız. Belki de yönetim ve teknik kadronun bu maçta en büyük şansı maçın seyircisiz olmasıydı. Ve maçın seyircisiz oynanmasına vesile olan olayları hatırlayalım. Kimse böylesi futbol karşısındaki seyircinin olumsuz reaksiyonuna farklı kılıflar aramaya kakışmasın. Yaşananlar kesinlikle yanlış, ancak bu seyircinin hassasiyetiyle de daha fazla oynanmamalı. Yönetimin artık şapkasını önüne koyup düşünme vakti çoktan gelmiştir. Yoksa futbolu fazlasıyla bilen Trabzonspor taraftarı önünde boş vaatlerle daha fazla kimse duramaz.

Ömer Faruk KAYA

19.09.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri