Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 10 Kasım 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Spor

GEÇMİŞİ MUMLA ARIYOR

UEFA Kupası ve Süper Kupa'yı Türkiye'ye getirerek tarih yazan G.Saray, son yıllarda Avrupa'da aldığı sonuçlarla hayal kırıklığına yolaçtı. Sarı-kırmızılılar, Fatih Terim ve Mircea Lucescu dönemleri sonrası 6. sezonunda da Avrupa Kupası maçlarında beklenen sonuçları alamadı.

UEFA Kupası ikinci tur (H) Grubu'nda İsveç ekibi Helsingborg'a kendi evinde 3-2 mağlup olarak, ikinci maçında da puan kazanamayan Galatasaray, Avrupa kupalarındaki istikrarsız dönemini devam ettiriyor. Yeni sezona önemli transferler yaparak iddialı başlayan ve UEFA Kupası'nda başarı hedefi koyan sarı-kırmızılı takımın sergilediği performans, bu sezonun da düş kırıklığı yaratacağı sinyalleri veriyor. Teknik direktör Karl Heinz Feldkamp yönetiminde UEFA Kupası'ndaki eleme ve 1. tur karşılaşmalarında başarılı olan Galatasaray'ın, grup maçlarında önce deplasmanda Bordeaux'ya, daha sonra Ali Sami Yen Stadı'nda Helsingborg'a boyun eğmesi, taraftarlarını düş kırıklığına uğrattı.

GEÇMİŞİ MUMLA ARIYOR

Kazandığı UEFA Kupası ve Süper Kupa ile adını Türk futbol tarihine altın harflerle yazdıran Galatasaray, son yıllardaki performansıyla geçmişi adeta mumla aratıyor. Fatih Terim'le 1999-2000 sezonunda UEFA Kupası'nı kazanmasının ardından, 2000-2001 sezonunun hemen başında da Rumen çalıştırıcı Mircea Lucescu ile Süper Kupa'yı müzesine götüren ve aynı sezon Şampiyonlar Ligi'nde çeyrek final oynayan sarı-kırmızılı takım, 2001-2002 sezonunda ise Şampiyonlar Ligi'nde 2. tur grup maçlarından çeyrek finale kalmayı son anda kaçırırken, bu dönemlerin ardından Avrupa'da başarıyı unuttu.

SON 5 SEZON KAYIP

Fatih Terim'in Galatasaray'daki ikinci dönemiyle başlayan Avrupa kupalarındaki istikrarsız çizgi, son 5 sezondur devam ediyor. Galatasaray'da önemli başarılar kazanan Fatih Terim'in göreve ikinci gelişi tam bir hayal kırıklığı olurken, 2002-2003 sezonunda Şampiyonlar Ligi (H) Grubu'nda Barcelona, Lokomotiv Moskova ve Club Brugge ile eşleşen sarı-kırmızılı takım, toplayabildiği 4 puanla elenmekten kurtulamadı.

TROMSÖ FACİASI YAŞADI

Sarı-kırmızılı takım, Fatih Terim'le mücadele ettiği 2003-2004 sezonunda Şampiyonlar Ligi (D) Grubu'nda Juventus, Real Sociedad ve Olympiakos'la eşleşirken, 7 puan toplayıp 3. sırayı alarak UEFA Kupası'na 3. turdan dahil oldu, ancak eşleştiği İspanyol ekibi Villarreal'i geçemedi. Avrupa kupalarına katılamadığı 2004-2005 sezonunun ardından, 2005-2006 sezonunda UEFA Kupası 1. turunda ''Tromsö Faciası''nı yaşayarak, Norveç ekibi Tromsö'ye elenen Galatasaray, geçen sezon ise Liverpool, PSV Eindhoven ve Bordeaux ile eşleştiği Şampiyonlar Ligi (C) Grubu'nda toplayabildiği 4 puanla son sırayı aldı.

10.11.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  GEÇMİŞİ MUMLA ARIYOR

  Feldkamp: Gruptan çıkmak elimizde

  Moralsiz Beşiktaş Sivas karşısında

  F.Bahçe 3 günde 1 maça alıştı

  Badminton 81 ilde okullara yayılıyor

  Nihat Villarreal'i kupada da sırtladı

  Filede dev derbi

  Efes ve F.Bahçe 4 puanda kaldı


 Son Dakika Haberleri