Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 10 Kasım 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Dünya

Pakistan gergin

Olağanüstü hal durumunun devam ettiği Pakistan’da hava oldukça gergin. Eski Başbakan Butto ev hapsinde tutulurken, gösteri yapmak isteyen Butto taraftarları ile güvenlik güçleri arasında da çatışmalar devam ediyor.


Myanmar cunta uzlaşma arıyor

Myanmar’da muhalefet lideri Aung San Suu Kyi, cunta yönetiminin bir yetkilisiyle bir araya geldi. Bir Asyalı diplomat, son 18 yılın 12 yılını ev hapsi

Afganistan'da intihar saldırısı: 59 çocuk öldü

Afganistan Eğitim Bakanlığı, salı günü Baglan’da parlamenterlere karşı girişilen intihar saldırısında 59 çocuğun hayatını kaybettiğini bildirdi.


  ABD, Rusya arasında füze restleşmesi

Rusya Genelkurmay Başkanı Yuri Baluyevski, ABD’nin Orta Avrupa ülkelerine füze kalkanı konuşlandırması durumunda Moskova’nın da buna yeni tip füze sistemleri geliştirerek karşılık vermeyi planladığını açıkladı.


  9 İranlı serbest

Irak’ta Amerikan ordusu adına yapılan açıklamada, gözaltındaki 9 İranlının serbest bırakıldığı bildirildi.


  Schengen alanı genişliyor

Schengen serbest dolaşım alanı, 9 yeni ülkenin katılımıyla genişletilecek.


  Duvarlar yıkılmaya mahkûm

Almanya’yı ikiye bölen Berlin Duvarı 18 yıl önce 9 Kasım tarihinde yıkılmıştı. Bugün dünya üzerinde Kudüs gibi bazı şehirlerde ise “utanç duvarları” hâlâ varlığını sürdürüyor.


  Kazakistan’a dev külliye yapılıyor

Kazakistan’ın önceki başşehri Almatı’da temeli Devlet Başkanı Nursultan Nazarbayev tarafından atılan külliyenin inşaatı devam ediyor.



 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri