Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 10 Kasım 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Ekonomi

Bütçe açığı endişe verici

Bütçe açığı, yerel yönetim ve fon payı düzeltmesi dikkate alındığında, Eylül sonunda 12,2 milyar YTL düzeyinde gerçekleşti. Bu rakamın geçen yıl 2,4 milyar YTL düzeyinde olduğu belirtilerek, bütçe performansındaki bozulmanın oldukça ciddî boyutlara ulaştığı kaydedildi.


Vergi geliri düşecek

Yılın 9 aylık dönemindeki gerçekleşmeler değerlendirildiğinde; merkezi yönetim bütçesi vergi gelirlerinin yıl sonunda bütçe hedefinin altında kalacağı

Beyaz eşyaya zam yolda

Beyaz Eşya Yan Sanayicileri Derneği Başkanı Murat Önay, ÖTV artışı karşısında hem üreticinin, hem de Maliye’nin zarar edeceğini söyledi. Önay, “ÖTV’ni


  Yılmaz: Gerekçe olmadan faiz inmez

Merkez Bankası Başkanı Durmuş Yılmaz ise, faiz ve kur politikalarının öne çıkarılmasının büyüme için gerekli yapısal reformları gölgede bıraktığına dikkat çekti.


  Devlerin gözü Tekel’de

Üçüncü kez görücüye çıkarılan Tekel ihalesinde şartname satışı başladı. Yetkililer, son teklif verme tarihi olan 25 Ocak’a kadar şartname satışının süreceğine dikkat çekerek, firmaların bilgi odasına girmeyi beklediğini söylüyor.


  108.9 milyar dolar döviz kazandık

Türkiye, yılın ilk dokuz ayında büyük bölümü ihracat, turizm, uluslararası taşımacılık, yurt dışı müteahhitlik hizmetleri ve işçi dövizi girişleriyle olmak üzere toplam 108 milyar 940 milyon dolar döviz geliri elde etti.


  Vatandaş döviz biriktiriyor

ABD’deki mortgage kredilerinin geri dönüşünde yaşanan sıkıntı sebebiyle küresel finansal sistemde tedirginlik bir türlü aşılamazken, Türk halkının başta dolar olmak üzere dövize ilgisi de artarak sürüyor.


  Peugeot 308, 31 bin YTL tanıtım fiyatıyla

Peugeot Türkiye Genel Müdürü Jean Pierre Vieux, Peugeot 308’i, Türkiye’de 30 bin 800 YTL tanıtım fiyatıyla satışa sunacaklarını söyledi.



 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri