Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 25 Ekim 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Sorular yasakla cevaplanamaz

Hakkari’deki terör saldırısıyla ilgili olarak televizyon yayınlarına hükümetin talebi ve RTÜK’ün kararıyla getirilen yasak eleştiriliyor. Olayın nasıl gerçekleştiği, istihbarat zaafının söz konusu olup olmadığı, saldırıya uğrayan karakola takviyenin gecikip gecikmediği, kendileriyle irtibat kurulamadığı Genelkurmay’ca bir gün sonra açıklanan askerlerin PKK’nın eline nasıl geçtiği gibi soruların dile getirilip cevaplarının beklendiği bir ortamda böyle bir yasağın konulması özellikle dikkat çekti.


Kargaşaya fırsat vermeyelim

“Bölücü terörün bütün hedefi, içimizde huzursuzluk çıkarmak, bir kargaşa meydana getirmektir” diyen Meclis Başkanı Köksal Toptan, buna hiç kimsenin fı

Gül: Tepkiler birliğimize zarar vermesin

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, ülkemizin içinde bulunduğu dönemin istismara ve yönlendirmelere açık olduğunu belirterek, “Verilen tepkilerin tarihten ge


  Şemdinli’deki hatamız affedilemez

AKP Genel Başkan Yardımcısı Dengir Mir Mehmet Fırat, Şemdinli olayının üzerine gitmemekle hata ettiklerini söyledi.


  Kürt yönetiminden PKK’ya: İlân ettiğin ateşkese uy

Irak’ın kuzeyindeki bölgesel Kürt yönetimi, terör örgütü PKK ile Türkiye arasında devam eden soruna ilişkin, “Terörün her türlüsünü kınıyoruz” açıklamasını yaptı.


  Kürtlere ABD çağrısı

ABD Dışişleri Bakanı Condoleezza Rice’ın danışmanı ve Irak koordinatörü David Satterfield, Kuzey Irak’taki PKK teröristlerine karşı bölgesel Kürt yönetiminin bir eylemde bulunmamasından duyduğu memnuniyetsizliği dile getirdi.


  AB’den Türkiye’ye dayanışma mesajı

Avrupa Birliğinin üst düzey yetkilileri, yaptıkları açıklamalarda PKK’nın son saldırılarını bir kez daha kınarken, Türkiye’ye terörle mücadelede dayanışma mesajı gönderdi.


  İsrail, Türkiye’yi oyalamaya devam ediyor

İsrail’in Suriye’ye düzenlediği operasyon sırasında Türk sınırları içine düşen yakıt tankı ile ilgili İsrailli yetkililerin önümüzdeki günlerde bir açıklama yapacağı bilgisi, yeni bir oyalama taktiği olarak yorumlandı.


  Hastalar hak peşinde

ANKARA- Sağlık Bakanlığına bağlı devlet hastanelerindeki hasta hakları birimlerine Ocak-Ağustos 2007 döneminde toplam 44 bin 987 başvuru yapıldığı, başvurulardan 8 bin 779’unun hasta hakları kurullarında görüşülerek karara bağlandığı, 36 bin 208’inin ise yerinde çözümlendiği bildirildi.


  İSKİ’nin su zammı mahkeme yolunda

Tüketiciler Birliği, İSKİ’nin suya yaptığı zammın iptali için Bölge İdare Mahkemesine başvuracak.


  Irak heyeti bugün Ankara’da

Dışişleri Bakanı Ali Babacan’ın Bağdat ziyareti sırasında verilen karar çerçevesinde, üst düzey bir Irak heyetinin bugün Ankara’ya gelmesi bekleniyor.


  ABD'den, Türkiye’ye gemi rüşveti

ABD Temsilciler Meclisinin Dışişleri Komitesi, üç savaş gemisinin hibe, bir geminin de düşük fiyatla satılması yoluyla Türkiye’ye transferini öngören bir yasa tasarısını kabul etti.


  MHP binasında patlama

Gaziosmanpaşa’da bir iş hanında meydana gelen patlama maddi hasara yol açtı.


  Referandum sonuçları ay sonu ilân edilecek

Yüksek Seçim Kurulu (YSK) Başkanı Muammer Aydın, 21 Ekim Pazar günü yapılan halk oylamasının kesin sonuçlarının 30 veya 31 Ekim’de ilan edileceğini bildirdi.


  10 bin sözleşmeli öğretmenin ataması Aralık’ta

Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, 10 bin sözleşmeli öğretmen atamasının 2007 Aralık ayı içinde yapılmasının planlandığını bildirdi.


  En büyük düşman cehalet

İslâmî İlimler Araştırma Vakfı ve Türk-Asya Stratejik Araştırmalar Merkezince İstanbul Okmeydanı’ndaki Grand Cevahir Otelinde düzenlenen ‘’Eğitimde İşbirliği ve Kalkınma’’ konulu “İslâm Ülkelerinde Eğitim Kongresi’’nin açılışında konuşan İSAV Başkanı Prof. Dr. Ali Özek, İslâm dünyası için en büyük problemin cahillik olduğunu söyledi.


  Nuh'un Gemisi maketini yazılarla kirlettiler

Greenpeace üyelerinin yaptığı Nuh’un Gemisi maketi üzerine ziyaretçiler tarafından yazılan yazılar, Iğdır Valiliğince temizletildi. Ağrı Dağı’nda yaptırılan maket bazı ziyaretçilerin üzerine çeşitli yazılar yazması sonucu zarar görmüştü.


  Konya'da polis vatandaş el ele

Yaklaşık 1 yıl önce hayata geçirilen Toplum Destekli Polislik Projesi kapsamında bugüne kadar 50 bin vatandaşa ulaşılan Konya’da, 1,5 yıl içinde faili meçhul olaylarda yüzde 10’a yakın azalma oldu.


  Sağlık Bakanlığından sezaryen uyarısı

Sağlık Bakanlığı Ana Çocuk Sağlığı ve Aile Planlaması Genel Müdürlüğü, doğum hizmetlerinin ulaşılabilirliğinin ve kalitesinin artırılmasına yönelik bütüncül bir yaklaşım oluşturma amacıyla hazırladığı ‘Doğum Eylemi Yönetim Rehberi’ni bir genelge ile kullanıma sundu.


  İkinci santrale isyan

Yatağan’ın Turgut beldesi Hacıbayramlar köyünde yapımı planlanan santral, halkın tepkisine yol açtı.


  Dünya nüfusu yaşlanıyor

Dünya Sağlık Örgütü’nün verilerine göre, dünyada en hızlı büyüyen yaş grubunun, 60 yaş ve üstü yaşlı nüfusu olduğu belirtiliyor. Dünyada bugün 650 milyon olan 60 yaş ve üstü yaşlı nüfusunun, 2050’de 2 milyara ulaşacağı, bu nüfusun yüzde 80’inin gelişmekte olan ülkelerde yaşayacağı tahmin ediliyor.


  İklim değişikliği arıları da etkiledi

Küresel ısınmaya bağlı olarak yaşanan iklim değişikliği arıları da olumsuz yönde etkiledi. Edirne merkez ve bağlı ilçelerinde arı kovanlarının kışlatma öncesinde çok zayıf sayıda olduğu tespit edildi.


  Çamaşır mandalıyla gül aşıladı

Mersin’in Tarsus ilçesinde, ayda 100 bin dolayında fidan yetiştiren firma, anaç gül aşılamasında çamaşır mandalından yararlanarak diğer yöntemlere göre yüzde 40 daha yüksek başarı sağlıyor.



 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri