Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 24 Ekim 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Ekonomi

Faizle mücadeleye devam

Merkez Bankası’nın geçtiğimiz günlerde gerçekleşen ve yarım puanlık faiz indirimi kararıyla sonuçlanan Para Politikası Kurulu öncesinde, şok bir faiz indirimi talebiyle bir araya gelerek, gazetelere ilan veren, TİM, İHRACATÇI BİRLİKLERİ, TİSK, HAK-İŞ, MÜSİAD, TUSKON, TÜGİK, TURSAB, TÜGİAD, UND, TÜMMER, İSEDEF, TTSD başkanları bu işbirliğini devam ettirme kararı aldı.


Hesaba el koyma esnafı bitirir

Antalya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (AESOB) Başkanı Orhan Tolunay, Maliye Bakanlığının, vergi borcu bulunan mükelleflerin banka hesaplarına e

Yoksulun enflasyonu yüzde 8,81

Birleşik Metal-İş Sendikası tarafından yapılan araştırmada, enflasyonun yıllık bazda en zengin kesim için yüzde 6,76’da kalırken, en yoksul kesim için


  Esnafın yüzü güldü

Ramazan Bayramı sebebiyle yoğun taleple başlayan ve havaların giderek soğumasıyla artarak devam eden kışlık ayakkabı ve giyim satışları, esnafın yüzünü güldürüyor.


  Türkiye’nin turist sayısı arttı

TÜİK yetkililerinin, Emniyet Genel Müdürlüğü’nden aldığı bilgilere göre, 2007 yılı Eylül ayında yurda gelen turist sayısı 2 milyon 799 bin 276 kişi olarak gerçekleşti. Bu rakamın, geçen yılın aynı ayında 2 milyon 267 bin 146 kişi olarak gerçekleştiği bildirildi.


  Türkiye, İsrail ile enerjide işbirliği yapacak

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Hilmi Güler, Türkiye ile İsrail arasında yürütülen ‘’çoklu boru hattı projesinin’’ ön fizibilite çalışmalarının tamamlandığını bildirdi.


  Yüksek emekli maaşına yeni düzenleme

2000 yılından önce emekli olanların, aylıklarını kestirip kısa süre çalıştıktan sonra yüksek emekli maaşı alabilmek için yeniden emekli olmalarını engelleyen kanun, yürürlüğe girdi.


  Petrol fiyatları düştü

Uluslararası piyasalarda petrol fiyatları, ‘’ABD petrol stoklarındaki yükseliş ve OPEC’in 1 Kasım itibariyle petrol üretim miktarını artıracak olması’’ sebebiyle düştü.


  Spot piyasasına öğrenci bereketi

Genellikle dar gelirlilerin, evlenen çiftlerin ve tatilcilerin tercih ettiği spot piyasaya, akademik yılın başlamasıyla öğrenciler yoğun ilgi gösteriyor.


  İstikbal, ‘ev concept’ten rekor satış

Türkiye’nin her bölgesinde yaygınlaştırdığı “Ev Concept” mağaza zincirleri ile, mobilya sektöründeki öncülüğünü koruyan İstikbal’in, son olarak Kayseri’de faaliyete soktuğu Türkiye’nin en büyük “Ev Concept” mağazasını, iki gün içerisinde 15 bin kişi ziyaret etti ve açılışta 6 bin’e yakın ürün satışı gerçekleştirilerek bir rekora daha imza atıldı.


  Doğuş Otomotiv ve Meiller’den ortak yatırım

Doğuş Otomotiv ve Alman Meiller şirketi Sakarya’da 4 milyon Euro’luk yatırımla kamyon üzeri ve semi-treyler damper üretmek için antlaşma imzaladı.



 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri