Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 05 Kasım 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Kaçırılan askerler serbest

Hakkari Dağlıca’da 12 güvenlik görevlisinin şehit edilmesi olayında kaçırılan 8 asker, terör örgütü PKK tarafından dün serbest bırakıldı. Irak’ta serbest bırakılan askerler, Türkiye’ye getirildi. Askerlerin sağlık durumumun iyi olduğu bildirildi


Asker annesi: 70 milyon duâ etti

Hakkâri Dağlıca mevkiinde 12 askerin şehit edilmesi olayında kaçırılan 8 askerden biri olan Denizlili Fatih Atakul’un evinde büyük sevinç yaşanıyor.

Genelkurmay: Askerler birliklerinde

Genelkurmay Başkanlığı, irtibat kesilen 8 TSK personelinin dün itibarıyla TSK bünyesine katıldığını bildirdi.


  Askerî ihaleler sıkı takibe alınıyor

Eylül ayında Kapıkule’den giriş yaptıktan sonra Ankara’da el konulan, sonrasında kuruma ait olduğu anlaşılan patlayıcı yüklü minibüsle gündeme gelen MKEK Genel Müdürlüğünün askeri mühimmat tedariki ihalelerine katılım şartları zorlaştırıldı.


  Kuzey Irak’ı imha değil, inşa etmeliyiz

Yeni Asya’ya değerlendirmelerde bulunan yazar Altan Tan, “Biz Irak’taki Kürt Federe Devletini imha değil, inşa mantığı içinde olmalıyız. Oranın okullarını, hastanelerini, köprülerini, medyasını biz inşa etmeliyiz. Dost bir yapı olarak görmeli ve entegrasyonu hızlandırmalıyız. Aslında kavga Türkiye’nin bölgesel güç olmasını istemeyenlerin kavgasıdır. Türkiye Kürt sorununu ve başörtüsü meselesini çözerse Ortadoğu’da bir güç olur” dedi.


  Bu anayasa ile reform yapılamaz

MÜSİAD’ın Çerçeve dergisinde yayınlanan bir incelemede, mevcut anayasa ile ekonomik reformların ilerlemesinin mümkün olmadığı vurgulandı.


  Erdal İnönü son yolculuğuna uğurlandı

ABD’de vefat eden eski başbakan yardımcısı ve dışişleri bakanı Prof. Dr. Erdal İnönü, İstanbul’da son yolculuğuna uğurlandı.


  Meclis’te gündem nükleer enerji

Meclisi, yine yoğun bir hafta bekliyor. TBMM Genel Kurulunda, nükleer santrallerle ilgili yasa yeniden ele alınırken, 2008 yılı bütçesi üzerindeki görüşmeler ise Plan ve Bütçe Komisyonunda sürecek.


  ‘Kurusıkı’ya düzenleme

‘’Kurusıkı’’ olarak bilinen silâhların imali, ithali, bulundurulması ve taşınmasına yeni düzenlemeler getiriliyor. Bu silâhların satışı, mermi veya av malzemesi ya da yivsiz tüfek satışı yapmak için valiliklerce ruhsatlandırılmış yerlerce yapılacak.


  Tekne alabora oldu: 1 astsubay şehit

Muğla’nın Dalyan beldesinde çarpışan 2 balıkçı teknesinin yardımına giden sür'at teknesi alabora oldu, olayda Dalyan Jandarma Karakol Komutanı Astsubay Kıdemli Başçavuş Remzi Avcı öld, 2 asker ve 1 balıkçı kurtarıldı.


  Medya kışkırtmasına tepki

Türkiye Gazeteciler Sendikası (TGS) Genel Kurulu sonrası yayımlanan sonuç bildirgesinde, “TBMM’de kabul edilen Kuzey Irak’a askeri müdahale tezkeresinden sonra savaş çığırtkanlığına soyunan medyanın devam eden bu yayınlarının” kınandığı belirtildi.


  Müslümanlar Almanya'nın bir parçası

Almanya’da sayıları 3,5 milyonu bulan Müslümanların ülkenin bütünleyici bir parçası haline geldiğini söyleyen Türkiye Araştırmalar Merkezi Direktörü Prof. Dr. Faruk Şen, İslâmın toplum ve siyasetin her kademesinde bu şekilde algılanması gerektiğini söyledi.


  Hafızlar birincilik için yarıştı

Milli Eğitim Bakanlığı Din Öğretimi Genel Müdürlüğünün imam hatip liseleri öğrencileri arasında düzenlediği hafızlık yarışmasının Türkiye finali Samsun’da yapıldı.


  Dev dalgalar yol kapattı

Karadeniz Sahil Yolu Rize Çayeli ilçesi mevkiinde fırtınanın etkisiyle dalgaların karayoluna kadar yükselerek moloz fırlatması sebebiyle, yol trafiğe kapatıldı.


  İki mevsim bir arada

Muğla’da sonbahar ve ilkbahar adeta bir arada yaşanıyor. Bir haftadır hava sıcaklığının 20 derece olarak ölçüldüğü Muğla’da adeta ‘’Yalancı Bahar’’ yaşanıyor. Sıcak hava sebebiyle insanlar sahillerde bulunan kafelerde gün boyunca güneşli havanın keyfini çıkarıyorlar.


  Karadeniz’de hamsi bolluğu

Batı Karadeniz’de hamsi ve istavrit bolluğu yaşanıyor. Dün, sabahın erken saatlerinde avlanmaya çıkan balıkçılar, öğle saatlerinde barınaklarına dönerken, tonlarca hamsi ve istavrit balığı yakaladı.


  Ödediğimiz bedele rağmen üzülmüyoruz

133. haftaya ulaşan “Başörtüsüne Özgürlük” açıklamasında konuşan MAZLUMDER Kocaeli Şube Başkanı Ömer Faruk Gergerlioğlu, Antalya’da 2. si yapılan Başörtüsüne Özgürlük konulu basın açıklamasında emniyet yetkililerinin katılımcıları gözaltına almalarını kınayarak yapılan engellemenin kabul edilemez olduğunu vurguladı.


  Kışlık ayakkabı alırken dikkat

Soğuk kış günleri yaklaşırken, yazlık ayakkabılara göre kapalı ve daha sert malzemeden yapılan kışlık ayakkabıların seçiminde dikkatli edilmesi gerektiği bildirildi.


  Balık takvimle yenir

Avlanma yasağı, beslenme, yumurtlama, denizdeki su sıcaklığı ve tuz oranı dikkate alınarak, uzmanlar tarafından hazırlanan takvime göre, palamut, torik, hamsi ve karagöz bu ay yenebilecek en iyi ve lezzetli türleri oluşturuyor.



 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri