Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 24 Ekim 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Dünya

Babacan: Komşulardan destek bekliyoruz

Bağdat’ta Irak Dışişleri Bakanı Hoşyar Zebari ile bir araya gelen Dışişleri Bakanı ve Başmüzakereci Ali Babacan, terörizmle mücadelede uluslararası toplumdan ve komşulardan destek beklediklerini bildirdi.


AP’de Türkiye raporu oylanacak

Avrupa Parlamentosu, Hollandalı Hıristiyan Demokrat Ria Oomen-Ruijten tarafından kaleme alınan Türkiye raporunu bugün Genel Kurulda tartışarak oylayac

ABD, PKK hedeflerini vuracak

ABD’de yayımlanan Chicago Tribune gazetesi, Amerikan yönetiminin Türkiye’yi sınır ötesi operasyon yapmaktan caydırmak için terör örgütü PKK’nın Irak’ı


  Sarkozy, Olmert’i mest etti

İsrail Başbakanı Ehud Olmert, İran’ın nükleer programı üzerinde konuştuğu Fransa Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy’nin duruşundan çok memnun kaldı.


  Bush-Pelosi arasında savaş polemiği

Amerikan Başkanı George Bush, Irak ve Afganistan’da askeri operasyonlar için 2008 bütçesinden daha fazla pay istedi.


  ABD, yine çocukları öldürdü

Amerikan helikopterinin, Irak’ta yol kenarına bomba yerleştirdikleri saptanan bir grubun üzerine ateş açtığı, saldırıda aralarında sivillerin de bulunduğu 11 kişinin öldüğü bildirildi.


  Debbağ: Türkiye’nin jandarması olmayacağız

Irak hükümet sözcüsü Ali El Dabbagh, Türkiye, ABD ve Irak arasında geçen yıl oluşturulan üçlü mekanizma çerçevesinde terör örgütü PKK’ya karşı Türkiye ile işbirliği yapmaya hazır olduklarını, ancak Türkiye’nin polis gücü olmayacaklarını söyledi.


  Papa’ya bir mektup daha

Hırıstiyan dinî liderlerini diyaloga çağıran 138 Müslüman din ve bilim adamı, Katolik dünyasının ruhanî lideri Papa 16. Benediktus’a, diyalog çağrılarını desteklemesini isteyen bir mektup daha yazdı.


  Farklı dinler ortak duâda buluştu

Almanya’nın Köln şehrinde gelenekselleşen Kültürler Haftası dolayısıyla, Diyanet İşleri Türk İslâm Birliğinin (DİTİB) Merkez Camii konferans salonunda ‘’Dinlerin ortak duâsı’’ adı altında bir program düzenlendi.


  Amerika’da Hindistanlı vali konuşuluyor

Amerika’da hafta sonunda Louisiana eyaletinde yapılan valilik seçimini sürpriz bir şekilde ilk turda kazanan Bobby Jindal ülke gündemine yerleşti.


  Çin radyosunun Türkçe servisi 50 yaşında

Çin Uluslararası Radyosu’nun (CRI) Türkçe ve Farsça yayınlarının 50. yıldönümü kutlandı.


  Mekke-Medine arasında hızlı tren yapılacak

Suudi Arabistan’da yapılacak en büyük demiryolu projelerinden olan Mekke - Medine hızlı tren hattı 2008’in başında ihaleye açılacak.



 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri