Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 24 Ekim 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Basından Seçmeler

Bu istihbaratla değil sınırdan, dereden bile geçilmez!

Sınırı geçelim, Irak’a girelim, PKK kamplarını dağıtalım, hatta gitmişken Barzani’ye iki tokat atıp çıkalım ama...

Durun bir dakika! Terör örgütünün Hakkari Dağlıca’daki son baskınının ardından ilk yapmamız gerekenler bunlar mı? Evvelinde, sizce de külahı önümüze koyma vakti gelmedi mi? Öncelikle...

Türkiye teröristle mücadele yöntemini artık gözden geçirmek zorunda. Birkaç hafta önce 13 şehit verdik, önceki gün 12. 8 asker PKK tarafından hâlâ esir olarak tutuluyor. Peki tüm bu olaylar teröristle mücadele açısından başarısızlık değilse nedir? Öyle ise başarısız olanlar niçin eleştirilmiyor? Bu başarısızlıkların faturasını neden hep yaşamlarının baharında toprak olan gençler ödüyor? Bu sorular doğru ve sağlıklı bir şekilde cevaplanmadıkça biz aynı olayları konuşup, dövünmeye mahkum yaşayacağız; bu birincisi.

İkincisi...

Türkiye’nin bir istihbarat teşkilatı var mı? Var. Bir tane de değil; MİT, JİT, TSK ve Emniyet istihbaratı, Türkiye’de aktif olarak çalışan 11 ayrı istihbarat biriminin en önde gelenleri.

Peki, 23 Ekim gecesi saat 00.20’de, tüm bu istihbarat birimleri kepenk kapatıp topluca evlerine, Kurtlar Vadisi Terör’ü izlemeye mi gittiler? Öyle ise 200 baş terörist, koyunlar gibi sürü halinde sınırdan geçerken niçin kimsenin ruhu duymadı? Türk istihbarat birimleri olay anında, öncesinde ve sonrasında ne yaptı? Bunun sorulması değil, soruşturulması gerekir!

Yaşadığımız teknoloji çağında 80 yaşındaki dedem Google Earth’den 15 milyon nüfuslu İstanbul’da oturdukları evi bulup gösterebilirken, 200 teröristin sınırdan topluca geçtiğini göremeyen, duyamayan, haber alamayan istihbarat birimleriyle başarılı olmak mümkün değil!

Amerikan Savunma Bakanı Roberts Gates dün Kiev’de bir toplantıda Türk mevkidaşı Vecdi Gönül ile buluştu ve çok önemli bir şey söyledi; “Sanırım teröristlerle mücadelenizde birinci ve en önemli sorun, harekata geçilmesini sağlayabilecek istihbarattır.”

Ne Amerika’nın ne de Amerikalı bakanın PKK terörüyle mücadelede Türkiye’ye dost olmadığını biliyoruz ama maalesef Gates’in acı sözleri ve bulunduğu tespit doğru! Askeri düzeydeki hazırlığı bilmiyoruz. Ancak mevcut istihbarat çalışmasıyla sınır ötesi operasyon Türkiye’nin kabusu, Kuzey Irak, Türk askeri için bataklık olabilir!

Bunu görmek ve kabul etmek lazım. Çünkü bu savaşta duygusallığa yer yok! Külahı önümüze koyacağız, önce kendi hata ve eksikliklerimizi göreceğiz. Yoksa şu an kamuoyunda oluşan hava değil Kuzey Irak, Amerika’ya bile operasyon düzenleyerek dağıtılamaz vallahi!

Bugün, 23.10.2007

Erhan ÇELİK

24.10.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Cevap bekleyen sorular

  Bu istihbaratla değil sınırdan, dereden bile geçilmez!

  Ülkeyi terör mü yönetiyor?

  Türkiye, nereye doğru gidiyor?

  Tahrik yağmuru

  Hamaset cesaret, esaret


 Son Dakika Haberleri