Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 25 Ekim 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Ekonomi

Bilişim STK’ları: Esas zaafımız Telekom’a bağımlılık

Bilişim STK’ları, yayınladıkları bildiride, esas zaafın haberleşmenin sadece Türk Telekom’un alt yapısına bağımlı olmak olduğunu savundular.

Türk Telekom’da devam eden greve ilişkin 13 bilişim sivil toplum kuruluşu (STK), ortak bir bildiri yayınladı. Ortak bildiri, her ay toplanarak gündemlerindeki konuları değerlendiren bilişim STK’larından Türkiye Bilişim Vakfı (TBV), Türkiye Bilişim Derneği (TBD), Serbest Telekomünikasyon İşletmecileri Derneği (TELKODER), Yazılım Sanayicileri Derneği (YASAD) ve Türkiye Bilişim Sanayicileri Derneğinin (TÜBİSAD) de aralarında bulunduğu 13 STK tarafından Bilişim Sivil Toplum Kuruluşları imzasıyla yayınlandı.

Esas zaafın, yedeksiz tek bir haberleşme altyapısına bağımlılık olduğu ve çözümün serbestleşmenin sağlanmasından geçtiği kaydedilen bildiride, daha ilk günden karşılaşılan kesintilerin birçok alanda önemli aksamalara sebeb olduğu ve bu gibi durumlarda kesintisiz haberleşme güvenliğinin sağlanması için alternatif altyapıların kurulması ve kullanılması gerektiği vurgulandı.

Türk Telekom’da ilk kez bir grev yaşandığına değinilen bildiride, daha ilk günlerde karşılaşılan kesintilerin, Türkiye’nin, savaş-terör, deprem ve yaşanan grev gibi zamanlarda kesintisiz haberleşme güvenliğinin sağlanması için üzerinde durulması ve giderilmesi gereken bir eksiğini ortaya çıkardığı savunuldu.

/ İSTANBUL

25.10.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  AKP borçlanma rekortmeni

  Sudan, petrolde işbirliğine sıcak

  Batı Asya’da yabancı yatırımda birinciyiz

  Ekmeğin fiyatını talep belirliyor

  Çiftçinin umudu yeni hasat dönemi

  ‘Akbil’e yeni tarife adeta gizli zam’

  LS traktörü Anadolu ile Türkiye’de

  Bilişim STK’ları: Esas zaafımız Telekom’a bağımlılık

  Grevimiz, hakkımızı alana kadar sürecek

  Afra mağazaları, Makromarket’e devredilecek

  YDK: TTK kömür üretiminden çekilsin


 Son Dakika Haberleri