Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 22 Ekim 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Türkiye sandığa gitti

Cumhurbaşkanının halk tarafından seçilmesini de öngören Anayasa değişikliği paketinin referandumu yapıldı. Halk oylamasında, 42 milyon 629 bin 733 seçmen, 134 bin 700 sandıkta oy kullandı. Oy verme işlemi, 32 ilde 07.00-16.00, diğer illerde 08.00-17.00 saatleri arasında yapıldı.


23 terörist öldürüldü

29 Eylül’de Şırnak-Beytüşşebab’a bağlı Beşağaç köyünde 12 vatandaşı, 7 Ekim’de Şırnak’ta 13 askerimizi şehit eden terör saldırılarından iki hafta sonr

Saygısızlık, sorumsuzluk

Dünkü referandumda, bazı yerlerde, muhalefet temsilcilerinin gelmemesi sebebiyle sandık kurulları oluşturulamadığı için uzun kuyruklar meydana geldi.


  DP’nin toparlanması Türkiye için önemli

Bahçeşehir Üniversitesi “Hükümet ve Liderlik Okulu” Başkanı Burak Küntay, “Demokrat Parti’nin toparlanması Türkiye için önemlidir” dedi.


  Çözüm Ankara’da

Yeni Asya’nın sorularını cevaplandıran Ümit Fırat, sınırötesi harekâtı eleştirerek, “Bu mesele uluslarası mesele olmaktan ziyade Ankara’nın meselesidir ve Ankara’da masaya yatırılmalıdır. Bunun yerine kalkıp sınırötesi masaya yatırılıyor” dedi.


  Erdoğan’dan medyaya: Ajite etmeyin

Hakkari’deki terörist saldırıyı değerlendiren Başbakan Erdoğan, medyadan, “daha sakin, ajite etmeyen, aklıselime davet eden bir yaklaşım” beklediğini belirterek, “Gün birlik, beraberlik, dayanışma günüdür. Birbirimize yardımımızın olması gereken bir günde bu tür yayınların içine girmek, ülkemize hiçbir şey kazandırma” dedi. Genelkurmay eski Başkanı Hilmi Özkök de telâşa kapılmama çağrısı yaptı.


  Teröre halktan öfke

Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde askeri birliğe yapılan saldırı, çeşitli illerde yapılan gösterilerle kınandı. Erzurum’da, Havuzbaşı semtinde toplanan bir grup, Cemal Gürsel Caddesi’ne kadar yürüyerek, Erzurum Askerlik Şubesi önünde toplandı.


  Talabani ve Barzani’den ortak açıklama

Irak Devlet Başkanı Celal Talabani, PKK’ya silah bırakması için yaptığı çağrıyı yineledi. Kuzey Irak’taki Kürt Özerk Yönetimi Başkanı Mesud Barzani ise, Kürt bölgesine yönelik bir saldırıda kendilerini savunacaklarını söyledi.


  Ankara’da sıcak saatler

Hakkari’de 15 askerimiz şehit olduğu, bir çok askerimizin yaralandığı hain saldırının ardından, Genelkurmay Başkanlığı, Jandarma Komutanlığı ve Başbakanlık’ta hareketli saatler yaşandı.


  Boğaz'a alternatif aranıyor

İstanbul Boğazı’nın yükünü azaltacak yeni bir boğazın projelendirme çalışmaları başladı. Sakarya Nehri’nin İzmit Körfezi’ne bağlanmasıyla oluşacak yeni boğaz, İstanbul Boğazı’nın alternatif su yolu olacak.


  Yağışlar sürecek

Yağışlı havanın, yurdun batı kesimlerinde etkili olmaya devam edeceği bildirildi. Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğünden yapılan haftalık meteorolojik değerlendirmeye göre, yağışlı hava yurdun batı kesimlerinde etkili olacak.


  Kalbin üç düşmanı: Sigara, şişmanlık ve hipertansiyon

Antalya Belek’te düzenlenen 23. Ulusal Kardiyoloji Kongresi’nde 3 binin üzerinde uzman, kalp hastalıklarını en aza indirmek için buluştu. “23. Ulusal Kardiyoloji Kongresi”nde koroner kalp hastalığında Türkiye’nin ülke sıralamasında en başta gelen ülkelerden biri olduğu vurgulandı.


  Afet arşivi kuruluyor

Türkiye’de meydana gelen afetler hakkında verilerin elektronik ortamda hizmete sunulmasını öngören Ulusal Afet Arşiv Sistemi, 2008 yılı başında uygulamaya konulacak.


  Sünnete uy, şişmanlama!

Peygamberimiz, asırlar öncesinden şişmanlık tehlikesine dikkatleri çekiyor. Peygamberimiz, asırlar öncesinden “Ümmetim hakkında en çok korktuğum şeyler: Göbek bağlamak, çok uyku, tembellik ve yakîn (iman) azlığıdır” buyurarak şişmanlık tehlikesine dikkatleri çekiyor ve ümmetini uyarıyor.


  Kolesterolün ilâcı kuru fasulye

Türklerin geleneksel yemeği kurufasul-yenin kolestrole iyi geldiği ortaya çıktı. Amerikan Diyetisyerler Birliği, kurufasulyenin faydalarını anlatan bir rapor hazırladı.


  Şehirlerin altyapıları acilen yenilenmeli

Küresel ısınmama sebebiyle artan sel olaylarına karşı, şehirlerin altyapılarının bir an önce yenilenmesi gerektiği bildirildi.



 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri