Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 01 Ekim 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Spor

 

FELDKAMP: TAVİZ VERMEM

G.Saray Teknik Direktörü Karl Heinz Feldkamp, Hakan Şükür ve Lincoln'u Beşiktaş maçında kadroya almayarak kuralları uyguladığını söyledi. Alman çalıştırıcı, ''Uyarıya gerek görmedim. Sezon başından beri Florya'dayız, kuralları herkes biliyor ama bir daha hatırlatmaya gerek yok'' dedi..

Galatasaray Teknik Direktörü Karl Heinz Feldkamp, Hakan Şükür ve Lincoln'u Beşiktaş maçında kadroya almayarak kuralları uyguladığını söyledi. Alman teknik direktör, ''Bizim kulübümüzün de kimi kuralları var. Benim görevim o kuralları uygulamak ve uyguladım. Bunların tamamı benim düşüncelerim değil ama sezon başında kulübün çıkarları için ortak aldığımız kurallar vardı. Benim için o konu tamamıyla kapanmıştır. Bu olaylar bugünkü maça yönelikti, yarından itibaren herşey sürecek'' diye konuştu.

YÖNETİM ARKAMDA DURDU

''Yönetim kurulu, bu yaptıklarımı, haziran ayında benden istemişlerdi'' ifadesini kullanan Feldkamp, şöyle devam etti: ''Benden istediklerini yaptım yalnızca. Şimdi o kararı almadan önce yönetimle görüşmedik, aldıktan sonra da yönetimin sonuna dek arkamızda olduğunu gördük.'' Alman çalıştırıcı, basın mensuplarının ''Bu futbolcuları uyarabilirdiniz'' demesi üzerine de, ''O tür bir uyarıya gerek yok. Sezon başından beri Florya'dayız, kuralları herkes biliyor ama bir daha hatırlatmaya gerek yok'' dedi.

MUHTEŞEM MÜCADELE ETTİK

Feldkamp, ''Asıl bu gelişmelerden dolayı oluşan atmosfer çok zor oldu. Burada hiçbir şey olmamış gibi, basit birşey olmuş gibi göstermek tamamıyla yalan olur'' diye konuştu. Feldkamp, bu konuyla ilgili futbolculara bir konuşma yasağı koymadığını da belirtirken, bu kararı vermesini de, ''30 yıldır bu mesleği yapıyorum. İyi insanların 10 kararından 8'i doğru olur. Zaten böyle olmazsa iyi olmazlar'' diye açıkladı. Feldkamp, tüm bu olayların bir yana bırakılmasını isteyerek, ''Takımımız bu maçta iyi oynadı, muhteşem bir mücadele ortaya koydu ve haklı bir galibiyet aldı'' dedi. Takımın birbirleriyle yardımlaşmasının çok iyi olduğunu dile getiren Feldkamp, ilerideki yardımlaşmanın savunmanın gücünü arttırdığını ve rakibin gol şansını azalttığını kaydetti.

TÜRK HAKEMLERİ İYİ

Feldkamp, kazandıkları penaltı pozisyonunu sahadaki konumu itibariyle göremediğini söyledi. ''Penaltıyla ilgili tartışabileceğim birşey yok. Bulunduğum yer itibarıyla o pozisyonu en son görebilecek bir kişiyim'' diyen Feldamp, bu yöndeki sorular ve hakemler üzerine de şöyle konuştu: ''Bugün Türk hakemleri ikili mücadelede oynatmaya çalışmaları nedeniyle Almanya'daki hakemlerden çok ileride, topla ilgilenen oyunculara fırsat veriyor, futbolcuların da buna alışmaları gerekir.'' Beşiktaş maçında iyi bir oyun ortaya koyan Arda'ya övgüler yağdıran Feldkamp, ''Onun için de böyle bir maçı oynamak kolay değildi'' dedi. Alman çalıştırıcı, ''Arda'nın böyle önemli bir dönemde bu sorumluluğu üstlenip, böyle mücadele ortaya koyması beni etkiledi. Ancak beni bu maçta üzen tek şey, 2. golü bulabileceğimiz pozisyonu değerlendirmeyip, hemen golü yememizdi. O beraberlik maçı terse getirebilirdi'' diye konuştu.

01.10.2007


 

Beşiktaş'ın kara Eylül'ü

Süper Lig'de derbi maçında Galatasaray'a 2-1 yenilerek zirve mücadelesinde yara alan Beşiktaş'a eylül ayı yaramadı. Siyah-beyazlı takım, eylül ayı içinde yaptığı 5 maçtan sadece 1'inden galibiyetle ayrılma başarısı gösterdi.

Beşiktaş, eylül ayı içinde elde ettiği 1 galibiyetin yanı sıra 2 beraberlik, 2 de yenilgi aldı. Eylül ayındaki 4 Turkcell Süper Lig maçında sadece 1 galibiyet alan siyah-beyazlı takım, 2 beraberlik ve 1 yenilgi sonrası 5 puan toplayabildi. Şampiyonlar Ligi'ndeki ilk maçını da eylül ayında yapan Beşiktaş, Fransa'nın Olympique Marsilya ekibine 2-0 mağlup olarak eylül ayındaki kötü gidişini sürdürdü.

AĞUSTOS HIZI KESİLDİ

Sezona yoğun bir maç trafiğiyle başlayan Beşiktaş, ağustos ayı içindeki maçlarda büyük başarı göstermişti. Siyah-beyazlı ekip, ağustos ayında 8 karşılaşma yaparken, bu karşılaşmalarda 6 galibiyet, 1 beraberlik ve 1 yenilgi aldı. ''Kara kartallar'', ağustosta 4 Şampiyonlar Ligi, 3 Turkcell Süper Lig ve 1 de Süper Kupa maçı oynadı.

YENİLGİYİ ADETA UNUTTU

Sezona Avrupa Şampiyonlar Ligi 2. ön elemede Moldova'nın Sheriff Tiraspol maçıyla başlayan Beşiktaş, bu karşılaşmayı 1-0 kazandı. Daha sonra Süper Kupa'da Fenerbahçe'ye 2-1 mağlup olan siyah-beyazlı takım, bu yenilginin ardından ağustos ayında yenilgiyi adeta unuttu. Beşiktaş, Fenerbahçe maçının ardından yaptığı 6 karşılaşmada 5 galibiyet, 1 de beraberlik alarak başarılı bir grafik çizdi. Siyah-beyazlı ekip, ağustos ayındaki 3 Turkcell Süper Lig maçını kazanarak 9 puan topladı. Ligdeki başarısını Avrupa'ya taşıyan Beşiktaş, Avrupa Şampiyonlar Ligi ön eleme maçlarında 3 galibiyet ve 1 beraberlik aldı.

EYLÜL AYINDA ÇÖKTÜ

Beşiktaş, ağustostaki başarılı performansını ise eylül ayına taşıma başarısı gösteremedi. Eylül ayına ligde Kayseri beraberliğiyle başlayan siyah-beyazlı ekip, bu aydaki ilk ve tek galibiyetini ise ligde Denizlispor'u 3-2 yenerek elde etti. Beşiktaş, eylül ayındaki son yenilgisini ise dün seyircisiz oynanan derbi maçında Galatasaray'a 2-1 mağlup olarak aldı.

01.10.2007


 

Yıldırım: Puan farkı kapanır

Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım, sezona kötü başlamış olmalarına rağmen puan farkının kapanacağını ve Zico ile sonuna kadar devam edeceklerini belirtti.

Yıldırım, "Hepimizin inanması gereken bir diğer konu ise; profesyonel futbol takımımızın, her ne kadar lige kötü bir başlangıç yapmış olsa da, önümüzdeki maçlar sonrası diğer takımlar arasından rahatlıkla sıyrılacağı ve yaşadığımız sezona da tekrar şampiyonluk damgasını vuracağıdır. Birkaç beraberlik sonrası, oyuncularımız ve teknik direktörümüz Zico hakkında yetersiz kaldıklarına dair yazılanların, haklı eleştiriler olduğu inancını taşımıyorum. Bazı medya organları, resmi yayın organlarımızdan ne kadar yalanlasak bile, hala yeni oyuncu ve teknik direktör transfer haberlerini sürdürmekte, hem de bunu resmi transfer sezonu bitmiş olmasına rağmen yapmaktadır. Yinelemek isterim ki; Arthur Antunes Coimbra (Zico) mukavelesini n sonuna kadar takımının başında kalacaktır" ifadesini kullandı.

01.10.2007


 

Roberto Carlos'tan Kezman'a destek

Fenerbahçeli futbolcu Roberto Carlos, gol yollarında suskun kalan takım arkadaşı Kezman'a destek verdi.

Sarı lacivertli kulübün resmi internet sitesine açıklamalarda bulunan Brezilyalı futbolcu, Kezman'nın zamanı geldiğinde golünü atacağını belirterek, ''Kezman'ın gol atması önemli değil. Nasıl olsa zamanı geldiğinde atacaktır. Önemli olan gol pozisyonlarında bulunabilmesi. Her oyuncu zaman zaman kötü bir dönem geçirebilir. Kezman da gol atamadığı için strese girmiş olabilir. Ama bize düşen ona her zaman destek vermek olacaktır. Çünkü Kezman gerçekten çok kaliteli ve futbol zekası yüksek oyunculardan biri. Bugün gol kaçırabilir. Yarın attığı golle takımı şampiyon yapabilir. Taraftarımız da ona destek olmalı'' şeklinde konuştu.

01.10.2007


 

Halil Altıntop'a 1 ay top yasak

Bundesliga takımlarından Schalke 04'te oynayan milli futbolcu Halil Altıntop, kas lifi yırtılması nedeniyle yaklaşık 1 ay sahalardan uzak kalacak.

Son milli maçlarda ortaya koyduğu performansla takdir toplayan Halil Altıntop'un sakatlanması 13 Ekim'deki Moldova ve 17 Ekim'deki Yunanistan maçları öncesinde teknik ekibi tedirgin etti.

01.10.2007


 

Berlin Maratonu rekorla bitti

Etiyopyalı efsanevi maratoncu Haile Gebrselassie, dün yapılan Berlin Maratonu'nda 2:04:26'lık derecesiyle dünya rekorunu kırdı.

Gebrselassie, 42,195 kilometrelik Berlin Maratonu'nda böylece 25. kez dünya rekoru kırmış oldu. Kenyalı Paul Tergat da 2:04:55 ile ikinci oldu. Berlin Maratonu'na, 115 ülkeden 40 binin üzerinde sporcu katıldı.

01.10.2007


 

Disiplinin zaferi

Sezonun ilk derbisi seyirci olmadan biraz tatsız tuzsuz, yavan şekilde gerçekleşti. G.Saray seyircisiz oynamaya alışık bir görüntüdeydi. Maça damgasını vuran hadise, maçtan kısa süre önce Feldkamp'ın, kamp kurallarını ihlal ettiği gerekçesiyle iki as oyuncu olan Hakan ve Lincoln'ü kadro dışı bırakmasıydı. Almanların tabiriyle "Beyaz Tilki" lakaplı Kalli bu davranışıyla "Kimse vazgeçilmez değildir. Herkes ayağını denk alıp takım ruhu dışında hareket etmeli" mesajını verdi.

Maçı kazanarak da bu yaptığı operasyonu pekiştirmiş oldu. Disipline en başından beri takımını alıştırmak için değişik tarzlar uygulayan Kalli'nin en çarpıcı uygulaması bu oldu. Bundan sonra hiç bir oyuncu ne maç esnasında, ne de maç dışında kafasına göre hareket edemeyecek olması, G.Saray'ın şampiyonluk yolunda konumunu güçlendirdi.

Beşiktaş'ın eksik olan Cisse ve Ricardinio'suna karşılık G.Saray'ın eksikleri çok daha fazlaydı. Sabri, Ayhan G.Saray'ın iki önemli oyuncusuydu. Ayrıca Hasan Şaş da sakattı. Lincoln ve Hakan'ın kadro dışı olmaları maç öncesi G.Saray tarafını hayli tedirgin etti. Ancak oynayan takım gerçekten çok iyi mücadele etti.

Servet bu maçta ilk defa az hatayla oynayıp defansı Song ile beraber çok iyi toparladılar. Orta sahada bir Linderot var ki; insan seyrederken yoruluyor. O kadar çok koşuyor ki her açığı kapatırken onu gördük. Barış ise Linderot'un en büyük destekçisiydi. O da çok iyi mücadele etti. Yeni transfer Hakan Balta bu maçta hayli iyiydi. Güzel oyununu attığı golle pekiştirdi.

Nonda forvette iyi top tutup, oyuna katkısı çok fazlaydı. Ümit Karan için aynı şeyleri söylemek çok zor. Takım oyununa katkısı çok az. İlk yarının sonunda maçı iki farka getirecek pası Arda'ya atmayınca, G.Saray hem golden oldu, hem de dönen top G.Saray'a gol oldu. Maçın genel itibarıyla centilmence geçtiğini söyleyebiliriz.

[email protected]

Said OKUR

01.10.2007


 

Porto son fırsat

Ertuğrul Sağlam’ın iddialı açıklamalarının aksine, sessiz derbide pas yapamayan, oyun kuramayan, sistemi belirsiz bir takım izledik. G.Saray'da Lincoln yokmuş, Hakan Şükür yokmuş ne gam. Arda her ikisinin de açığını kapatıp maçı kurtarırken, Beşiktaş'ta Tello hariç hiçbir futbolcu kazanmak için bir şey yapmadı. Hep aynı filmleri izliyoruz. Kornerlerde kaleci ve defans ortak yapımı goller, son dakika panik atakları ve ne hikmetse hep Beşiktaş aleyhine çalınan hakem düdükleri..

Hiçbir mazeret Beşiktaş’ın mağlubiyetini açıklayamaz. Korkak Bezirgan ne kâr, ne zarar edermiş. Gerektiğinde radikal kararlar alıp uygulayacaksın.Feldkamp’ın Lincoln ve Hakan Şükür kararını Ertuğrul Sağlam iyi düşünmeli. Nobre’ye ceza veriyorsun, sonra da kontenjan senatörü gibi her maçta oynatıyorsun..

Gönülsüz, güçsüz görüntü veren Bobo'yu dinlendirmek aklına gelmiyor. Kalede Hakan kendine güvenini kaybetmek üzere, defans oyuncuların ceza sahasına gelen her topta panikliyor. Tüm bu olumsuz görüntülere rağmen Porto maçında alınacak bir galibiyet Beşiktaş’ı yeniden iddialı duruma getirir. Aksi halde hem Avrupa, hem de ligde yandı gülüm keten helva..

Nidai PAKSOY

01.10.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri