Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 05 Kasım 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Kültür-Sanat

Bursa’da edebiyat günleri başladı

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından bu yıl ‘’Günümüz edebiyatında insan ve özgürlük’’ başlığı altında 12’incisi düzenlenen Edebiyat Günleri başladı.

Büyükşehir Belediye Başkanı Hikmet Şahin, Kent Müzesinde düzenlenen 12. Edebiyat Günleri’nin açılışında yaptığı konuşmada, Bursa’nın kültürel faaliyetler açısından zengin bir şehir olduğunu belirterek, düzenlenen faaliyetlere san’atseverler destek verdikçe çalışmaların daha da anlam kazandığını söyledi.

Bursa’daki her projeyi önemsediklerini ancak kültürel faaliyetlere daha çok önem verdiklerini ifade eden Şahin, ‘’Bu yıl Edebiyat Günleri’nde ‘Günümüz Edebiyatında İnsan ve Özgürlük’ konusunu inceliyoruz. Düşünce ve sözlerin güzel bir şekilde ifade edilmesi, ancak özgür ortamlarda mümkündür. Edebiyatta özgürlük kimsenin kanatlarının altına girmeden yazabilmektir. İlham gelmeden bir şey yazamazsınız. Ancak özgür olmadan hiçbir şey yapamazsınız’’ dedi.

Faaliyetin söyleşi bölümünde Enver Ercan’ın başkanlığını yaptığı ilk oturumda, Litvanya’dan Uldis Berzins ile Fikret Demirağ ve Ataol Behramoğlu, ‘’Türk ve Dünya Şiirinde Özgürlük’’ konusundaki görüşlerini dile getirdiler.

Edebiyat günlerinin ilk faaliyeti olan söyleşi, Ataol Behramoğlu’nun şiirleri ve Bursalı sanatçı Haluk Çetin’in müzikleri eşliğinde gerçekleştirilen şiir dinletisiyle sona erdi.

/ BURSA

05.11.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Yönetmen İsmail Güneş: Acıklı filmler de iş yapıyor

  Mutlu aile, Mutlu çocuk

  Bursa’da edebiyat günleri başladı

  Hollywood’da Türk imzası


 Son Dakika Haberleri