Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 21 Ekim 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Medya dikkatli olmalı

Düzce’de İl Sağlık Müdürlüğü tarafından gazetecilere verilen ‘’İntihar girişimlerinde psikososyal destek ve krize müdahale eğitimi’’nde medyanın haberleri verirken dikkatli olması istendi.

Düzce’de İl Sağlık Müdürlüğü tarafından gazetecilere ‘’İntihar girişimlerinde psikososyal destek ve krize müdahale eğitimi’’ verildi.

Toplum Sağlığı Merkezi Eğitim Salonu’nda düzenlenen toplantıya, Düzce’de çeşitle gazete ve televizyonlarda görev yapan gazeteciler katıldı.

Düzce Atatürk Devlet Hastanesi Psikiyatri Uzmanı Dr. Hüseyin Köksal tarafından verilen ‘’İntihar girişimlerinde psikososyal destek ve krize müdahale eğitimi’’nde, gazetecilerin olaylar karşısındaki yaklaşımı ele alındı.

Köksal, intiharın trajik ancak önlenebilen bir halk sağlığı sorunu olduğunu belirterek, kişileri intihara iten etkenlerin çevre faktörü, ruhsal bozukluklar, biyokimyasal ve genetik faktörler olabileceğini aktardı.

‘’İntihar olgusu karşımıza her zaman akut olarak çıkmaz. Bazen yalnızca üzerinde düşünülen ya da planlanan bir düşünce olarak ortaya çıkar’’ diyen Köksal, sözlerine şöyle devam etti: ‘’Çoğu zaman intiharlar, yalnızca ölümle sonuçlanan bir olgu olarak değil, bir girişim, bir düşünce olarak gündeme gelir. Kişiyi ve çevresini etkilemesinin yanında toplum üzerinde etkileri nedeniyle, toplumsal bir sorun halini almakta, beraberinde büyük ekonomik kayıplara sebebiyet vermektedir. Bir insanlık dramı olan intiharların önlenmesi konusunda sağlık çalışanları, psikiyatristler, pratisyen hekimler, psikologlar, sosyal çalışmacılar ve toplumun eğitilmesi, sektör içi ve sektörler arası iş birliğinin zaruretini ortaya koymaktadır.’’

Dr. Hüseyin Köksal, intihar vakalarına karşı herkesin duyarlı olmasını isteyerek, ‘’Olaylara objektif olarak değerlendirmeli ve yalın haberler yapılmalı. Yaptığınız haberlerde, attınız bir başlıkta, insanların nasıl ve ne derecede etkileneceğini bilmemiz gerekiyor. Bildiniz gibi bir dönen boğaz köprüsünden intihar etme haberleri vardı. Bir dönem öyle oldu ki bu olay adete haber kaynağı haline geldi, gazeteciler orada beklemeye başladı’’ diye konuştu.

Gazetecilerin, intihar teşebbüsleri karşısında nasıl davranması gerektiğini belirten Köksal, tavsiyelerde bulunarak, gazetecilerin sorularını da cevaplandırdı.

21.10.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Oyunu kullanmayanlara ceza

  42 milyon 629 bin seçmen

  Muhtarlar: Oyunuzu kullanın

  Gül, oyunu memleketinde kullanacak

  301 ve 216 iş başında

  Irak’tan ziyade, ABD adım atmalı

  Mellado: AB süreci sivil toplumla başarılı olur

  Kaboğlu: Mevcut anayasa aşılmalı

  “Ben başörtümden değil, sen yasaktan vazgeç”

  Ayvacık’ta trafik kazası: 3 ölü, 27 yaralı

  Melen suyu İstanbul’da

  Mardin’de 5 fakülte açılacak

  Cizre’li çocuklar gülecek

  Şehirler köyleşiyor

  SBS sistemi son aşamada

  Arap turist sayısı arttı

  Şehit ailelerine 76 milyon YTL bağış

  Muayenehanelere olan ilgi azaldı

  Röntgen cihazları radyasyon saçıyor

  Büyükşehirlerde dolmuşlar otobüs oluyor

  Psikologlar İstanbul’da buluşacak

  Medya dikkatli olmalı

  Suluova’lılar şehitleri andı


 Son Dakika Haberleri