Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 05 Kasım 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Spor

 

Beşiktaş’ta kırmızı alarm

Fenerbahçe derbisinde 2-1 mağlub olan Beşiktaş veryansın etti. Hakemlere ve federasyona sert tepki gösteren Kara Kartallar, ligden çekilme tehdidinde bulunuyorlar.

Turkcell Süper Lig’de derbi maçta Fenerbahçe’ye 2-1 yenilen, ancak 90 artı 5. dakikada attığı gol geçerli sayılmayan Beşiktaş’ta, kulüp başkanı Yıldırım Demirören, karşılaşmanın hakemi İsmet Arzuman’dan düdüğünü bırakmasını ve Futbol Federasyonu Başkan Vekili Affan Keçeci’nin görevinden ayrılmasını istedi.

Maç sonrası kulüp yönetim kurulu üyeleri, teknik direktör Ertuğrul Sağlam ve futbol takımı genel menajeri Sinan Engin ile evinde bir araya gelen Demirören, toplantı sonrasında gazetecilere açıklama yaptı.

Demirören, öncelikle yönetim, teknik direktör, futbolcular ve siyah-beyazlı taraftarlarla gurur duyduğunu ifade ederek, şunları kaydetti:

‘’Bunlara rağmen şampiyonluğun en büyük adayıyız, yine şampiyon olacağız. Önce Affan Keçeci istifa edecek, ikincisi İsmet Arzuman hemen düdüğü bırakacak. Beşiktaş’ın haklarını savunamayan Beşiktaş delegesinin orada olma hakkı yok. Hemen istifa etmeli. İsmet Arzuman ilk 30 dakikada bile bile hakkımızı yedi. Fenerbahçe camiası bunu hep yapıyor. Bütün Beşiktaşlıları birlik ve beraberliğe çağırıyorum, 2004’de göreve geldiğimde Türkiye’de 2 büyük takım yaratılmak istendiğini söyledim. Ama Beşiktaşlılar arasında da bunun için çalışanlar var. İki derbi maçta hakem oyunlarıyla yenildik, zaten iki rakibimiz var.’’

“SİVASSPOR MAÇINA

PAF TAKIMIYLA ÇIKACAĞIZ”

‘’Türkiye Beşiktaş’sız, Beşiktaş da Türkiye’siz yapamaz’’ diyen Yıldırım Demirören, sözlerini şöyle sürdürdü:

‘’Bu kesin kararımızdır. Taraftarımızdan da Sivasspor maçına gelmemelerini rica ediyoruz. Beşiktaş’ın sponsorları da isterlerse desteklerini çekilebilirler. Eğer Sayın İsmet Arzuman ve Affan Keçeci istifa etmezlerse, milli takım arasından sonra tekrar değerlendireceğiz ve sezon sonuna kadar PAF takımıyla maçlara çıkacağız. Biz ne kadar büyüğüz ki, bizi saha içi değil, saha dışı oyunlarla yenebiliyorlar. Beşiktaş’la oynamaya kimsenin gücü yetmez. Beşiktaş Yönetim Kurulu olarak bunu söylüyoruz. Camiamızı sakin olmaya çağırıyoruz, aldığımız kararın sonuna kadar arkasında dururlarsa bizi kimse ezemez.’’

BJK LİGDEN ÇEKİLECEK Mİ?

Beşiktaş menajeri Sinan Engin, Fenerbahçe-Beşiktaş derbi maçının kötü yönetildiğini öne sürerek, “Biz bu ligin uvertörü müyüz? Piyonumuyuz?” sorusunu yöneltti. Engin, Başkan Yıldırım Demirören ile telefonla konuştuklarını ve başkanını kendisine “PAF takımı ile çıkacağız, bundan sonra” dediğini açıkladı.

Engin, maçın hakemi ile ilgili şu açıklamaları yaptı: “Biz hakkımızı nasıl arayacağız, nasıl savunacağız. Şimdi bu faulu verdiği son pozisyondaki pozisyona bir bakalım, Eğer Türkiye’deki bütün hakemler bir baksınlar o pozisyona, eğer o pozisyonda faul varsa biz bundan sonra hiç konuşmayalım. İstediği gibi maçı döndürdü. İstediği gibi ayarladı. Oyunun bütün bölümlerinde üstün olan takım Beşiktaştı. En çok gol pozisyona giren Beşiktaştı. Ama malesef hakem çok güzel ayarladı.

/ İSTANBUL

05.11.2007


 

Çarşı, hakemlere de karşı

Turkcell Süper Lig’de derbi mücadelesinde Fenerbahçe’ye yenilen Beşiktaş’ın, karşılaşmanın son dakikası içinde yaşanan tartışmalı pozisyon nedeniyle tepkileri sürüyor.

Başkan Yıldırım Demirören’in, ‘’Sivasspor maçına PAF takımıyla çıkacağız’’ açıklamasının ardından, siyah-beyazlı tribünlerinin önemli taraftar gruplarından ‘’Çarşı Grubu’’ da kendisine ait internet sitesinde Futbol Federasyonu Başkanı Haluk Ulusoy ve Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım’a sert tepki gösterdi.

İnternet sitesinde, Ulusoy ve Yıldırım’ın fotoğrafları yan yana ve üzerlerine çarpı konulmuş şekilde yer alırken, ‘’Elbet bir gün, ektiğiniz kin ve nefret tohumlarının içinde boğulacaksınız! Türk sporunun içine ettiniz!!! Bu lig için fazla şerefliyiz!’’ görüşlerine yer verildi.

05.11.2007


 

Beşiktaş’a çok hata yapılıyor

Beşiktaş Asbaşkanı Levent Erdoğan,hakemlerin Beşiktaş’ın maçlarında çok hata yaptığını söyledi.

Erdoğan, hakemlerin de insan olduğunu, hatalar yapabileceklerini düşündüklerini belirterek, ‘’Fakat ne yazık ki hakemler inat edercesine Beşiktaş’ın maçlarında hatalarını haddinden fazla tekrar ediyorlar’’ dedi. Levent Erdoğan, ‘’Hakemlerin bu davranışları bizi başka şekilde düşünmeye sevk ediyor. Fenerbahçeli yöneticiler geçen sezon olduğu gibi bu sefer de derbi maçı öncesi hakemi tesir altında bırakacak demeçlerde bulundular. Onların tepkisi hakemin zayıflığı nedeniyle tesirini göstermiştir. Ne yazık ki bu kulübün yöneticileri bu yola başvurmayı adet edinmişlerdir. Bu tavrı doğru bulmuyoruz. Çünkü bu durum Türk futboluna zarar vermeye ve ister istemez hakemlerin performanslarını olumsuz yönde etkilemeye başlamıştır’’ diye konuştu.

05.11.2007


 

PSV, Koeman’sız geliyor

Avrupa Şampiyonlar Ligi’nde grup kuralarında Fenerbahçe’nin rakibi olan PSV Eindhoven 7 Kasım Çarşamba günü Fenerbahçe ile İstanbul’da yapacağı maçtan son derece çekiniyor.

Ani ve şok bir kararla PSV Eindhoven’dan ayrılan Hollandalı teknik adam Ronald Koeman, yeni takımı Valencia’yla 2,5 yıllık sözleşme imzalamasının yankıları Hollanda’da hala devam ediyor. Ayrılma kararıyla birlikte Fenerbahçe’nin Şampiyonlar Ligi’ndeki rakiplerinden Hollanda ekibi PSV Eindhoven’da adeta depreme yol açan, Hollanda futbolunun efsane isimlerinden 44 yaşındaki teknik adam Ronald Koeman, yeni takımı Valencia’yla resmi sözleşme imzalamasının ardından PSV teknik direktörlüğüne getirilen Jan Wouters rövanş maçında Fenerbahçe karşısında işlerinin hiçte kolay olmadığını söyledi.

Fenerbahçe’nin yer aldığı Şampiyonlar Ligi G Grubunda puan durumu ve oynanacak maçlar şu şekilde:

TAKIMLAR O G B M A Y P

1. İnter 3 2 - 1 4 2 6

2. Fenerbahçe 3 1 2 - 3 2 5

3. PSV Eindhoven 3 1 1 1 2 3 4

4. CSKA Moskova 3 - 1 2 4 6 1

7 Kasım Çarşamba

Fenerbahçe - PSV Eindhoven (Hollanda)

İnter (İtalya) - CSKA Moskova (Rusya).

05.11.2007


 

Telekom Avrupa arenasında

ULEB Cup (A) Grubu’nda mücadele edecek olan Türk Telekom, Avrupa arenasına çıkıyor.

Litvanya’nın güçlü takımlarından Siauliai ile grubun ilk maçında karşı karşıya gelecek olan lacivert-beyazlılar, Letonya aktarmalı olarak bu ülkeye gitti. Türk Telekom Antrenörü Ercüment Sunter yaptığı açıklamada, Siauliai’ye galibiyet için gittiklerini belirterek, ‘’ULEP Cup’a iyi bir başlangıç yapmak istiyoruz. Bunun için de ilk maçımızı kazanmak zorundayız’’ dedi.

05.11.2007


 

Albayrak: Trabzon engelleniyor

Trabzonspor Kulübü Başkanı Nuri Albayrak, Trabzonspor’un başarılarını engellemek için sistemli bir çalışma olduğunu söyledi.

Albayrak, Trabzonspor Dergisi’nin Kasım ayı sayısındaki yazısında sezona iyi başlangıç yapmak ve seri galibiyetlerle bordo-mavili takımın hak ettiği yerde olmasını sağlamayı amaç edindiklerini belirterek, ‘’Ancak herkesin bildiği sebeplerden dolayı, şu anda istediğimiz yerde değiliz. Trabzonspor’un başarılarını engellemek için sistemli bir çalışma var. Bunu herkesin görüp, bu şekilde değerlendirme yapması lazım’’ dedi.

05.11.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri