Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 28 Eylül 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Spor

 

HALTERİN ALTINDA KALDIK

Halter Federasyonu, dopingle mücadeledeki kararlılığı nedeniyle uluslararası federasyondan büyük övgü alırken, milli haltercilerin podyumlarda varlık gösterememesi hayal kırıklığı meydana getirdi. Milli halterciler Halil Mutlu ve Sedat Artuç'un numunelerinin pozitif çıkmasının ardından Uluslararası Halter Federasyonu'nun (IWF) Türkiye'yi 9 ay uluslararası organizasyonlardan men etmesiyle başlayan düşüş, Tayland'ın Chiang Mai kentinde yapılan Dünya Halter Şampiyonası'nda da devam etti.

Şampiyonaya toplam 15 sporcuyla katılan Türkiye, 69 kiloda mücadele eden Mete Binay ve 48 kiloda podyuma çıkan olimpiyat madalyalı Nurcan Taylan'ın kazandığı bronz madalyalarla şampiyonayı noktalarken, 2003 yılından sonra mücadele edilen ilk dünya şampiyonasında büyük hayal kırıklığı yaşattı. Türkiye, Dünya Şampiyonası'nda ilk 6 dereceye giremediği için gelecek yıl Çin'in başkenti Pekin'de düzenlenecek olimpiyat oyunlarına takım halinde katılma şansını kaybetti.

Olimpiyat, dünya ve Avrupa şampiyonalarında bugüne kadar en başarılı spor dallarından biri olan halter, Tayland'da yapılan Dünya Şampiyonası'nda son yılların en kötü sonuçlarını aldı. Dünya şampiyonasında kazandığı 2 bronz madalya ile erkeklerde 14'üncü, bayanlarda ise 15. sırada yer alan Türkiye, daha önceki şampiyonalarda özellikle elit sporcularının performansıyla madalya sayısını artırırken, şampiyona sonrası genel klasmanda da üst sıralarda yer alma başarısını gösterdi.

28.09.2007


 

PLATİNİ: Türk futbolu yeni bir kuşak bulmalı

UEFA Yönetim Kurulu'nun toplantısı nedeniyle İstanbul'da bulunan UEFA Başkanı Michel Platini, Türkiye'de çok popüler olmasını Türkiye'ye karşı futbolculuk döneminde hiç gol atmamış olmasına bağladı.

Türk futboluyla ilgili bir soruyu cevaplayan başkan Michel Platini, ''Türkiye'de popülerim, çünkü Türk milli takımına karşı maç yapmadım, hiç gol atmadım, bunun için seviliyorum. Benim zamanımda Türk milli takımına karşı oynanmıyordu'' dedi. Bunun Türk futbolundaki gelişmeyi de gösterdiğini ifade eden Platini, ''Yani 20 senede çok büyük çalışma yapıldı. Dünya Kupası'nda 3. oldunuz. Galatasaray UEFA Kupası'nı kazandı. O dönemde çok iyi oyuncular vardı. Bunlar kuşak sorunudur, oyuncular yaşlanırlar ve yeni bir kuşak bulmak gerekir'' dedi.

Platini, Türkiye'nin Avrupa Şampiyonası finallerine katılma şansının bulunduğunu da belirterek, ''Yunanistan ve Norveç'in gerisindesiniz. Ayrıca bir maçınız da eksik. Türkiye ile çok iyi ilişkilerim var. 1. Asbaşkan olarak Şenes Erzik'i seçtim. Başkan Haluk Ulusoy da dostum. Daha ne yapayım'' ifadelerini kullandı. Platini, kendisinin popülerliğinin iyi bir futbolcu olmasından kaynaklandığını kaydederken, ''Ama bugün UEFA başkanıyım. Türklerden hoş karşılama aldım, çok önemli olduğumuzu düşünüyorum. Denizde savaş gemileri var, UEFA Yönetim Kurulu için teröre karşı önlemler alınmış, çok önemli bir toplantı yaptık'' diye espri de yaptı.

Yabancı sınırlaması konusunda görüşleri sorulan Platini, ''UEFA başkanı olarak oyuncuların serbest dolaşımı olabileceğini düşünebilirim. Ama FIFA 6 ile 5 arasında sınır getirilmesini istiyor, ben UEFA başkanı olarak buna taraftar değilim, ama FIFA başkan yardımcısı olarak da bunu düşünmeliyim'' diye konuştu.

28.09.2007


 

Beşiktaş derbide ‘dalya’ peşinde

Beşiktaş, derbi maçta Galatasaray önünde ''dalya'' demek istiyor.

Ezeli rakibi ile şimdiye dek ligde yaptığı 96 karşılaşmada toplam 99 kez fileleri havalandıran siyahbeyazlılar, Ali Sami Yen Stadı'ndaki sessiz derbide atacağı ilk golle, ''dalya'' diyecek. Beşiktaş ile Galatasaray lig tarihinde şimdiye dek 96 kez karşı karşıya gelirken, Galatasaray 33, Beşiktaş ise 26 kez sahadan galip ayrıldı. Taraflar 37 maçta da eşitliği bozamazken, ''Cim Bom''un 111 golüne, ''Kara Kartallar'' 99 golle karşılık verdi.

28.09.2007


 

Gözler Hakan Şükür'de

Galatasaray'ın, Beşiktaş ile 29 Eylül Cumartesi günü yapacağı derbi maçta sarı-kırmızılı takımda gözler Hakan Şükür'ün üzerinde olacak.

Sezonun ilk lig derbisi öncesi Hakan Şükür, ezeli rakibinin filelerini daha önce 13 kez havalandırdı. Sarı-kırmızılı forma altında mevcut kadroda, 13 golle, Beşiktaş'a en çok gol atan futbolcu unvanına sahip Hakan Şükür, ezeli rakibinin filelerine son golü ise 7 maç önce attı. Hakan, Beşiktaş'a son golünü 5 Mart 2005 tarihinde Ali Sami Yen Stadı'nda yapılan lig maçında kaydetti.

REKORLARI KIRDI

Galatasaray'da bu sezona iyi bir başlangıç yapan Hakan Şükür, geride kalan 6 haftada 4 kez fileleri havalandırdı. Geçen sezon attığı toplam gol sayısına bu sezon başında ulaşan deneyimli futbolcu, aynı zamanda Metin Oktay'a ait 217 gollük Galatasaray formasıyla en çok gol atan futbolcu ve Tanju Çolak'a ait 240 gollük lig tarihinin en çok gol atan futbolcusu unvanlarını teker teker eline geçirdi.

28.09.2007


 

Derbinin hakemi Selçuk Dereli

Galatasaray ile Beşiktaş takımları arasında 29 Eylül Cumartesi günü yapılacak sezonun ilk lig derbisini Selçuk Dereli yönetecek.

Dereli'nin yardımcılıklarını Bahattin Duran ile Alper Ulusoy yapacak.Dev maçın 4. hakemi ise İsmet Arzuman.

28.09.2007


 

120 haftadır lider olamıyor

Beşiktaş, 120 haftalık liderlik hasretine, hafta sonunda oynayacağı Galatasaray derbisiyle son vermek istiyor.

Ligde 14 puanla, lider Galatasaray'ın 2 puan gerisinde ikinci sırada bulunan siyah-beyazlılar, 29 Eylül Cumartesi günü yapılacak derbi maçta Galatasaray'ı yenmesi durumunda tam 121 lig haftası sonra liderlik koltuğuna oturacak. Beşiktaş, ligde en son 2003-2004 sezonun 22. haftasında liderlik koltuğunda bulunuyordu. O sezon ligin ilk yarısını Fenerbahçe'nin 8 puan önünde lider kapamasına rağmen şampiyon olamamıştı.

28.09.2007


 

F.Bahçe-A.Gücü

Süper Lig'de 7. haftanın açılış maçında Fenerbahçe ile Ankaragücü bugünİstanbul'da karşı karşıya gelecek.

Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı'ndaki karşılaşma saat 20.30'da başlayacak. Karşılaşmayı Aytekin Durmaz yönetecek. Ligde yaptığı son 3 maçta Gençlerbirliği OFTAŞ Spor, Çaykur Rizespor ve Bursaspor ile 1-1 berabere kalarak, toplam 6 puan yitiren Fenerbahçe, sezonun flaş takımlarından Ankaragücü önünde galibiyeti hedefliyor. Fenerbahçe maçtan 3 puanla ayrılırsa, 3 maçtır ertelediği, lig tarihindeki 900. galibiyetine de ulaşmış olacak.

28.09.2007


 

Attan düşüp ölen jokey toprağa verildi

Ankara'da 21 Eylül Cuma günü yapılan 9. koşuda, 'Hilin' isimli attan düşerek ağır yaralanan ve tedavi gördüğü hastanede yaşamını yitiren apranti Aktan Bayrak, Aydın'ın Didim ilçesinde toprağa verildi.

Aktan Bayrak'ın cenazesi Merkez Camii'nde kılınan öğle namazının ardından Şehir Mezarlığı'na defnedildi. Jokey arkadaşlarının gözyaşlarını tutamadığı genç aprantinin cenaze töreninde anne Leyla ve baba Necmettin Aktan güçlükle ayakta durduğu görüldü. 2005 yılında Ekrem Kurt Apranti Eğitim Merkezi'nden mezun olan 20 yaşındaki Bayrak, attan düştükten sonra kaldırıldığı hastanede 5 gün süren yaşam mücadelesine yenik düşmüştü.

28.09.2007


 

Atalay'ın kararnamesi 4 yıl sonra imzalandı

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, 4 yıldır vekaleten Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü görevini yürüten Mehmet Atalay'ın kararnamesini imzaladı.

Resmi Gazete'de dün 2007/9300 karar sayısıyla yayımlanan kararnameyle görevine asaleten atanan Atalay, 22 Şubat 2003 tarihinden bu yana genel müdürlük görevini vekaleten yürütüyordu.

28.09.2007


 

100 metrede dünya rekoru onaylandı

Atletizmde 100 metrede dünya rekorunu 9.74'e taşıyan Jamaikalı Asafa Powell'ın yeni rekoru Uluslararası Atletizm Federasyonu (IAAF) tarafından tescillendi.

İtalya'nın Rieti kentinde yapılan yarışların eleme turlarında eski rekoru 9.77'yi 3 salise geliştirerek 9.74'e taşıyan ve dünya rekorunu kıran Powell'ın bu rekoru IAAF tarafından dün onaylandı.

Daha önceki 9.77'lik rekorunu 3 kez egale eden Powell, Japonya'nın Osaka kentinde yapılan Dünya Atletizm Şampiyonası'nda 3. olmuştu. Öte yandan Powell'ın 9.77'lik rekorunu Mayıs 2006'ta egale eden ABD'li sprinter Justin Gatlin'in ise rekor kırdığı yarıştan 1 ay önce çıktığı Kansas Relays yarışında yapılan doping testinin pozitif çıkması üzerine 8 yıl spordan men cezası almasının gündemde olduğu bildirildi.

28.09.2007


 

Sürat teknesi yarışları başlıyor

İstanbul Offshore Kulübü'nün düzenlediği Uluslararası Türkiye Offshore Şampiyonası'nda final yarışı 30 Eylül Pazar günü İstanbul'da yapılacak.Caddebostan sahilinde gerçekleştirilecek final yarışı saat 14.00'te başlayacak.

Haliç'te mayıs ayında başlayan şampiyonada geride kalan 6 yarış sonunda Kerem TuncerAlpay Akdilek ikilisi ''Stihl'' adlı tekneyle ilk sırada yer alıyor.

28.09.2007


 

Boğaziçi Cimnastik Turnuvası start alıyor

21. Uluslararası Boğaziçi Cimnastik Turnuvası, hafta sonunda İstanbul'da yapılacak.

Ahmet Cömert Spor Salonu'nda gerçekleştirilecek ve 29 Eylül Cumartesi günü başlayacak organizasyona, 11 ülkeden 80 sporcu katılacak. Turnuva, 30 Eylül Pazar günü sona erecek. Yetkililer, turnuvaya girişlerin ücretsiz olduğunu açıkladılar.

28.09.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri