Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 24 Ekim 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Erdoğan: ABD bizi oyaladı

Oxford Union’da soruları cevaplandıran Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye’nin 14 ay üçlü mekanizma ile oyalandığını ifade ederek, “Şimdi Amerika’ya da, Irak’a da gerekenleri söyledik. Artık kendi başımızın çaresine kendimiz bakacağız. Eğer şu birkaç gün içerisinde o beklenen gelişmeler olmazsa’’ dedi.

İngiltere Başbakanı Gordon Brown’ın davetlisi olarak İngiltere’ye gelen başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Devlet Bakanı Mehmet Aydın, eşi Emine Erdoğan, Türkiye’nin Londra Büyükelçisi Yiğit Alpogan ve öteki yetkililerle birlikte havaalanından direkt olarak Oxford Üniversitesi’ne geldi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, terör mağduru olsun-olmasın herkesin teröre karşı işbirliği yapmasının kaçınılmaz olduğunu belirterek, Türkiye’nin terörizmle mücadele konusunda meşru müdafa hakkını kullanmakta son derece kararlı olduğunu bildirdi.

Başbakan Erdoğan, ‘’Hiç kimsenin, hiçbir ülkenin teröre destek vermesine, teröre göz yummasına, terörü finanse etmesine ya da teröre zemin hazırlamasına tahammülümüz kalmamıştır’’ dedi.Başbakan Erdoğan, Oxford Üniversitesi çatısı altında bulunan ve dünyanın en prestijli akademik platformlarından biri olarak gösterilen Oxford Union’da Türk dış politikası ile ilgili yaptığı konuşmanın ardından, öğrencilerin sorularını cevaptladı.Erdoğan, ‘’Türkiye’nin, Avrupa Birliği (AB) ve ABD ile yakın ilişkileri olduğunu ve bu bağlamda Kuzey Irak’a yapılacak herhangi bir operasyonun bu ülkelerle ilişkileri bozup bozmayacağı’’ yönündeki bir soruyu şöyle cevaptladı:’’Avrupa Birliği süreciyle, Kuzey Irak’a yönelik operasyonun birbiriyle bağlantısı yok. AB ülkelerinin tümü PKK’yı bir terör örgütü olarak ilan etmiştir. Böyle bir terör örgütünün komşu ülkeye zarar verecek şekilde, oradaki kamu düzenine zarar verecek şekilde bir girişimi olduğu takdirde, gerek NATO, gerek Birleşmiş Milletler (BM), gerekse uluslararası hukuktan kaynaklanan zaten tedbirler var. Ve bu tedbirler paketi içerisinde, uluslararası hukuku çiğnemeden terör örgütüne yönelik olarak yapılacak olan bir harekettir. Ve burada sivil hedefler kesinlikle söz konusu değildir. Irak’ın toprak bütünlüğü kesinlikle söz konusu değildir. Hedef sadece terör örgütüdür.

Erdoğan, bir öğrencinin, ‘’Geçen sene İsrail, Lübnan’a saldırdı. Çok tereddüt taşımadı. Şimdi Türkiye bekliyor. Niye bekliyor? Niye Türkiye İsrail gibi aynı şeyi yapmıyor? Niye bekliyor?’’ sorusu üzerine de,

‘’İsrail-Lübnan arasındaki sorun farklı, Türkiye-Irak arasındaki sorun farklı. Olayların şekli farklı, coğrafi koşulları farklı. Bunları bu şekilde değerlendirmek gerekir’’ dedi. Erdoğan, ‘’Türkiye’nin AB üyeliği, Orta Doğu, Balkanlar ve Kafkasya’nın da çıkarına olacaktır’’ dedi.

Başbakan Erdoğan, ABD Temsilciler Meclisi Dışilişkiler Komitesinde kabul edilen 1915 olaylarına ilişkin karar ile ilgili değerlendirmelerde de bulundu. Türkiye’nin tarihi ile hesaplaşması gerekiyorsa, bunu yapabileceğini, ancak Ermenilerin tarihleriyle hesaplaşıp hesaplaşmayacaklarını bilemediğini belirten Erdoğan, tarihsel olayların yargılanmasının parlamentolara düşmediğini vurguladı.

/ OXFORD

24.10.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Erdoğan: ABD bizi oyaladı

  Kalıcı tedbirler alınmalı

  Halk sivil çözüm istiyor

  MHP, Olağanüstü Hal istedi

  Bakan Şimşek: Önemli olan millî güvenlik

  Şehitler dualarla

  Yazıcıoğlu: Provokasyonlara meydan vermeyelim

  Hem özgürlük, hem güvenlik

  “ABD bir gün gidecek, siz orada biz burada kalacağız”

  Nükleer santraller yeniden TBMM'ye geliyor

  Gül'ün ilk MGK'sı

  Kılıç’ın yerine Paksüt seçildi

  Hacı adaylarına eğitim semineri

  Melen suyu musluklardan akmaya başladı

  Bir avukattan YSK’ya iptal başvurusu

  “Mavi Hat” operasyonunda 26 tutuklama

  Armutlu’da 29 bina yıkıldı

  Alkolde gizli reklâm tuzağı

  Türkiye, kalp hastası

  Fast food yiyecekler deniz kadar tuzlu


 Son Dakika Haberleri