Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 01 Ekim 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Bunlar da mahalle baskısı değil mi?

Eğitimciler Birliği Sendikası Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu, karanlıktan beslenenlerin muhtemel bir mahalle baskısını bahane ederek özgürlükleri kısıtlama hakkını kendilerinde gördüklerini belirterek şöyle konuştu: “Soruyoruz; ikna odalarında yapılanlar mahalle baskısı değil miydi? Üniversiteye alınmayan kızlarımıza yapılanlar mahalle baskısı değil miydi? İmam hatip lisesi alerjisiyle bütün meslek liselilere getirilen katsayı engeli mahalle baskısı değil miydi? Ve bu mahalle bu yetkiyi hangi anayasadan aldı? Öyleyse hiçbir baskının yapılamayacağı bir anayasaya ihtiyaç var.”


Kemalizmle AB'ye giremezsiniz

Danıştay saldırısı ve Şemdinli olayı üzerine yaptığı yorumlar ve yayınladığı kitaplar sebebiyle Kars’a sürülen ve hakkında ağır ceza mahkemesinde üç d

Çok vakit kaybettik

TÜMSİAD Genel Başkanı Mehmet Yıldırım, Türkiye’nin acilen normalleşme sürecine girmesi gerektiğini söyledi. Yıldırım, “Boş, kısır, anlamsız tartışmala


  PKK vahşetine lânet yağdı

Şırnak’ın Beytüşşebap ilçesi Beşağaç köyü yakınlarında terör örgütü PKK mensuplarınca minibüse düzenlenen saldırı sonucu ölen 12 kişi için cenaze töreni düzenlendi. Törende, teröre lânet yağdı.


  Erdoğan: Zile bastık borsa coştu

New York’ta Türk Toplumu temsilcileri ve vatandaşlara hitaben eden Başbakan Erdoğan, Türkiye’de borsada yaşanan büyümeden söz ederken “Bakın burada bile geldik, New York borsasında şöyle bir zile dokunuverdik, o gün 99 puan arttı’’ dedi.


  AKP'li Ergin: Referandum sonunda Gül, şimdiki gibi görevine devam edecek

AKP Grup Başkanvekili Sadullah Ergin, 21 Ekim’de yapılacak olan referandum sonunda Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün görevine devam edceğini kaydetti.


  Canikli: Sol partiler samîmî olsun

AKP TBMM Grup Başkanvekili Nurettin Canikli, ‘’1982 Anayasası’nı o dönemde yerden yere vuran sol partiler, bugün o anayasayı savunuyor’’ dedi.


  Meclis iş başı yapıyor

TBMM’nin 23. Dönem 2. Yasama Yılı, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün bugün yapacağı açış konuşmasıyla başlayacak. TBMM, yarından itibaren çalışmalarına başlayacak. Ramazan Bayramına kadar 15.00-18.00 saatleri arasında çalışacak olan Genel Kurulda, geçen dönem görüşülemeyen ve hükümet tarafından yenilenen 75’i uluslararası sözleşme olmak üzere 83 tasarı ele alınacak.


  Babacan’dan Kanadalı mevkidaşına sitem

Dışişleri Bakanı ve Başmüzakereci Ali Babacan’ın, BM Genel Kurul toplantıları kapsamında görüştüğü Kanada Dışişleri Bakanı Maxime Bernier’e, Türkiye’nin, Kanada’nın Ermeni iddialarıyla ilgili tutumundan duyduğu rahatsızlığı aktardığı öğrenildi.


  Şahin: Kanadoğlu muhatabım değil

Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin, bir gazetecinin eski Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Sabih Kanadoğlu’nun anayasa paketini ‘’sivil darbe’’ olarak nitelediğini belirten gazeteciye, ‘’Kanadoğlu benim muhatabım değil’’ cevabını verdi.


  Dünya Çocuk Günü’ne şiddet gölgesi düştü

Birleşmiş Milletler Çocuklara Yardım Fonu’nca yayımlanan (UNICEF) rapora göre, dünyada her yıl 275 milyon çocuk şiddete maruz kalıyor.


  Bayramda trene talep daha çok

Yaklaşan Ramazan Bayramı dolayısıyla vatandaşların trenle seyahati daha çok tercih ettikleri belirtildi.


  Barış gemileri geliyor

Savunma Sanayii Müsteşarlığı (SSM), 2 adet amfibi gemi tedariki ile ilgili çalışmaları başlattı. Savunma Sanayii Müsteşarlığı (SSM) tarafından Deniz Kuvvetleri için ihale yoluyla tedarik edilecek 2 adet Amfibi gemi (LST), barış ve insani amaçlı hizmet verecek.


  Yıldırım Aktuna vefat etti

Eski bakanlardan Dr. Yıldırım Aktuna, İstanbul’da vefat etti. Aktuna bir süredir tedavi görüyordu.


  Hafta ortasına kadar yağış yok

Yurdun kuzeydoğu kesimleri dışında hafta ortasına kadar yağış beklenmediği bildirildi.


  Nüfusumuz 2050’de 96 milyon

Türkiye İstatistik Kurumunun (TÜİK) 2007 yılı tahminlerine göre 73 milyon 875 bin olan Türkiye nüfusu, 2050 yılında 96 milyon 498 bine ulaşacak.



 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri