Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 25 Ekim 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Spor

 

FENER AVRUPA'YI SEVDİ

Son 8 Avrupa Kupası sınavında yenilgi yüzü görmeyen sarı-lacivertliler, 8 maçta 3 galibiyet, 5 beraberlik alarak Şampiyonlar Liginde en başarılı sezonunu geçiriyor.

Futbolda Avrupa Şampiyonlar Ligi (G) Grubu'ndaki 3. maçında, deplasmanda Hollanda'nın PSV Eindhoven takımıyla 0-0 berabere kalan Fenerbahçe, Avrupa kupalarında yaptığı son 8 maçta yenilgi yüzü görmedi. Hollandalı rakibi karşısında deplasmanda çok önemli 1 puan alan Fenerbahçe, bu sezon Avrupa kupalarındaki başarılı performansını sürdürdü.

EN SON İSPANYA'DA YENİLDİ

Avrupa arenasındaki son yenilgisini geçen sezon UEFA Kupası grup maçlarında deplasmanda İspanya'nın Celta De Vigo takımı karşısında 1-0'lık skorla alan sarı-lacivertliler, bu maçın ardından yaptığı 8 maçta 3 galibiyet, 5 beraberlik gördü.Fenerbahçe'nin, Avrupa kupalarında yenilmediği 8 maç şunlar: 2006-2007 Sezonu:1-Fenerbahçe-Eintracht Frankfurt: 2-2 (Tuncay, Semih), 2-Fenerbahçe-AZ Alkmaar: 3-3 (Tümer (2), Tuncay), 3-AZ Alkmaar-Fenerbahçe: 2-2 (Tümer, Alex). 2007-2008 Sezonu:1-Fenerbahçe-RSC Anderlecht: 1-0 (Alex), 2-RSC Anderlecht-Fenerbahçe: 0-2 (Kezman, Alex), 3-Fenerbahçe-FC Inter: 1-0 (Deivid), 4-CSKA Moskova-Fenerbahçe: 2-2 (Alex, Deivid), 5-PSV Eindhoven-Fenerbahçe: 0-0.

EN BAŞARILI BU SEZON

(G) Grubu'ndaki ilk maçları 5 puanla 2. sırada tamamlayan Fenerbahçe, Avrupa Şampiyonlar Ligi'nde en başarılı sezonunu geçiriyor. 1996-1997 sezonunda ilk 3 maçlar sonunda 1 puan toplayan Fenerbahçe, 2001-2002 ilk 3 maçı puansız geçip, 2004-2005'de 3 puan alabildi. 2005-2006 sezonunda 3 maç sonunda 4 puan elde eden sarı-lacivertliler, bu sezon ilk 3 karşılaşmasını 5 puanla tamamladı.

25.10.2007


 

Eksik G.Saray Bordeaux önünde

UEFA Kupası (H) Grubu ilk maçında bugün Bordeaux ile karşılaşacak temsilcimiz maça Hakan Şükür, Lincoln ve Ayhan'dan yoksun çıkacak. Show TV saat 20.00'de başlayacak maçı naklen yayınlayacak.

UEFA Kupası (H) Grubu ilk maçında bugün deplasmanda Fransa'nın Girondis de Bordeaux takımı ile karşılaşacak olan Galatasaray, sabah özel bir uçakla Fransa'ya gitti. Sarı - kırmızılı takımda, sakatlıkları devam eden Hakan Şükür, Ayhan Akman, Lincoln, Sabri, Okan ile ismi UEFA listesinde yer almayan Hakan Balta, Fransa'ya götürülmedi. Kafilede yöneticilerden Adnan Polat, Haldun Üstüner ve Futbol A.Ş Genel Müdürü Adnan Sezgin yer aldı.

Bugün saat 20.00'de Stade Chaban-Delmas'da yapılacak maçı Polonya Federasyonu'ndan Robert Malek, Konrad Sapela, Marcin Lis üçlüsü yönetecek. Mücadelenin 4. hakemi ise Hubert Siejewicz. Maç günü Bordeaux'da hava parçalı bulutlu ve termometreler gündüz 12 dereceye ulaşacak. Gece sıcaklığı ise 4 dereceyi gösterecek. Maç Show TV'den naklen yayınlanacak.

AVRUPA'DA KÖTÜ DEĞİL

Galatasaray, geçtiğimiz sezonu Turkcell Süper Lig'de 3. sırada tamamladığı için 2007-2008 sezonunda UEFA Kupası'nda mücadele ediyor. Bordeaux karşında 202. Avrupa Kupası karşılaşmasına çıkacak olan Galatasaray, Avrupa kupalarında oynadığı 201 maçta 75 galibiyet, 50 beraberlik, 78 mağlubiyet elde etti. UEFA Kupası'na daha önce 8 kez katılan Galatasaray bu organizasyon altında 37 maça çıktı.

GRUPLARA KOLAY GELDİ

UEFA Kupası'nda 1. turunda deplasmanda FC Sion'a 3-2 mağlup olan Galatasaray, ikinci maçta 5-1 mağlup ederek tur atlamıştı. Galatasaray 2. ön eleme turunda ise, Ali Sami Yen Stadı'nda Slaven Belupo ile karşılaşan Galatasaray bu maçtan 2-1 galip ayrıldı. Galatasaray, Slaven Belupo karşısında ilk maçtan da 2-1 galip ayrılmıştı.

25.10.2007


 

Alex: Sakatlığım önemli değil, Beşiktaş maçında sahadayım

PSV Eindhoven maçının ilk yarısında sakatlanarak oyundan çıkan Alex, sakatlığının daha önce önemli bir sorun yaşadığı bölge olan publiste olmadığını bildirdi.

Brezilyalı futbolcu, yaptığı açıklamada, Konyaspor maçında da ayağında ağrı hissettiğini ifade ederek, ''PSV maçında aynı bölgede ağrı hissettim. Kesinlikle publis bölgesinde değil. Takımımı kötü etkilememek için oyundan çıktım. Beşiktaş karşılaşmasına yetişirim diye düşünüyorum. Deplasmanda PSV Eindhoven ve CSKA Moskova'dan puan aldık. Bu önemliydi. Evimizdeki maçlarda da düzeyimizi yüksek tutarsak 2. tura yükseliriz'' diye konuştu.

PSV Eindhoven maçının 64. dakikasında kırmızı kartla oyun dışında kalan Deivid, şimdiye dek maçlarda hiç kötü niyetli olmadığını söyledi. Takım arkadaşlarını yalnız bıraktığı için üzgün olduğunu belirten Deivid, ''Şimdiye dek maçlarda kötü niyetli olmadım, ikili mücadeleye girdim yalnızca. Hakem pozisyonda kötü bir niyet olduğunu düşündü. Bu kararıyla bir yerde bizi cezalandırdı'' diye konuştu. Roberto Carlos: 2. tur son maça kalmamalı Roberto Carlos zorlu deplasmanda 1 puan almayı başardıklarını ifade ederek, maçla ilgili şunları kaydetti: ''Önümüzdeki maçlarda da istediğimiz sonuçları almak için çaba harcayacağız. Çünkü son maçımız deplasmanda ve Inter ile. Gruptan çıkma şansımızı bu maça bırakmak istemiyoruz. Deivid'in gördüğü kırmızı kartta hakem bizi cezalandırdı. Her zaman olabilir bir pozisyona kırmızı kart gösterdi. Haketmediğiniz bir durumdu.''

25.10.2007


 

Hollanda basını: PSV'nin işi zor

Avrupa Şampiyonlar Ligi G grubunda PSV Eindhoven ile Fenerbahçe arasında oynanan ve 0-0 sona eren maça Hollanda basını geniş yer verdi.

Gazeteler, PSV'nin iyi bir futbol ortaya koyamadığını, kaderinin İstanbul'daki maça bağlı olduğunu, Şükrü Saraçoğlu Stadı'ndaki maçı da kazanamadığı takdirde gruptan çıkmasının çok güç olduğu görüşünü öne çıkardılar. Gazeteler, Fenerbahçe'nin ise istediğini elde ettiğini kaydettiler.

YARIŞI SÜRDÜRÜYOR AMA..

Ülkenin en çok satan gazetesi De Telegraaf, ''PSV yarışta kalmayı sürdürüyor'' başlığıyla verdiği haberde, maç sonucunun, PSV için bir üst gruba yükselebilmek açısından büyük bir soru işareti oluşturduğunu belirterek, ''Bir puan kazanç mı? yoksa iki puan kayıp mı?'' diye sordu. Alınan bir puan ile PSV'nin grupta üçüncü sıraya düştüğünü anımsatan gazete, PSV'nin İstanbul'da kazanamadığı takdirde, arka arkaya dördüncü kez Şampiyonlar Ligi'nde gruptan çıkma şansının iyice tehlikeye gireceğini kaydetti. De Volkskrant Gazetesi de maç sonucunu, ''PSV'nin bundan sonra işi çok zor'' başlığıyla duyurdu. Gazete, PSV'nin maç boyunca iki net pozisyon dışında bir varlık gösteremediğini yazdı.

Gökhan: Zico'yu mahçup etmedim

PSV Eindhoven maçında oynadığı başarılı futbolla dikkatleri üzerine toplayan F.Bahçe'nin genç futbolcusu Gökhan, ''Oynamam sürpriz değil. Zico, herkesin hazır olmasını istiyor. Ben de bundan hareketle sürekli kendimi hazır tutuyorum. Fenerbahçe, artık gruplardan çıkmalı. Bizim için önemli olan bu. Bunun için çalışıyoruz. Takımda herkesin şansı var. Bana da bu maçta sıra geldi. İyi değerlendirdiğimi düşünüyorum'' dedi.

Lugano ve Deivid 7 Kasım'da yok

Avrupa Şampiyonlar Ligi mücadelesinde PSV maçında 3. sarı kartını gören Lugano, cezalı duruma düştü. Lugano ile birlikte, bu maçta kırmızı kart gören Deivid, 7 Kasım'da İstanbul'da PSV Eindhoven ile yapılacak maçta cezaları nedeniyle forma giyemeyecek.

25.10.2007


 

Sivas'ın şaşırtan puan başarısı

Süper Lig'in yeni lideri Sivasspor, geçen sezonun ilk yarısı sonunda ulaştığı 22 puanı, bu sezon ilk 9 haftada elde etti.

Geçen sezona Slovak teknik direktör Karol Pecze yönetiminde başlayan Sivasspor, 12 maçta 6 mağlubiyet, 3 galibiyet, 3 de beraberlik elde etti. Bu sezon ise Bülent Uygun yönetiminde 9 maçta 22 puan topladı.

25.10.2007


 

4 puan lazım

F.Bahçe, Avrupa'da yoluna devam ediyor. PSV Eindhoven karşısında 10 kişi ile kazanılan 1 puan gruptan çıkmayı kolaylaştıracak çok önemli bir başarıdır. Ayrıca, 6 puanla liderliğe yükselen İnter'in deplasmanda CSKA Moskova'ypı 2-1 yenmesi bizim açımızdan olumlu bir sonuç oldu. Böylece 1 puanlı Rus takımının gruptan çıkması mümkün görünmüyor. Temsilcimiz ise, Kadıköy'de oynayacağı PSV ve CSKA maçlarından en az 4 puan topladığı takdirde 2. tura ismini yazdıracağını düşünüyorum.

Çünkü, F.Bahçe rakiplerine göre grup maçlarında avantajlı bir duruma sahip bulunuyor. Kalan 3 maçtan 2'sini evinde oynayacak. Grupta ikincilik mücadelesi veren PSV'yi İstanbul'dan puansız gönderdiği taktirde düğüm büyük ölçüde çözülecek. Temsilcimizin gruptan bir yenilgi alma kredisi de bulunuyor. Bu da büyük bir ihtimalle deplasmanda oynayacağı İnter maçı olabilir.

PSV ise evinde İnter'i konuk ederken, İstanbul ve Moskova deplasmanlarına çıkacak. F.Bahçe, grupta sondan bir maç önce ağırlayacağı ve hiçbir iddiasının kalmayacağı CSKA mücadelesinden mutlaka sahadan 3 puanla ayrılması gerekecek. Ama, PSV evinde İnter'e yenilirse ekibimize 1 puan bile yetecek.

Şimdi F.Bahçe'yi, 7 Kasım'da Kadıköy'de oynayacağı PSV maçında zor bir 90 dakika bekliyor. Alex'in sakatlığı, Lugano'nun sarı, Deivid'in ise kırmızı kart cezalısı olması Zico'yu yeni arayışlara itecek. Lugano'nun yerine ya Yasin'i, ya da Önder'i monte edecek. Deivid için de Appiah'a görev verebilir. Ganalı futbolcu sakatlığından kurtulmasına karşılık üzerindeki korkuyu bir türlü atamadı. Eski havasına kavuşması açısından PSV maçı onun için büyük bir fırsat olabilir.

PSV deplasmanında Kezman'ın yerine forma giyen Semih elinden geleni yaptı ama son vuruşlarda ne kadar etkisiz olduğunu da gösterdi. Semih, iç maçlarda takımına faydalı olabilir. Ancak deplasman maçlarında tek forvet oynadığı için pek ortalıkta görünmüyor. Kezman ise gol atmasa bile rakip savunmayı rahatsız ederek, ileriye çıkmasına izin vermiyor. 7 Kasım'da kim oynar dersiniz, ben Kezman'dan yana tavır koyuyorum.

Erol DOYURAN

25.10.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri