"Gerçekten" haber verir 21 Ekim 2007

Lütfen sandığa gidelim, sonra ağlamanın faydası olmaz!

Referanduma şunun şurasında 24 saat ya da daha az bir süre kaldı ve fakat çevrede hiç öyle bir referandum heyecanı filan yok!

Gözlemleyebildiğim kadarıyla vatandaşların önemli bir kısmı referandumda oy kullanma için gerekli ön hazırlıkları bile yapmış değil.

Oysa bu referandum ülkemizin ve milletimizin geleceği adına çok çok önemli bir seçim hadisesidir. Hatırlatmakta fayda var, bu referandum Cumhurbaşkanını halkın seçmesine kapı açacak ve vatandaş bundan sonra başbakanı seçtiği gibi cumhurbaşkanını da seçebilecek. Bundan iyisi Şam’da kayısı...

Halkın önemini değerini artıracak bir gelişme bu. Artık sadece siyasi parti liderleri değil, cumhurbaşkanı olmayı düşünen herkes halkın eğilimlerini, düşüncelerini, gelenek göreneklerini, dinini, diyanetini dikkate almak zorunda. E... O halde nedir bu ilgisizlik? Niçin böyle bir referandum için sandık önemsenmiyor?

Tabii bu ilgisizlikte halkın olduğu kadar bu referanduma yol açan gelişmelerle ilgili geçilen sürecin de olumsuz payı var.

Ve Türk Demokrasi Tarihi açısından açılan bu yeni sayfa zinde güçleri de pek memnun etmiyor!

Cumhurbaşkanı’nı halk seçmiş olsaydı Ahmet Necdet Sezer gibi bir isim, bir şahsiyet Cumhurbaşkanı koltuğuna oturabilir miydi!

Türkiye Sezer ile birlikte tam yedi yılını kaybetti. Türkiye yedi yılını kaybeder miydi!

Hatırlayın Sezer’in seçilme sürecini...

TBMM’de üçlü koalisyon var ve koalisyon partileri Meclis içinden hiçbir milletvekili üzerinde uzlaşamayınca Sezer’i getirdiler “Hukukçu, demokrat” bir adam diye. Ve Sezer toplumun her kesimine güzel görünecek birkaç clark çekti ve hooop oturdu koltuğa... Paraşütle!

Yine hatırlayın Abdullah Gül’ün Cumhurbaşkanı seçilme sürecini... 367 Kataküllisini unutmayın. TBMM ne insanları Cumhurbaşkanı seçmiştir. Bazılarının mental problemleri olduğu dahi biliniyor ama pek yazılıp çizilmiyor.

Referandumdan “evet” çıktığı takdirde bundan sonra artık köşk krizleri yaşanmayacak, askerler olaya müdahale edemeyecek, bir kısım güç odakları milletvekillerini siyasi partileri esir alamayacak, paraşütle Cumhurbaşkanı tayin edilemeyecek! Hem böylece Türkiye’de Cumhurbaşkanı olmaya layık en son kişiler de asla Cumhurbaşkanı olamayacak!

Şimdi... Peki böyle olacağı halde CHP ve MHP neden referandumda hayır oyu kullanın diye seçmenine telkinde bulunuyor? CHP’yi anlamak mümkün de MHP neden halkın tercihlerinden çekiniyor?

Doğrusu pek bir anlam veremedim MHP’nin bu tavrına. Seçimlerden hemen sonra yargıçların Meclis’i kilitleyip cumhurbaşkanını seçtirmeme gayretlerini boşa çıkararak demokrasimiz için çok önemli bir görev ifa eden MHP niçin Cumhurbaşkanını halkın seçmesine “hayır” diyor.

MHP tabanı düşünüldüğünde bunun hiçbir anlamı yok, ama parti böyle istiyor! Referandum için AK Parti dışında pek bir gayret gösteren de yok.

Bu referandumun 22 Temmuz seçimlerinden daha önemli olduğunu artık söylemeye bile gerek yok.

Lütfen ihmal etmeyin, gidin sandığa ve cumhurbaşkanınızı kendiniz seçebilmek için oy kullanın! Lütfen sandığa gidin, sonra ağlamak hiçbir işe yaramaz!

Bugün, 20.10.2007

Nuh GÖNÜLTAŞ

21.10.2007

Devlet iktidarını kim belirleyecek?

Bu pazar sandığa gitmelisiniz

Mutlaka sandığa gidin

Lütfen sandığa gidelim, sonra ağlamanın faydası olmaz!

Said Nursî kazanır!