Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 24 Ekim 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Spor

 

İlk puan ve ilk galibiyet

Beşiktaş, Şampiyonlar Ligi A Grubu 3. maçında bugün Liverpool'la karşı karşıya gelecek. Henüz puanı ve golü olmayan temsilcimiz İngiliz ekibi önünde ilk gol ve ilk galibiyeti hedefliyor. İnönü Stadında saat 21.45'de başlayacak maçı Danimarkalı hakem Larsen yönetecek.

Beşiktaş, Avrupa Şampiyonlar Ligi (A) Grubu 3. maçında bugün İngiltere'nin FC Liverpool takımıyla karşı karşıya gelecek. (A) Grubu'nda oynanan 2 maçın ardından henüz puan alamayan ve gol atamayan siyah-beyazlılar, bugünkü Liverpool karşılaşmasında gruptaki ilk gol ve ilk galibiyeti hedefliyor. Grupta galibiyeti bulunmayan 2 takımdan Beşiktaş son sırada yer alırken, FC Liverpool ise 1 puanla 3. sırada bulunuyor.

STAR TV NAKLEN YAYINLIYOR

BJK İnönü Stadı'nda bugün saat 21.45'te başlayacak karşılaşmayı, Danimarkalı Claus Bo Larsen yönetecek. Larsen'in yardımcılıklarını Bill Rene Hansen ve Anders Norrestrand yapacak. Maçın dördüncü hakemi ise Nicolai Vollquartz. Karşılaşma Star TV'den naklen yayınlanacak. Bu arada, grubun diğer maçında Olympique Marsilya ile Porto, bugün Marsilya'da karşı karşıya gelecek. Beşiktaş, (A) Grubu'nda ilk maçında Fransa'nın Olympique Marsilya takımına 2-0, ikinci maçında ise Portekiz'in Porto takımına 1-0 yenilmiş ve puan alamamıştı. Siyah-beyazlılar, 2 maç sonunda son sırada yer alırken, Olympique Marsilya, 6 puanla lider durumda bulunuyor.

Avrupa'da 123. maçını oynuyor

Beşiktaş Avrupa kupalarında 123. karşılaşmasına çıkacak. ''Kara Kartallar'', bugüne kadar Avrupa kupalarında yaptığı toplam 122 maçta, 38 galibiyet, 57 yenilgi, 27 de beraberlik aldı. Fileleri 141 kez havalandıran Beşiktaş, kalesinde ise 182 gol gördü. Siyah-beyazlılar, 1Türkiye'yi 14 kez Avrupa Şampiyon Kulüpler Kupası ve Avrupa Şampiyonlar Ligi, 7 kez Avrupa Kupa Galipleri Kupası, 10 kez de UEFA Kupası'nda temsil etti.

İngilizlere karşı galibiyeti yok

İnönü Stadı'nda bugün İngiltere'nin Liverpool takımıyla karşılaşacak Beşiktaş, İstanbul'da İngiliz takımlarına karşı galibiyet yüzü göremedi. İngiliz ekipleri ile İstanbul'da 4 kez karşılaşan Beşiktaş, 3 kez berabere kalırken, 1 kez de yenildi.

24.10.2007


 

Ertuğrul Sağlam Avrupa'da15. sınavına çıkıyor

Şampiyonlar Ligi'nde bugün kendi sahasında İngiltere'nin Liverpool takımıyla karşılaşacak Beşiktaş'ın teknik direktörü Ertuğrul Sağlam, bugünkü mücadelede Avrupa'daki 15. heyecanını yaşayacak.

Teknik direktörlük kariyerinde Kayserispor ve Beşiktaş'ın başında Avrupa kupalarında 14 maça çıkan Sağlam, bu mücadelelerde 7 galibiyet, 4 beraberlik ve 3 de yenilgi aldı. İlk Avrupa deneyimini Kayserispor'un başında yaşayan Ertuğrul Sağlam, 8 maçta sahaya çıktı. Genç çalıştırıcı, sarı-kırmızılı takımı UEFA Intertoto Kupası'nın ardından, UEFA Kupası'na taşıyarak büyük bir başarıya imza attı. UEFA Intertoto Kupası'nda takımının 2 tur yükselmesini sağlayan Sağlam, UEFA Kupası'nda 4 kez takımın başında sahaya çıktı. Ertuğrul Sağlam yönetimindeki Kayserispor, UEFA Kupası 2. ön elemeyi geçtikten sonra, 1. turda Hollanda'nın AZ Alkmaar takımına elenerek, Avrupa defterini kapadı.

24.10.2007


 

Sivasspor'da liderlik sevinci

Süper Lig'de, Galatasaray'ın Ali Sami Yen Stadı'nda Ankaraspor ile 0-0 berabere kalmasının ardından, sahasında Vestel Manisaspor'u 1-0 yenerek 22 puanla liderliğe yükselen Sivasspor'da sevinç yaşanıyor.

Terör olaylarını kınamak amacıyla Türk bayrakları ile donatılan 4 Eylül Stadyumu'nda Musa Aydın'ın attığı golle Manisa ekibini yenen Sivasspor'da, başkanından teknik heyetine, futbolcusundan taraftarına herkes liderliğin sevincini yaşıyor. 4 büyüklerden Galatasaray'ın 1, Beşiktaş'ın 2, Fenerbahçe'nin 6, Trabzonspor'un ise 9 puan önünde ligin zirvesinde yer alan kırmızı-beyazlı ekipte, kuruluşundan bu yana ilk kez Turkcell Süper Lig'de liderliğe yükselmenin coşkusu hakim.

BAŞKAN OTYAKMAZ'IN SÖZLERİ

Sivasspor Kulübü Başkanı Mecnun Otyakmaz, yaptığı açıklamada, 1967 yılında kurulan kulübün, kuruluşundan 38 yıl sonra, tarihinde ilk kez, kendi başkanlığı döneminde İkinci Lig (A) Kategorisi'nde şampiyon olarak süper lige çıktığını anımsattı. Süper ligde 3 sezondur başarılı bir şekilde mücadele ettiklerini belirten Otyakmaz, ''Sivasspor Kulübü olarak 3 sezondur Turkcell Süper Lig'e renk kattığımıza inanıyorum'' dedi.

24.10.2007


 

Efes, Zagreb'de Cibona önünde

Basketbol ULEB Avrupa Ligi'nde 2007-2008 sezonuna bugün deplasmanda Hırvatistan'ın Cibona Zagreb takımıyla yapacağı maçla başlayacak Efes Pilsen, Zagreb'de maç kazanmakta oldukça zorlanıyor.

Lacivertbeyazlılar, bugünkü rakibi Cibona Zagreb ile Avrupa kupalarında deplasmanda şimdiye dek yaptığı 11 maçtan sadece 2'sini kazanabilirken, 9 kez salonu yenik terk etti. Efes Pilsen, Hırvat takımı karşısında Zagreb'deki 2 galibiyetinden birisini 1998'de, diğerini de 2006'da aldı. Cibona Zagreb ile Efes Pilsen takımları arasındaki ULEB Avrupa Ligi (B) Grubu ilk hafta maçı Drazen Petroviç Spor Salonu'nda TSİ 19.15'te başlayacak

24.10.2007


 

Stumpg: Lincoln çok hırçındır

Gençlerbirliği'nin çiçeği burnunda teknik direktörü Reinhard Stumpf, Galatasaray'ın başarılı Brezilyalı futbolcusu Lincoln'i Almanya'a kazandırdığı için mutlu olduğunu söyledi.

Lincoln ile çalışmaktan ayrıca gurur duyduğunu ifade eden Alman teknik adam, ''Lincoln'i Brezilya'dan Almanya'ya sayın Fredrik ile getirdiğim için çok mutluyum. Çok fazla hisleriyle hareket eden bir futbolcudur ve hırçındır. Bu hırçınlığı ara sıra sahalara da yansıyacaktır. Elinizde böyle bir sporcu olması büyük bir değerdir. Onu da tabii öyle veya böyle kontrol etmeniz gerekir. Lincoln'i sakatlığı ile ilgili konuları ilk kez duydum.'' Stumpf, lik kez teknik direktörlük tecrübesi yaşamadığını belirterek, ''Stajyerliği kesinlikle kabul etmiyorum'' dedi.

24.10.2007


 

Bursa'da Aybaba dönemi başladı

Bülent Korkmaz'la yollarını ayıran Bursaspor, Samet Aybaba ile 3 yıllık resmi sözleşmeye imza attı.

İmza töreninin ardından kulüp bahçesinde yardımcılarıyla gazetecilere poz veren Aybaba'ya Beşiktaşlı olması nedeniyle Bursasporlu taraftarlar tepki gösterdi. Aybaba; "Aslında bana en fazla tepkiyi Beşiktaşlı taraftarlar veriyor. Bu tip hadiseler normaldir" dedi. Kulüp Başkanı İbrahim Yazıcı, Samet Aybaba ile başarıyı yakalayacaklarına inandıklarını söyledi. Ardından kendisini 3 yıllığına yeşil beyazlı yapan resmi sözleşmeyi imzalayan Aybaba, "İlk hedefimiz Gaziantepspor maçını kazanarak iyi bir çıkış yakalamak istiyoruz. Takımda gelen giden oyuncular olacak. Biz ekibimizle birlikte başarılı olmak için Bursa'ya geldik" dedi.

24.10.2007


 

İstanbul'da batminton şöleni bugün başlıyor

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin sponsorluğunda düzenlenen 17 Yaş Altı Avrupa Badminton Takım Şampiyonası, bugün İstanbul'da başlayacak.

Badminton Federasyonu Başkanı Murat Özmekik, şampiyonaya 28 ülkeden yaklaşık 300 sporcunun katılacağını belirterek, ''Danimarka, Rusya, Polonya ve İspanya şampiyonanın favorileri arasında bulunuyor. Biz 2005 yılındaki şampiyonada 7. olmuştuk. Kendi ülkemizde yapılacak bu şampiyonada hedefimiz ilk 3'e girmek'' dedi.

24.10.2007


 

Sivas'a yakıştı

Sivas’ta bir gece maçı. Kuruluşunun 41. yılında Sivasspor Süper Lig'de ilk defa liderliğe yükselmek için sahada. Rakip, geçen yıl Sivas’a lider gelip 3-2 'lik mağlubiyetle düşüşe geçen Vestel Manisa. Ancak yeşil zeminde asker selamı gelincik tarlasını andıran trübünler ve hoparlörlerden yükselen marşlar futbolu da skoru da ikinci plana itiyor.

Mehmetçiğe alçakça saldıran hainlere inat, birlik ve beraberliğin en güzel örnekleri sergilendi 4 Eylül Stadında. “Vatan bölünmez” diye haykırdı Yiğidolar, hep bir ağızdan. Teröre 266 şehit veren Sivas’ta, ev, cadde ve sokaklar gibi trübünlerde de ay yıldızlı bayrağımız vardı. Yeşil sahalardaki asker selamının öncüsü teknik direktör Bülent Uygun’un şehitlerimiz için söylediği “Onlar Peygamber Efendimizle beraber” sözlerini duyduk gözleri nemli.

Bir bayrak ancak bu kadar güzel olabilirdi, bu kadar içten sahiplenilebilirdi onu tutan 15 bin elde. Bir milli marş ancak bu kadar candan söylenebilirdi. Bir öfke ancak bu şekilde haykırılabilirdi tüm dünyaya. Balili’nin ay yıldızlı al bayrak ile verdiği mesajı iyi anlamalı, kardeşlik türküsünü dillerden düşürmeyenler.

Sivas Valiliği, belediye, Sivasspor yönetimi, futbolcu ve taraftarını bu başarıdan dolayı kutlamak istiyorum. Liderlik Sivas’a yakıştı. Şimdi Futbol Federasyonu'na ve Başkan Haluk Ulusoy’a bir soru ve bir teklifim var. Ay-yıldızlı bayrağımızı trübünlerde ahenkle dalgalandıran Sivaslı Yiğidolara ve yenilenen 4 Eylül Stadına bir milli maç yakışır mı, yakışmaz mı?

Nidai PAKSOY

24.10.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri