Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 22 Ekim 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Spor

 

YABANCI HAKEM İSTEĞİ

Beşiktaş Kulübü Asbaşkanı Levent Erdoğan, sabırla hakem hatalarının son bulmasını beklerken, Trabzonspor maçında da önemli bir hakem hatasına maruz kaldıklarını ifade etti. Erdoğan Rüştü'ye gösterilen kırmızı kartın tamamen haksız olduğunu, bunun görüntülerden açık bir şekilde tespit edildiğini söyledi.

Beşiktaş Kulübü Asbaşkanı Levent Erdoğan, Trabzonspor galibiyetinin, futbol takımının yükseliş dönemine geçtiğini gösterdiğini söyledi. Levent Erdoğan, son haftalarda Beşiktaş futbol takımının bir duraklama dönemi geçirdiğini ifade ederek, ''Bu bakımdan Trabzonspor maçı bizim için çok önemliydi. Ya galip gelip yükselişe geçecektik ya da duraklama haftalarından gerileme haftalarına geçecektik. Neticede ilk 6 dakikada 2-0 yenik duruma düşmemize rağmen, takımımız gerçek gücünü sahaya yansıtarak hak ettiği galibiyete ulaşmış ve Trabzonspor galibiyeti futbol takımında duraklama devrini bitirerek, yükseliş devrini başlatmıştır'' diye konuştu.

YARDIMCI HAKEME TEPKİ

Erdoğan, sabırla hakem hatalarının son bulmasını beklerken, Trabzonspor maçında da önemli bir hakem hatasına maruz kaldıklarını ifade etti. Rüştü'ye gösterilen kırmızı kartın tamamen haksız olduğunu, bunun görüntülerden açık bir şekilde tespit edildiğini kaydeden Erdoğan, ''Yardımcı hakemin yaptığı hata maalesef maçın sonucuna tesir edebilirdi. Bu kadar üst üste gelen hakem hataları, artık bize bu hataların kasıtlıymış gibi gözükmesine neden oluyor'' dedi. Erdoğan, ''1 hata, 2 hata olsa tamam ama sezon başından bu yana özellikle yardımcı hakemlerin bariz ve maçın sonucuna tesir eden hatalarına maruz kalıyoruz. Maçın hakeminin yakın olduğu pozisyonlarda dahi yardımcı hakemler olaya müdahale ederek kural hataları yapmışlardır'' şeklinde konuştu.

Bu kadar üst üste gelen hataların ardından hiç arzu etmeseler de akıllarına yabancı hakemlerin geldiğini ifade eden Erdoğan, ''Hiç arzu etmesek de hatalar devam ederse artık özellikle derbilerde yabancı hakemlerin çare olarak düşünülme zamanı gelmiş gibi gözüküyor. Bu durum mevzuatlara aykırı ama hatalar da bir türlü bitmiyor. Şampiyonluğumuzu tehlikeye sokacak hatalar yapılıyor'' dedi. Erdoğan, haksız yere kırmızı kart gördüğünü düşündükleri Rüştü'nün bu cezasının kaldırılması için Futbol Federasyonu'nun gerekli kurullarına başvuruda bulunacaklarını söyledi. Erdoğan, ''Yapılan tekrarlarda da açık olarak görüldüğü üzere tamamen hakem hatası olarak verilmiş bulunan kırmızı karta bağlı olarak ceza verilmemesi için Futbol Federasyonu'nun gerekli kurullarına başvuracağız'' diye konuştu.

Bobo, 2. Pancu zaferini yaşattı

Levent Erdoğan, Rüştü'nün gördüğü kırmızı kart sonrası Bobo'nun kaleye geçmesi için de ''Daha önce Fenerbahçe maçında da Pancu kaleye geçmiş ve o maçı da kazanmıştık. Uğradığımız haksızlıkların karşılığında kaleye geçen futbolcularımızın gösterdikleri başarıları, Allah'ın bir lutfu olarak değerlendiriyorum'' yorumunu yaptı.

22.10.2007


 

Semih mi, Kezman mı?

Zico, PSV maçında hangi golcüye görev vereceğini düşünüyor. Zico, 4-1 kazandıkları Konyaspor karşısında hakettikleri bir galibiyet aldıklarını söyledi.

Zico, oyuncularının hepsinin en iyi performanslarını ortaya koyduklarını ifade ederek, ''Hakettiğimiz bir galibiyet aldık. İlk yarısı ortada geçen bir maçtı, ancak fırsatları biz daha iyi değerlendirdik. Maçın ikinci yarısı tamamıyla bizim kontrolümüzde geçti. Bu tip galibiyetler her zaman önemlidir, hem sizin bu ligden ne istediğiniz adına, hem de geleceği görebilmeniz adına'' diye konuştu.

Brezilyalı teknik adam, bir soru üzerine, Avrupa Şampiyonlar Ligi'nde 23 Ekim Salı günü PSV Eindhoven ile yapacakları maçta forvette kimi oynatacağına henüz karar vermediğini vurgulayarak, şöyle devam etti: ''Semih çok iyi oynadı. Maç içinde her pozisyonda vardı ve hazır olduğunu gösterdi. Kezman da Semih de hazır oyuncular. İkisini de koyduğumda en iyi verimi alacağımı düşünüyorum.''

Zico, 4 gol atmalarının değil, maçı kazanmış olmalarının önemli olduğunu bildirdi. Gol sayılarıyla ilgilenmediğini kaydeden Brezilyalı çalıştırıcı, ''Bu sezon Konyaspor maçı, 2 golden fazla gol attığımız ilk maç olabilir. Bizim açımızdan önemli olan, yaratıcı olmak ve gol pozisyonlarını değerlendirmek. Inter ve CSKA Moskova maçlarında çok pozisyon harcadık. Şu ana kadar gol sayımız 2'yi geçmedi, ancak Inter maçında 1 golle 3 puan aldık. Önemli olan gol sayısı değildir. Umarım bu güzel bir başlangıç olur'' diye konuştu.

Fenerbahçeli futbolcu Roberto Carlos da yaptığı açıklamada, tribünlerden büyük bir destek gördükleri karşılaşmayı kazanarak, taraftara güzel bir galibiyet sevinci yaşattıklarını söyledi. Takımın her geçen gün daha iyiye gittiğini kaydeden Roberto Carlos, PSV Eindhoven maçının da çok zor geçeceğini, ancak deplasmanda istedikleri sonucu almak için ellerinden geleni yapacaklarını dile getirdi. Brezilyalı futbolcu, ''O maçtan bir sonraki gün, stadımızda Beyonce konseri var. Galibiyeti kutlamak için'' diye de espri yaptı.

22.10.2007


 

Semih, F.Bahçe'nin en golcü futbolcusu

Fenerbahçe'nin Konyaspor maçındaki ilk golünü atan Semih, ligde 3. golüne ulaşarak sarı-lacivertli ekibin ligde en golcü futbolcusu oldu.

İlk 11 kişilik kadroda, daha çok sakatlıklar olması durumunda şans bulan, Konyaspor mücadelesinde de kırmızı kart cezalısı Kezman'ın yokluğunda kadroya giren Semih, az sayıda bulduğu şansı iyi değerlendirerek ön plana çıktı. Sarı-lacivertli futbolcu, takımı adına 12. dakikada kaydettiği golünden sonra asker selamı yaparak, şehitleri selamladı. Bu arada Vederson ve Edu, Konyaspor maçında, bu sezon ligde ilk gollerini kaydettiler.

22.10.2007


 

F.Bahçe ve G.Saray: Terörü kınıyoruz

Fenerbahçe Kulübü, Hakkari'de PKK'lı bir grup teröristle güvenlik güçleri arasında çıkan çatışmada hayatını kaybeden şehitlerimizin yakınlarına ve milletimize başsağlığı mesajı yayımlarken, terör saldırılarını da kınadı.

Kulübün resmi internet sitesinde "Terörü lanetliyoruz" başlığı ile yapılan açıklalada, şu ifadelere yer verildi: "Hain saldırı da hayatını kaybeden şehitlerimiz için Allah'tan rahmet, acılı aileleri ve milletimize başsağlığı diliyoruz. Bu hain olayların bir an önce son bulmasını ve tekrarlanmamasını ümit ediyoruz."

GALATASARAY DA KINADI

Galatasaray Kulübü, çatışmada hayatını kaybeden şehitlerimizin yakınlarına ve milletimize başsağlığı mesajı yayımlarken, terör saldırılarını da kınadı. Kulübün resimi internet sitesinde, "Hain saldırıyı nefretle kınıyoruz" başlığı ile yapılan açıklamada, şu ifadelere yer verildi: "Hain saldırıyı nefretle kınıyor, yaşamını yitiren şehitlerimize Allah'tan rahmet; Türk Silahlı Kuvvetleri ve ailelelerine başsağlığı ve sabır diliyoruz. Türk Milleti'nin başı sağolsun."

22.10.2007


 

Sivas-Vestel Manisa G. Oftaş-A.Gücü

Sivasspor ile Vestel Manisaspor bugün oynanacak maçla birlikte ligde 11. kez karşı karşıya gelecek.

Lider Galatasaray'ın takipçisi Sivasspor ile ligde 11. sırada yer alan Vestel Manisaspor, bugün saat 20.00'da Sivas 4 Eylül Stadyumu'nda karşılaşacak. Her iki takım açısından da önem taşıyan maçı, Selçuk Dereli yönetecek. Ligde günün diğer maçında Ankara'da G.Birliği Oftaş ile Ankaragücü arasında oynanacak. 19 Mayıs Stadında maçın başlama saati 15.00.

22.10.2007


 

Trabzonspor'da Beşiktaş şoku

Trabzonspor'da, Beşiktaş karışışında alınan 3-2'lik mağlubiyetin şoku yaşanıyor. Maçın ilk dakikalarında bulduğu gollerle 2-0 öne geçen bordo-mavililerin, son bölümlerde 10 kişi ve kalecisiz kalan rakibine 3-2 mağlup olması camiayı şaşkına çevirdi.

Trabzonspor Kulübü Asbaşkanı Haşim Sayitoğlu, takımın ortaya koyduğu futbolu beğenmezken, son maçlarda kaybedilen puanlarla camiadaki kredisini tüketen teknik direktör Ziya Doğan da yenilginin faturasını futbolculara kesti. Sayitoğlu, "Müsabaka son dönemlerde izlediğimiz en ilginç maçlardan birisi oldu. Maça iyi başladık ve ilk dakikalarda bulduğumuz gollerle 2-0 öne geçtik. Golden sonra da önemli fırsatlar yakaladık, ancak değerlendiremedik. Bundan sonra daha iyi oynamamız gerekirken, oyunun üstünlüğünü rakibimize kaptırdık. Bir türlü sahamızdan çıkamadık ve sonucunda da golü yedik. Ardından gelen penaltı golüyle de Beşiktaş durumu 2-2 yaparak maçta dengeyi sağladı" dedi.

22.10.2007


 

Yeter artık!

Trabzonspor-Beşiktaş maçı için yazılması gereken çok şey var. Geçen yıl Trabzon’da Beşiktaş 2-0'dan maç verip 3-2 kaybetmişti, bu sefer tersi oldu. Seyircisiz maçta Beşiktaş az kalsın yine bir hakem hatasına kurban gidiyordu. Hiç kimsenin görmediğini gören Yardımcı Hakem B. Tuncay Akın az kalsın Ankara ve G.Saray maçlarında olduğu gibi maçın skoruna etki edecekti. Bereket Bobo buna müsaade etmedi. Şimdi bu yanlış kararın sahibi Tuncay Akın mı, yoksa Rüştü mü ceza alacak merak ediyorum. Beşiktaş aleyhine gelişen hakem hataları gerçekten sıktı artık.

Penaltı sonrası sevinmeyerek acı içinde kıvranan kaleci Tolga'ya koşan Delgado,örnek bir davranış sergiledi. Rüştü’nün kırmızı kartından sonra ateşten gömleği giyen Bobo, Beşiktaş tarihine 2. Pancu vakası olarak geçti. Rüştü Reçber’e ayrı bir parağraf açmak lazım. Milli takım ve Fenerbahçe'de kaptan olarak görev yapmış, Beşiktaş’a gelmeden önce her taraftar grubu gibi Beşiktaş taraftarının da sevgisini kazanmıştı.

Sakatlığı ve yedek kalmasına rağmen hep örnek davranışlar sergileyen Rüştü Trabzon'da hakemin yanlış kararına rağmen efendice itirazı ve teskin edici hareketleri gerçekten takdire değerdi. Kalede güven veren tavrı ve tecrübesi ile bence Beşiktaş’ın kaptanlarından biri olmalı. İbrahim Üzülmez ve İbrahim Toraman bu durumu anlayışla karşılayacağını ve hatta memnun olacağını zannediyorum.

Nidai PAKSOY

22.10.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri